„Dacii din estul Transilvaniei” este spectaculoasa expoziție outdoor de grafică și colaj fotografic, găzduită de Palatul Suțu, Muzeul Municipiului București.
Expoziția Dacii din estul Transilvaniei este realizată printr-un parteneriat între MNCR – Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe și Muzeul Municipiului București, fiind un proiect ce beneficiază și de arhiva media „Aurul și Argintul antic al României” a Muzeului Național de Istorie a României.
Expoziția cuprinde douăzeci de tipărituri de mari dimensiuni ce ilustrează și descriu descoperiri arheologice reprezentative pentru civilizația dacică din secolele I a. Chr. – I p. Chr. din regiunea depresiunilor intra-montane din Carpații de Curbură: situri fortificate, tezaure din metale prețioase, morminte și locuri sacre.
Citește și: Apple iPad Pro noua tableta cu procesor mai puternic, suport pentru mouse si scaner LiDAR
Publicul poate vedea fotografii aeriene ale munților fortificați de daci, reconstituiri grafice ale cetăților și sanctuarelor lor și, în premieră absolută, imagini ale siturilor arheologice recent documentate prin tehnologia LiDAR în pădurile din Carpații de Curbură.
Dacii din estul Transilvaniei – scurt video #shorts
Veți descoperi ce ascund pădurile dese din Carpații de Curbură, așa cum rezultă din cele mai noi cercetări arheologice realizate prin tehnologia LiDAR, să afle cum modelau dacii munții prin proiecte ample de terasare artificială, sau să admire arta tezaurelor de argint îngropate la marginea marilor mlaștini de pe valea Oltului Superior și a Râului Negru.
Expoziția poate fi văzută pe gardul Palatului Suțu până pe 7 decembrie 2021.
- Noua mini-lumina LED RGB de la TTArtisan arata exact ca o caseta de film 35mm - 13 October , 2024
- Setarea expunerii pentru fotografii de toamna interesante - 10 October , 2024
- Filme de Halloween recomandate fotografilor: o selectie captivanta pentru pasionatii de imagine - 8 October , 2024
Foarte interesantă expoziția. Iar inițiativa muzeului de a organiza așa ceva în aer liber este salutară. Mulțumim de știre.
@ Jo – este si interesant cum noile tehnologii ajuta la descoperirea trecutului istoric.