Epson sărbătorește 50 de ani de inovație

Epson sărbătorește cea de-a 50-a aniversare de la lansarea primei imprimante și 25 de ani de la primul proiector cu tehnologie 3LCD.

imprimanta foto color a3 epson sistem its
Imprimanta Epson L1800

Epson sărbătorește 50 de ani de la momentul lansării primei soluții de tipărire de dimensiuni reduse în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 1964. Cronometrul oficial al Olimpiadei, capabil să listeze timpii obținuți de sportivi, a devenit astfel primul sistem electronic de înregistrare folosit în cadrul unui astfel de eveniment, schimbând cursul istoriei. 25 de ani mai târziu, tehnologia Epson 3LCD revoluționa piața proiectoarelor prin intermediul imaginilor clare și luminoase, transformând Epson în liderul mondial al domeniului, poziție deținută încă din anul 2001 .

Compania Epson, recunoscută pe plan mondial pentru inovație în domeniul tehnologic, a fost distinsă cu o serie importantă de premii, printre care se numără și recunoașterea în cadrul evenimentului Thomson Reuters 2013 Top 100 Global Innovator Awards din Japonia. Printre alte distincții se numără premiul IEEE Corporate Innovation Recognition, dar și premii EISA și TIPA pentru produse de imagine digitală, alături de distincția BLI Pick of the Year 2014 pentru scanner-ul WorkForce DS-860. În Japonia, Epson deține cel mai mare volum de patente pentru imprimante, tehnologie inkjet, proiectoare, OLED și E-Paper .

“Suntem foarte mândri de patrimoniul nostru și de reputația de lider pentru inovație globală. Mereu încercăm să îmbunătățim fiecare produs Epson, prin investiții în domeniul cercetării și dezvoltării, astfel încât să oferim clienților noștri acces la tehnologii unice. Angajamentul asumat, acela de a lansa produse ce anticipează și satisfac nevoile clienților, reprezintă modalitatea aleasă de noi pentru a influența pozitiv viața fiecărui utilizator Epson”, spune Alina Silvestru, Channel Marketing Coordinator pentru România & Bulgaria la Epson Europe.
Epson are un palmares bogat în premiere tehnologice, pentru cele trei ramuri de activitate: tipărire, proiecție și dispozitive care pot fi purtate, aducând pe piață tehnologii unice, care au ajutat la modelarea prezentului.

Pe piața dispozitivelor de printare, cronometrul ce lista timpii obținuți de sportivi a fost succedat de lansarea primei și celei mai mici imprimante digitale la momentul respectiv, EP-101 în anul 1968, produs ce a contribuit la stablirea numelui de Epson. În 1994, compania a
introdus pe piață prima imprimantă inkjet color de înaltă rezoluție Epson Stylus Colour – ce a permis realizarea de printuri la înaltă rezoluție la domiciliu, pentru prima dată în istorie. De asemenea, Epson a lansat PrecisonCore, tehnologia de imprimare cu jet de cerneală creată pentru a oferi utilizatorilor industriali și comerciali posibilitatea de printare la viteză ridicată.

O nouă gamă de imprimante WorkForce ce folosesc tehnologia PrecisionCore a fost lansată în martie 2014. Lansarea recentă a EcoTank, prima imprimantă cu sistem integrat de recipiente cu cerneală, oferă un sistem cu totul inovator de printare, eliminând nevoia de schimbare a cartușelor, ceea ce se traduce în costuri mai mici.

De 25 de ani tehnologia 3LCD de la Epson a fost folosită în proiectoare. Aceasta oferă luminozitate de acelaşi nivel pe alb şi pe culoare. Astfel, proiectoarele Epson oferă cu până la de trei ori mai multă luminozitate decât proiectoarele DLP cu un singur cip în condiții similare de intensitate a luminii .

În 1989 VPJ-700, primul proiector Epson color cu cristale lichide a adus la viață tehnologia LCD, oferind imagini mai luminoase și mai clare. Această tehnologie inovatoare a creat o adevărată ”cultură a prezentărilor” care a devenit esențială astăzi în segmentul de business. În plus, gama completă de proiectoare interactive de la Epson s-a dovedit a fi ideală pentru mediile educaționale, lăsându-i pe profesori și studenți să profite la maximum de experiența educațională.

Bazându-se pe noua tehnologie “sensing”, angajamentul Epson pentru inovație a condus compania cu un pas înainte spre noi piețe în creștere, dezvoltând o gamă comlplexă de produse care pot fi purtate cu ușurință. Acest lucru a dus la lansarea celei de-a doua serii de ochelari inteligenți, Moverio BT-200, care deschid potențialul realității augmentate.

De asemenea, și noile dispozitive sportive de monitorizare, care vor fi lansate în septembrie, Runsense GPS și cele de monitoriozare a activității inimii, Pulsens, intenționează să revoluționeze activitatea de monitorizare pentru a ajuta utilizatorii să ajungă la un stil de viață sănătos.

Cât despre viitor, Epson deja dezvoltă imprimate 3D industriale. Președintele companiei, Minoru Usui, declara: ”Scopul nostru este să producem imprimante 3D care pot să contribuie la revoluționarea industriilor manufacturiere și producătoare. Asta înseamnă crearea unor piese folosind metale și care să fie foarte precise. Ne dorim că echipamentele noastre să poată produce orice.” Va mai dura însă până când tehnologia și materialele folosite vor fi îmbunătățite, dar Minoru Usui se așteaptă că Epson să lanseze primele imprimate 3D industriale în următorii 5 ani.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.