Foto: Parcul Tudor Arghezi din Bucuresti

Parcul Tudor Arghezi de pe bd.Metalurgiei ar fi trebuit să se deschidă pe 1 iunie 2023, de Ziua Copilului. Dar uite că cei din sectorul 6 au fost mai harnici și au deschis parcul Liniei !

Parcul Tudor Arghezi de pe bd.Metalurgiei poze poarta principala
Parcul Tudor Arghezi de pe bd.Metalurgiei

Lucrările de amenajare a parcului Tudor Arghezi au început prin februarie 2022. Lucrările de amenajare se ridică la circa 40 milioane lei.

Parcul Tudor Arghezi – parcul „metalurgiștilor“

poza anunt ne cerem scuze pentru disconfortul creat primaria sector 4
se poate?

Parcul Tudor Arghezi dorește a fi cel mai nou parc de pe raza Sectorului 4 din București, în zona de sud. Acesta este situat în zona Bulevardului Metalurgiei cu Strada Drumul Dealul Bisericii, fiind în plină dezvoltare urbanistică.

poze Parcul Tudor Arghezi  bd.Metalurgiei Bucuresti sector 4
Parcul Tudor Arghezi – Bucuresti
spatiu verde metro berceni cimitirul eternitatii metalurgiei
viitorul Parc Tudor Arghezi – bd.Metalurgiei – Bucuresti

În urma consultării publice, cetățenii au decis ca acesta să-i poarte numele celebrului scriitor român Tudor Arghezi, „în semn de omagiu adus marii personalități”.

cel.ro

Din ce s-a construit până în prezent ( 4 iunie 2023) nu prea merită denumirea de parc. Este un spațiu verde. Parc este când ai facilități, când ai umbră de la copaci maturi, când ai o suprafață decentă. Dar orice tip de spațiu verde este bine venit.

fotografii Parcul Tudor Arghezi  bd.Metalurgiei Bucuresti sector 4
viitorul Parc Tudor Arghezi – sector 4
poza lucrari amenazare Parcul Tudor Arghezi  bd.Metalurgiei Bucuresti
lucrari amenajare
poza mese sah mese tenis Parcul Tudor Arghezi  bd.Metalurgiei Bucuresti
mese sah – mesa tenis

Parcul va avea în total o suprafață de circa 27.000 mp, însă o parte din teren va fi ocupată de centrul cultural și parcarea supraetajată. Din suprafața totală de 27.627 mp doar 10.000 mp vor fi spații verzi, alei betonate – 11.000 mp și o pistă de skate – 1.000 mp.

Citește și: Cum gasesti camerele video ascunse in camera de hotel sau casa inchiriata

”Centrul multicultural” va avea sala de spectacole, săli de conferințe, zona birouri si terasa circulabila. Suprafața construită la sol va fi de 829.08 mp, iar cea desfășurată de 2629.53 mp.

Cum ajungi la parcul Tudor Arghezi

La parc se poate ajunge și cu autobuzele STB 125, 141, 220, 312, 313, N105 până la stația Metro Berceni. Vizavi de parc se află și cimitirele Metalurgiei și Eternitatea. Harta zonei.

Sectorul 4 al Bucureștiului are câteva de proiecte a căror utilitate este discutabilă. Stația de metrou Tudor Arghezi nu este funcțională, deși este gata, la Pasajului Unirii au avut loc cam multe accidente după lucrările de reparații, etc.
Bine că sectorul 4 are parcul Văcărești – chiar merită să vă plimbați prin ”Delta Bucureștiului

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.