Cum a fost la Spolight Bucuresti 2022 – foto-video

Spotlight Festival a avut loc în perioada 14-16 octombrie 2022 pe Calea Victoriei din București cu cele mai recente proiecte de new media ale artiştilor români.

poza statuia ecvestra Carol I video mapping spotlight bucuresti 2022
statuia ecvestra a lui Carol I – video mapping Spotlight Bucuresti 2022

Spot Lightfestival București

Intitulată „Made in RO”, ediția din acest an s-a axat exclusiv pe creațiile artiștilor români și a promovat instalații pe tema sustenabilității, proiecte de VR și de inteligență artificială, dar și spectacole de video mapping ce au activat clădiri și monumente emblematice pentru istoria României.

bucharest spotlight festival human head video mapping
Human Head – Spotlight Festival 2022

Se anunța o ediție interesantă sau cel puțin așa am sperat eu. Dar cum a fost la a 6-a ediție Spolight Bucuresti ?
Calea Victoriei a devenit destinația principală a weekendului 14-16 octombrie din București cu evenimentele ultimului weekend pietonal Străzi deschise și spectacolele Spotlight #6.

evomag.ro

În primul rând, îmbulzeală maximă. Traficul nu a fost oprit în anumite zone, astfel că s-a aglomerat foarte ușor. Plus că erau mulți vânzători de baloane, dar mă bucur că le-a mers bine afacerea.

poze video mapping cercul militar bucuresti calea victoriei
Cercul Militar Bucuresti – video mapping – MotionLab
poza spotligt festival bucuresti trotuar mnar
Luminativ NoiseLoop Studio – trotuar MNAR – Spolight #6

Proiecțiile, subiectul principal al festivalului, au fost slăbuțe anul acesta, în comparație cu edițiile anterioare. Din câte am văzut, cea mai vizitată instalație părea „Kaleidoscope. Aceasta a reconstruit universul unui caleidoscop de mari dimensiuni și a invitat spectatorii să pășească în interior și să experimenteze cu iluzia de culoare și lumină.

poza festivalul luminii bucuresti human head
Human Head – Humans.ai – Spotlight Made in Ro

Instalație de video mapping „Human Head” și video mapping-ul pe statuia ecvestră a lui Carol din piața Revoluției au fost destul de interesante. La video mapping-ul de la statuia ecvestră am auzit un spectator spunând că este scris Caroli, dar de fapt era scris Carol I !

Instalaţiile „Particle Composer”, „Miniplex House of Light” şi „Manifest pentru echilibru” au explorat teme despre sustenabilitate şi ecologie. Proiecţiile de video mapping din acest an au fost găzduite de clădiri precum Cercul Militar, Teatrul Odeon şi Hotel Novotel.

Citește și: Cum iti alegi un stabilizator de imagine (gimbal) – recomandari 6 modele

Spolight Festival Bucuresti 2022 – MotionLab – Resonance:

Spolight Festival Bucuresti 2022 – Piaţa Revoluţiei – statuia ecvestră a lui Carol I – Les Ateliers Nomad / MONUMENT FOR:

Spolight Festival Bucharest Made in Ro:

Artiștii Spotlight #6 – Made in RO au fost: Augmented Space Agency, Irina Bako, Alex Dohotaru, Denis Flueraru, Ioana Halunga, Humans.ai, Kaustika, Les Ateliers Nomad, MotionLab, NoiseLoop Studio, Dan Pecete, Reniform, Vlad Țenu, Wooba, 360 Revolution.

De apreciat munca celor, care probabil cu un buget mic, au încercat să facă ceva interesant în București. Sper ca la anul bugetul le va permite organizatorilor să aducă statul de festival internațional.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.