Thassos vacanta de vara 2023 pe insula de smarald

Cu plajele sale spectaculoase, vegetația luxuriantă și atmosfera autentică, Thassos este destinația perfectă pentru vacanța de vară în 2023. Aici veți găsi o combinație fascinantă între istorie și peisaje de vis, oferindu-vă experiențe de neuitat. În acest articol, veți fi ghidat prin cele mai atractive atracții și veți afla motive solide pentru a alege Thassos drept destinația dumneavoastră de vacanță în vara anului 2023.

Thassos vacanta de vara 2023 insula de smarald oferte turistice Grecia
Thassos vacanta de vara 2023 pe insula de smarald

Plaje spectaculoase și ape cristaline

Odată ce ajungeți pe insula de smarald, veți fi întâmpinați de plajele sale de nisip fin și apele cristaline. Înconjurate de peisaje pitorești și vegetație abundentă, plajele Thassosului sunt un adevărat colț de rai.

poza plaja grecia Thassos vacanta de vara turism
Thassos vacanta de vara

Vă puteți relaxa pe șezlongurile de pe plajă, vă puteți răcori în apa limpede și vă puteți bucura de soarele strălucitor al Greciei. Plaja Golden Beach, Pachis și Paradise Beach sunt doar câteva dintre opțiunile impresionante pe care insula grecească le oferă.

poza plaja grecia recomandare reduceri oferte turistice
Grecia

Insula Thassos te așteaptă pentru a-ți oferi o vacanță de vară relaxantă. Înconjurate de frumusețea naturală și de atmosfera autentică, zilele tale vor fi pline de aventuri și amintiri de neuitat.

Explorarea istoriei și culturii

Thassos are o istorie bogată și o cultură vibranta, cu numeroase situri arheologice și monumente impresionante. O vizită la anticul Teatru Roman sau la Templul lui Apollo vă va teleporta în timp și vă va dezvălui trecutul gloriei acestei insule.

Nu ratați nici muzeele locale, unde puteți învăța mai multe despre istoria și tradițiile locului. Plimbându-vă pe străduțele pitorești ale orașului principal, Limenas, veți descoperi și arhitectura tradițională și magazinele de suveniruri care vă invită să explorați bogăția culturală a insulei.

poza bar piscina relaxare vacanta vara grecia
relaxare

8 lucruri pe care le poti face în Thassos în afară de plajă

Aventura te așteaptă în spatele fiecărui colț!

1. Vizitarea satelor de munte
Ele sunt pline de liniște și verdeață, unde e o plăcere să te refugiezi atunci când plajele insulei sunt copleșite de arșița după-amiezii. Acolo pot fi făcute plimbări „la pas”, pe străduțele lor înguste și întortocheate, străjuite de clădiri uitate de vreme sau se poate lua masă la o tavernă rustică, autentic grecească.

2. Plimbare la Lacul si Cascadele Maries sau Green Cave Tripiti
La Lacul și Cascadele Maries se ajunge din localitatea Skala Marion, parcurgându-se aprox. 11 km până la intrarea în satul Maries și încă 3 km până la destinație.

3. Vizitarea Amfiteatrului Antic si a Agorei (Piata Veche) din Limenas

4. Plimbare până la Palataki și Horoscopul din Metalleia

pieseautoscan.ro

5. Plimbări cu vaporasul sau Practicarea sporturilor nautice, sailing & yachting

6. Drumeții pe Ypsarion
Pornind din Panagia/ Potamia, Theologos sau Kinira, există diverse trasee montane, mai mult sau mai puțin marcate, care pot ajunge până la altitudinea de 1204 m, cât are Ypsarionul, cel mai înalt vârf din Thassos.

7. Vizitarea de muzee – Muzeele de folclor din Theologos, Skala Potamia și Limenaria, Fabrica-muzeu de ulei de masline etc.

8. Participarea la seri grecesti
Recomandat este să alegeți terase mai mici sau participați la seri grecești organizate ad-hoc. Cele de mari dimensiuni sunt comerciale, regizate și nu prea au farmec.

Citește și: Recomandari alegere geanta sau rucsac foto pentru calatorii

În Thassos, veți găsi combinația perfectă între liniștea naturii și vibrația autentic.

Thassos este cu siguranță o alegere inspirată pentru vacanța de vară în 2023. Cu plajele sale spectaculoase și apele cristaline, veți avea parte de momente de relaxare și distracție într-un decor paradisiac. De asemenea, puteți explora bogata istorie și cultura insulei prin vizitarea siturilor arheologice și a monumentelor impresionante.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.