La Muzeul Naţional de Istorie a României din București puteți vizita expoziţia „I love sushi”.

Înscris pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO și reprezentativ pentru gastronomia japoneză, SUSHI a devenit în zilele noastre foarte popular în toate țările lumii, ca o mâncare sănătoasă, simplă, frumoasă și rafinată.
I love sushi – expoziția itinerantă a Fundației Japonia la București
Această expoziție își propune să prezinte bogăția gastronomiei japoneze prin intermediul unuia dintre cele mai reprezentative preparate culinare ale Japoniei.

Bucătăria japoneză (washoku), care din anul 2013 este înscrisă pe lista Patrimoniului cultural imaterial al UNESCO, are drept element emblematic sushi-ul. Unul dintre cele mai rafinate, sănătoase şi apreciate preparate pe care le regăsim astăzi în meniurile din întreaga lume, acesta se bazează pe un minimum de ingrediente (peşte, orez şi oţet).



De-a lungul istoriei sale, care numără peste o mie de ani de existenţă, sushi a trecut prin numeroase transformări sub influenţa unor factori legaţi de mediu şi de abundenţa resurselor naturale din apele arhipelagului japonez, dar şi sub influenţa unor elemente ce ţin de cultura, tradiţiile sau mediul de viaţă al locuitorilor din diverse regiuni ale ţării, evoluând de la forma iniţială a unui preparat fermentat (nare-zushi) cu numeroase variante şi ajungând până la diversele sortimente de astăzi care utilizează peşte crud, precum bine-cunoscutul nigiri-zushi, urmând un traseu istoric fascinant pe care vă invităm să-l descoperiţi.


Interesant este că sushi-ul nu îşi datorează evoluţia istorică nobilimii sau clasei samurailor, ci mai degrabă oamenilor simpli care au încercat în permanenţă să pregătească uşor şi rapid mâncăruri gustoase, experienţa şi ingeniozitatea lor conducând în timp la evoluţia acestui preparat.


I love sushi pe scurt – #shorts #日本文化Japaneseculture :
Pentru a face excursul cât mai atractiv, expoziţia prezintă o serie de xilogravuri ale unor maeştri ai artei ukiyo-e, mostre de mâncare, obiecte diverse, machete, filme şi instalaţii iar în final, aveţi ocazia să vedeți (pe un monitor) cum se prepară sushi la un restaurant tradiţional din Japonia.
Citește și: Croaziere cu itinerare inedite
Expoziția va putea fi vizitată până la 30 iunie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10ꓽ00 – 18ꓽ00.
Accesul în Muzeul Național de Istorie a României se face pe bază de bilet. La data publicării acestui articol, biletul costa 20 lei (adulți) și permite accesul la toate expozițiile de la MNIR
Casa de bilete a Muzeului Național de Istorie a României este deschisă până la ora 17:15.
- Parcul Liniei – cel mai nou parc din Bucuresti – foto-video - 3 June , 2023
- Italiencele Orasului linga parcul Liniei - 2 June , 2023
- Vacanta in regiunea Peloponez din sudul Greciei - 1 June , 2023