50 de rezidente artistice in 2017 oferite de Cancelaria Federala a Austriei si KulturKontakt

Cancelaria Federală a Austriei, în cooperare cu KulturKontakt Austria, oferă 50 de rezidenţe artistice pentru 2017 în Austria (la Viena şi Salzburg), în cadrul programului Artist-in-Residence 2017. Câștigătorii trebuie să realizeze/finalizeze câte un proiect pe durata rezidenței.

capota auto desenata
capota desenata

Domenii:

– arte vizuale, artă fotografică, artă video şi media, arte interdisciplinare (arte/știință/tehnologie), compoziţie muzicală (rezidenţe cu durata de 3 luni);

– literatură și traduceri literare (rezidenţe cu durata de 1-2 luni);

– educaţie culturală (rezidenţe cu durata de o lună).

Pe parcursul rezidenţelor, beneficiarii vor avea ocazia să se familiarizeze cu mediul cultural austriac, să intre în contact cu artişti vizuali și scriitori locali, să viziteze galerii de artă, muzee etc. În limita locurilor disponibile, vor primi bilete la târguri de artă sau de carte, la spectacole din cadrul Tanzquartier Wien sau la festivalul de dans contemporan ImPuls Tanz. De asemenea, artiştii selectaţi vor putea participa la Artist-in-Residence-go-to-School-Programme organizat de KulturKontakt Austria (programul include lecturi şi ateliere în şcoli din Austria).

poza camere video supraveghere
art

Acest program se adresează tinerilor artişti care au domiciliul stabil în afara Austriei, cu vârsta sub 40 de ani (născuți după data de 31 decembrie 1976), care au terminat studii de specialitate, având cunoştinţe elementare de limba germană sau limba engleză. În cazul în care aplică pentru reședință un duo, cel puțin unul dintre cei doi artiști trebuie să aibă vârsta sub 40 de ani.

Nu sunt eligibili cetăţenii austrieci şi candidaţii care au participat la ediţiile anterioare ale programelor de rezidenţe organizate de KulturKontakt Austria, Cancelaria Federală a Austriei sau Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Austria.

Artiştii participanţi la programul de rezidenţe vor fi desemnaţi de jurii formate din experţi.

Termen-limită pentru înscriere:

• compoziţie muzicală – 30 septembrie 2016;

• educaţie culturală – 30 septembrie 2016;

• arte vizuale, fotografie, artă video şi media, arte interdisciplinare (artă/știință /tehnologie) – 15 octombrie 2016;

• literatură, literatură pentru copii şi tineri, traduceri literare 15 octombrie 2016.

Pentru informaţii detaliate cu privire la procedura de înscriere pentru fiecare domeniu în parte şi pentru acces la materiale suplimentare (formular de înscriere), accesaţi următoarele link-uri: http://www.kulturkontakt.or.at (KulturKontakt Austria) sau http://www.kunstkultur.bka.gv.at (Cancelaria Federală a Austriei).

Detalii despre reședințe și contact: charlotte.sucher@bka.gv.at, 0043(0)1 53115-206860.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.