Asa sunt fabricate obiectivele Fujinon destinate aparatelor foto Fujifilm

Am avut ocazia sa testez obiectivul fix Fujinon XF 35mm f/1.4 R si obiectivul de kit FUJINON XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS produse de renumita firma japoneza Fujifilm si chiar ma intrebam cum de unele obiective sunt asa de bune, iar ieri am vazut pe youtube un scurt film, in care cei de la Fujifilm ne prezinta citeva din etapele necesare realizarii unor obiective pentru aparatele foto.

obiective fuji test
obiective fuji

In filmul de 2 minute si 48 secunde aveti ocazia sa vedeti procesul de fabricare a obiectivelor Fujinon, destinate sistemului mirrorless Fuji X. Inca de la proiectare, aplicarea stratului antireflex pe lentila frontala si pina la gravarea valorilor diafragamei pe inelul obiectivului, tot procesul este supravegheat cu atentie si dedicatie de lucratorii japonezi de la Fujifilm. Mi s-a parut interesanta curatenia de la locul de muca si mai ales faptul ca multi din lucratori purtau acele costume si masti de protectie:

Astfel, am inteles mai bine de ce unele obiective sunt atit de bune!

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *