Zilele Columnei – festivalul de reconstituire istorica daco-romana

Cea de-a III-a ediție a festivalului de reconstituire istorică daco-romana ‘Zilele Columnei’, organizat de Asociația Terra Dacică Aeterna și Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), s-a desfășurat în perioada 28-29 octombrie 2023, în zona adiacentă intrării principale în clădirea MNIR, aflată pe Calea Victoriei nr. 12 București.

Zilele Columnei festival reconstituire istorica daco-romana  Bucuresti
Zilele Columnei – festivalul de reconstituire istorica daco-romana

A III-a editie a festivalului de reconstituire istorica daco-romana Zilele Columnei

În spațiul amintit, membrii Asociației Terra Dacica au adus la viață elemente civile și militare ale perioadei antice.

fotografa festival  reconstituire istorica daco-romana bucuresti mnir
festivalul de reconstituire istorica daco-romana – Bucuresti – MNIR

În zilele de 28 și 29 octombrie 2023, în cadrul mai multor ateliere meșteșugărești, publicul a putut vedea cum se produceau cămășile de zale sau cum se prelucrau lemnul, osul sau pielea.

Rapida trecere in revista a celei de-a III-a editie a festivalului de reconstituire istorica daco-romana ”Zilele Columnei”, organizat de Asociatia Terra Dacica Aeterna si Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) Bucuresti:

Participanții au avut ocazia să deguste și o serie de rețete culinare antice, autentice. Nu în ultimul rând, au avut loc demonstrații militare, prin intermediul cărora publicul se va familiariza cu formațiunile de luptă romane sau cu armele dacilor.

perfect-tour.ro

Ca și la ediția trecută, publicul a putut asista și la lupte de gladiatori.

poza lupta gladiatori festival reconstituire istorica bucuresti
Gladiatori – festivalul de reconstituire istorica daco-romana Zilele Columnei

Video lupta gladiatorilor – Zilele Columnei:

Ediția din acest an a festivalului a cuprins și reconstituirea unui unui ritual roman – descântec de dragoste (Carmen amoris). Ritualul “Carmen amoris” reprezintă o străveche credință în puterea incantației, atât de puternică încât poate să coboare luna de pe cer.

poze festivalului de reconstituire istorica daco-romana ”Zilele Columnei”, organizat de Asociatia Terra Dacica Aeterna  Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) Bucuresti
ritual roman – descântec de dragoste (Carmen amoris)

O tânără, părăsită de iubitul ei, dorește să îl recâștige și recurge la meșteșuguri vrăjitorești în care regăsim cifre magice, culori atent alese, obiecte comune în folclorul multor popoare.

descantec dragoste incantatie romana Carmen amoris Virgilius
Carmen amoris – Bucolicele lui Vergilius – Zilele Columnei 2023

Video reconstituirea unui descântec de dragoste, găsit în Bucolicele lui Vergilius – Zilele Columnei 2023:

Festivalul de reconstituire istorică „Zilele Columnei” a fost o oportunitate unică de a redescoperi și a valorifica patrimoniul cultural al României, prin recrearea unor scene și aspecte din viața cotidiană a romanilor și dacilor. Prin intermediul acestui festival, publicul a putut să se conecteze la istoria și tradițiile strămoșilor săi, să învețe despre meșteșugurile, gastronomia, religia și arta militară ale celor două popoare, să admire costumele și echipamentele autentice ale reenactorilor și să se bucure de spectacolele pline de acțiune și emoție.

Citește și: Lacatele iubirii din Roma

Această a 3-a ediție a demonstrat că istoria poate fi o sursă de inspirație, educație și divertisment pentru toate vârstele și gusturile. Și poate se găsește un sponsor să ajute Asociația Terra Dacică Aeterna cu un sistem audio mult mai performant!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “Zilele Columnei – festivalul de reconstituire istorica daco-romana”

  1. The article on the “Zilele Columnei” festival showcasing Daco-Roman historical reenactments is praiseworthy for its vivid descriptions and engaging narrative, successfully transporting readers to the rich tapestry of ancient history brought to life through the event.  Tel U 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.