Cum se fabrica obiectivele Sigma – turul fabricii Aizu din Japonia

În lumea fotografiei, obiectivele Sigma sunt cunoscute pentru calitatea lor foarte bună. Dar te-ai întrebat vreodată cum sunt fabricate aceste obiective? În acest articol, vom explora procesul de fabricație a obiectivelor Sigma, de la tăierea sticlei până la asamblarea finală și ambalarea lor pentru expedierea internațională.

Cum se fabrica obiectivele Sigma turul fabricii Aizu din Japonia
Cum se fabrica obiectivele Sigma – turul fabricii Aizu din Japonia

Obiectivele Sigma sunt fabricate în Japonia și sunt cunoscute pentru construcția lor robustă, montura din metal și lentilele de calitate.
Un videoclip de pe canalul YouTube Process X, oferă o privire detaliată asupra procesului de fabricație a obiectivelor pentru aparate foto la fabrica Sigma Aizu din Bandai-cho, Yama-gun, prefectura Fukushima.

Fabricarea obiectivelor Sigma pentru aparate foto

poza fabricare obiectiv aparat foto sigma fabrica japonia
Cum se fabrica obiectivele Sigma

Videoclipul complet este destul de lung, dar oferă o privire fascinantă asupra producției moderne de lentile și ne arată cât de multă muncă și efort intră în fabricarea chiar și a unei singure lentile din obiectiv.
Videoclipul de 25 de minute prezintă procesul de producție al obiectivelor Sigma de la început până la sfârșit.

Tăierea și Polizarea sticlei obiectivelor Sigma

poza lentila obiectiv sigma fabrica japonia aizu
lentila obiectiv Sigma

Procesul începe cu tăierea și polizarea elementelor individuale de sticlă ale lentilelor, care este unul dintre primele pași în fabricarea obiectivelor fotografice.
Lentilele moderne sunt extrem de sofisticate, iar performanța finală a calității imaginii depinde de faptul că fiecare element dintr-o formulă optică este tăiat, modelat și polizat cu precizie.

photosetup.ro

După tăierea și modelarea elementelor lentilelor, unele necesită un strat special și un tratament suplimentar pentru a asigura performanța optimă. Pe lângă straturile sofisticate, cum ar fi Stratul Super Multi-Layer al Sigma pentru a reduce flare-ul și ghosting-ul, marginile unor elemente sunt tratate cu cerneală neagră specială.

Asamblarea componentelor obiectivelor Sigma

poza fabricare obiectiv sigma camera foto
fabricare obiectiv aparat foto

Cu toate acestea, așa cum arată videoclipul, fabricarea unei obiectiv foto-video merge mult dincolo de sticlă. Lentilele moderne cu autofocus au motoare complexe, inclusiv sistemul de autofocus Hyper Sonic Motor (HSM) al Sigma. De asemenea, au angrenaje și came pentru a controla cu precizie grupurile de autofocus și inelele de zoom, care sunt uneori marcate manual.

Citeste si: Manfrotto Pro Light Cineloader noile genti profesionale cu design ergonomic, durabilitate si functionalitate exceptionala

Asamblarea tuturor acestor piese de sticlă, metal, plastic, cipuri și fire trebuie să se facă într-un mod care să asigure că nu intră praf în obiectiv în timpul construcției și că fotograful sau videograful va putea utiliza în mod fiabil obiectivul în condiții meteorologice nefavorabile.
Multe dintre obiectivele Sigma au o etanșare robustă, rezistentă la condiții meteo dificile, ceea ce adaugă un strat de complicație la procesul de producție.

Cum se fabrică obiectivele foto Sigma – video:

Tot cei de la Process X ne-au arătat cum se fabrică aparatul foto mirrorless senzor full-frame Sigma fp

Fabricarea obiectivelor Sigma este un proces complex care necesită o atenție meticuloasă la detalii. Rezultatul este o gamă de obiective care sunt apreciate de fotografi din întreaga lume pentru calitatea și fiabilitatea lor.
Data viitoare când vei folosi un obiectiv Sigma, amintește-ți de munca și efortul care stă în spatele fiecărei imagini pe care o capturezi.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.