Ochelari stereoscopici nVIDIA GeForce 3D Vision

De data trecuta de la review-ul pentru laptopul Toshiba P755-12G am ramas “dator” cu niste informatii despre ochelarii nVIDIA GeForce 3D Vision.

ochelari 3D activi wireless
ochelari nVIDIA GeForce 3D Vision

Cum spuneam eu am primit ochealrii 3D odata cu laptopul Toshiba Satellite P755-12G (cod reducere WGJT8KHM), iar laptopul are incorporat senzorul wireless pe rama display-ului. Conform producatorului acest senzor wireless permite o libertate de miscare de pana la 7 metri fata de monitorul pe care ruleaza imaginea, dar eu nu am testat acest lucru deoarece laptopul are display de doar 15.6 inch si a trebuit sa stau destul de aproape ca sa vad bine filmele 3D.

senzor wireless ochelari nvidia 3d vision
senzor

Am vazut citeva trailere, reclame de jocuri si de la un prieten am imprumutat filmul I, Robot si Cars 2 iar imaginea cu efectele 3D se vad extraordinar de bine! Sincer nici nu ma asteptam sa vad efectele 3D atit de bine; parerea mea este ca diferenta intre Imax si acest sistem este doar dimensiunea ecranului, in rest calitatea si efectele 3D sunt exceptionale!

Pentru redarea fisierelor video 3D pe laptop sunt instalate programele: Corel WinDVD BD pentru Toshiba, Toshiba Video Player 3D si Nvidia 3D Vision Video Player, dar pentru acesta din urma trebuie sa fiti conectati la internet si sa urmati pasii de setare a unor parametrii.

Ochelarii Nvidia GeForce 3D Vision sunt conceputi sa furnizeze o rezolutie dubla (120 Hz) pentru fiecare ochi si ofera unghiuri de vizualizare destul de generoase. Au un design asemanator ochelarilor de soare moderni, sunt confortabili si sunt livrati cu laveta pentru curatat si pernite (sau suport pentru nas) de schimb.
Ochelarii 3D nVIDIA GeForce 3D Vision au un acumulator ce se incarca de la laptop cu ajutorul cablului USB livrat.

Tot in cutia laptopului Toshiba P755-12G am gasit si o telecomanda, dar din pacate acest model de laptop nu are si tv tuner.Altfel telecomanda poate fi folosita pentru pornirea si/sau oprirea laptopului, pentru Windows Media Player si alte citeva operatii.

ochelari 3D si telecomanda laptop
ochelari 3D telecomanda

Din cite am vazut eu ochelarii nVIDIA GeForce 3D Vision puteau fi cumparati(cod reducere WGJT8KHM) si separat, dar din pacate nu prea sunt stocuri, iar inainte de achizitie este bine sa cititi informatiile de pe site-ul oficial nVIDIA.

Ca puncte slabe as mentiona faptul ca trebuie sa va obisnuiti cu o luminozitate mai scazuta in jocuri si filme, deoarece ochelarii reduc foarte mult luminozitatea data de monitor.
De asemenea sunt posibile tulburari de vedere si oboseala, mai ales daca ii folositi indelungat!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.