Ora Pamantului 2024: O provocare fotografica de neuitat

Sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Ora Pământului/ Earth Hour. Pentru fotografi pasionați în căutare de idei și recomandări pentru activități legate de Ora Pământului 2024, există mai multe opțiuni creative de luat în considerare. Citește mai departe, pentru inspirație.

poza ora pamantului foto earth hour bucuresti oameni lumanari
Ora Pamantului / Earth Hour – Bucuresti

Evenimentul anual Earth Hour / Ora Pămîntului organizat de WWF ne provoacă să stingem luminile timp de o oră, ca un gest simbolic de conștientizare a schimbărilor climatice.

poza fata aprindere lumanare ora pamantului bucuresti 2017
implicare – Ora Pamantului

Pentru pasionații de fotografie, Ora Pamântului este o ocazie unică de a surprinde frumusețea nopții într-un mod cu totul special. Lipsa luminilor artificiale dezvăluie o lume fascinantă, plină de mistere și magie.

Ora Pamântului 2024: Surprinde frumusețea nopții cu aparatul tău foto

Pentru a 18-a ediție a Orei Pământului, ai la dispoziție 60 de minute (sau mai mult, dacă este necesar) pentru a pune în practică una din cele 7 idei:

1. Fotografie de noapte: Capturați frumusețea peisajului urban întunecat în timpul Orei Pământului. Experimentați cu expuneri lungi pentru a crea urme de lumină uimitoare sau concentrați-vă pe capturarea ambianței scenelor luminate de lumânări.

2. Astrofotografie: Folosiți întunericul Orei Pământului pentru a fotografia cerul nocturn. Capturați stelele, constelațiile sau încercați să fotografiați Calea Lactee, dacă condițiile permit.

3.Portrete la lumina lumânărilor: Explorați iluminarea intimă și caldă oferită de lumânări în timpul Orei Pământului. Realizați fotografii de portrete folosind lumina lumânărilor pentru a crea o atmosferă unică și confortabilă.

poza portret lumina lumanri idei fotografie ora pamantului
idei fotografie – imagine generata AI

4. Fotografie cu siluete: Folosiți contrastul dintre lumină și întuneric în timpul Orei Pământului pentru a crea imagini cu siluete impresionante. Experimentați capturând siluete ale clădirilor, copacilor sau oamenilor împotriva cerului slab luminat.

idei fotografie ora pamantului eart hour
peisaj nocturn – imagine generata AI

5. Pictură cu lumină (light painting): Fiți creativ cu tehnicile de pictură cu lumină în timpul Orei Pământului. Utilizați lanterne, bețe luminoase sau alte surse de lumină pentru a picta modele sau forme în fotografiile dvs.

light painting Jan Leonardo Wöllert
Jan Leonardo Wöllert – light painting

6. Time-lapse photography – poti surprinde stingerea luminilor, apusul si miscarea norilor, etc.

7. Documenteaza momentul – poti folosi Ora Pamantului pentru a-ti testa abilitatile de fotojurnalist.

Aceste activități pot oferi o modalitate unică și creativă de a participa la Ora Pământului 2024, în timp ce vă bucurați de pasiunea pentru fotografie.

Citeste si: Pregatit pentru drumetie? Iti trebuie echipamentul adecvat

Distribuie fotografiile tale de Earth Hour 2024

Nu uitați să împărtășiți operele dvs. de artă fotografică cu comunitatea online. Folosiți hashtag-urile relevante ( #EarthHour #OraPământului2024) pentru a vă conecta cu alți pasionați de fotografie și pentru a inspira și a fi inspirați de creațiile lor.

f64.ro

Ora Pământului 2024 oferă oportunitatea perfectă pentru pasionații de fotografie să exploreze noi tehnici, să captureze momente unice și să împărtășească frumusețea lumii prin lentila aparatului foto. Alegeți o activitate care vă inspiră și bucurați-vă de magia creativității fotografice în această zi specială!

Pregătește-ți aparatul foto, stinge luminile și fii creativ!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.