Descopera parcul Dobroesti: o oaza verde a Bucurestiului

Bucureștiul ascunde multe comori verzi, iar Parcul Dobroești este una dintre ele. Conform autorităților, acesta este primul parc ecologic din București și oferă o experiență autentică pentru cei pasionați de fotografie de natură și plimbări în aer liber.

poza parcul Dobroesti bucuresti cartier pantelimon sector 2
parcul Dobroesti – Bucuresti

Parcul Dobroești: un refugiu natural în agitația urbană

Dacă ești în căutarea unei plimbări relaxante, Parcul Dobroești este locul perfect.

poza contrail copaci primavara parcul Dobroesti bucuresti
plimbare prin parcul Dobroesti

Aleile umbroase te conduc printre copaci, iar aerul proaspăt îți încarcă plămânii. Nu uita să aduci cu tine aparatul foto, pentru că vei dori să imortalizezi fiecare moment.

O oază de biodiversitate în apropierea orașului

Parcul Dobroești este mai mult decât un simplu spațiu verde. Este o oază de biodiversitate în apropierea orașului, unde pot fi observate diverse specii de plante și animale.

fotografie parc cartier pantelimon sector 3 bucuresti
vedere parcul ecologic Dobroesti

Lacul oferă un habitat ideal pentru pești, broaște și alte animale acvatice, iar copacii și arbuștii găzduiesc o varietate de păsări. Parcul contribuie la îmbunătățirea calității aerului din zonă și la combaterea schimbărilor climatice.

Cum ajungi la parcul ecologic Dobroești

Parcul Dobroești este situat în partea de nord a Bucureștiului, accesibil cu mijloacele de transport în comun sau cu mașina personală. Odată ajuns aici, vei uita de agitația orașului și vei fi captivat de frumusețea naturii.

sportmaniac.ro

Parcul ecologic Dobroeşti are o suprafaţă de 2,19 ha şi este situat la intersecţia dintre Şoselele Pantelimon cu Dobroeşti (harta), unde s-au plantat arbori, arbuşti şi plante perene, gard viu din arbuşti foioşi si gazon.

poza plante flori primavara parcul ecologic Dobroesti pantelimon bucuresti
primavara

Video plimbare primavara in parcul ecologic

Turul micului parc ecologic Dobroeşti – start din parcul Morarilor (hyperlapse) – distanta dintre cele 2 parcuri poate fi parcursa in 30-40 minute:

Pe lângă frumusețea sa naturală, Parcul Dobroești oferă și o serie de facilități pentru relaxare și deconectare. Vizitatorii pot face o plimbare relaxantă pe aleile umbroase, pot citi o carte pe o bancă, pot face un picnic sau pot practica diverse sporturi în aer liber.
Copiii se pot bucura de 2 locuri de joacă, unde pot petrece ore întregi distrându-se.

Citește și: Nikon Z 28-400mm f/4-8 VR superzoom 14x de uz general

Așadar, dacă ești în căutarea unei experiențe autentice în mijlocul naturii, Parcul Dobroești poate fi destinația perfectă.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.