Sony 100mm F2.8 STF G Master si 85mm FE F1.8 – obiective pentru mirrorless cu montura E

Sony a lansat astăzi două obiective pentru aparatele foto mirrorless cu montură E: un teleobiectiv mediu FE F2.8 STF GM OSS de 100mm (modelul SEL100F28GM), conceput pentru a oferi efecte bokeh spectaculoase cu un design unic STF™ (Smooth Trans Focus) și noul teleobiectiv mediu FE F1.8 de 85mm (modelul SEL85F18), recomandat fotografilor amatori sau entuziaștilor care doresc să obțină portrete de impact.

poze obiective mirrorless montura e Sony SEL85F18 Sony  SEL100F28GM
Sony SEL85F18 si Sony SEL100F28GM

Teleobiectivul fix FE 100mm F2.8 STF GM OSS

poza obiectiv mirrorless e Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS
Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Teleobiectivul mediu full-frame de 100mm este conceput pentru a produce efecte bokeh unice, menținând în același timp standardul de rezoluție setat de toate obiectivele din gama G Master, find astfel recomandat pentru fotografia de portret, fashion, natură sau nuntă.

Aceste capacități impresionante de defocalizare sunt posibile datorită structurii optice avansate a obiectivului, care dispune de o diafragmă nouă cu 11 lame și de un element optic unic de apodizare. Similar unui filtru de densitate neutră care crește în intensitate spre margini, elementul de apodizare creează tranziții de efect de la zonele clar focalizate la cele defocalizate într-o imagine, făcând posibile efecte bokeh delicate și fără întreruperi, care adaugă profunzime și volum. Acest lucru permite scoaterea în evidență a subiecților în fața elementelor frumos defocalizate, atât în prim-plan, cât și în fundal, producând o imagine plăcută ochiului în mod natural. Design-ul obiectivului asigură un nivel minim al efectului de vinietă, pentru o calitate optimă a imaginii.

Sony 100mm FE F2.8 STF GM OSS A7R II
Sony 100mm FE F2.8 STF GM OSS – mirrorless A7R II

În plus, noul obiectiv de 100mm este compatibil cu funcția de focalizare automată cu detecția fazei și a contrastului și are un drive SSM de mare precizie și silențios (Super Sonic Motor) care asigură o performanță AF rapidă și precisă. SEL100F28GM oferă, de asemenea, capabilități close-up de până la 0.25x, fiind prevăzut cu un inel macro, stabilizare optică a imaginii SteadyShot™, un buton personalizabil de blocare a zonei de focus, comutator AF/MF și inel pentru diafragmă, fiind rezistent la praf și umezeală.

Teleobiectivul FE 85mm F1.8

poza obiectiv Sony 100mm FE F2.8 STF GM OSS
Sony FE 85mm F1.8

Noul teleobiectiv mediu SEL85F18 reprezintă o opțiune extrem de versatilă, ușoară și compactă, dar și compatibilitate cu o varietate de camere Sony, fiind potrivit atât pentru fotografii profesioniști, cât și pentru amatori și utilizatorii care au făcut trecerea la o cameră foto APS-C sau full-frame. Cu o deschidere largă a diafragmei F1.8, poate realiza portrete impresionante și foarte clare, cu defocalizare delicată a fundalului, valorificând astfel distanța focală de 85mm și deschiderea maximă F1.8 a diafragmei.

poza obiectiv sony SEL85F18 mirrorless
Sony SEL85F18

Noul obiectiv dispune de un mecanism cu deschidere circulară de 9 lame care asigură efecte bokeh naturale și un sistem motorizat dublu liniar pentru a permite focalizare rapidă, precisă și silențioasă. De asemenea, este prevăzut cu un buton de blocare a zonei de focus, care poate fi personalizat și asociat/combinat cu funcții în corpul camerei, precum Eye-AF. Este dotat și cu un inel interactiv de focalizare și cu un comutator AF/MF, fiind rezistent la praf și umezeală.

Noile obiective Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS (SEL100F28GM) și FE 85mm F1.8 (SEL85F18) vor fi disponibile în magazine din luna martie 2017 la un preț de aproximativ 1.500 Euro, respectiv 598 Euro.

fotostefan

2 thoughts on “Sony 100mm F2.8 STF G Master si 85mm FE F1.8 – obiective pentru mirrorless cu montura E”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.