5 destinatii de weekend langa Bucuresti

Se pare că și anul acesta va fi mai dificil să călătorim mai departe de orașul în care locuim. Astfel, dacă locuiți în Capitala României, vă prezint 5 destinatii de weekend langa Bucuresti

Destinatii turistice langa Bucuresti. Cinci locuri de vizitat in weekend aproape de Capitala Romaniei poza ateneu flori
destinatii de weekend langa Bucuresti

Cei care locuiesc în București au la dispoziție, chiar și în perioada aceasta de uite carantina nu-i carantina, câteva oportunități de petrecere a timpului liber: parcuri, muzee, săli de expoziții.

Însă dacă doriți și altceva, trebuie să vă urcați în mașină și să plecați într-o escapadă ceva mai departe de București.

5 destinatii de weekend langa Bucuresti

1. Parcul Dendrologic Chitila – un parc destul de recent amenajat, nu foarte departe de centrul orașului Chitila. Parcul este pe malul lacului Chitila având și o frumoasă promenadă pe malul apei.
Dacă îmi aduc bine aminte la intrarea în parc sunt niște stejari seculari.
Pont: domeniul Stirbey este cam la 15 minute de mers cu mașina.

2. Pădurea Pustnicu – o alegere potrivită dacă dorești să faci drumeții în natură. Amplasată la vreo 20 de kilometri de București pe ieșirea din Pantelimon. În zonă se află un complex turistic și un debarcader de unde puteau fi închiriate bărcile de pe lac.
Pe malul opus al lacului se află Mănăstirea Pasărea.

pieseautoscan.ro

3. Mănăstirea Căldărușani – Legendele spun că Mănăstirea a fost ridicată de-a lungul a doar 100 zile în anul 1638, atunci când domnitorul Matei Basarab a descoperit acest loc idilic, pierdut în adâncurile Codrului Vlăsiei, ce acopeea atunci o suprafață uriașă din Țară Românească. Înconjurată de apele lacului Căldărușani și zidită asemena unei cetăți, mănăstirea este situată pe o mică peninsula la 30 km de București.

Citește și: Idei de calatorie pentru vacanta de Paste si 1 Mai pentru pasionatii de fotografie

4. Valea Doftanei – pentru peisaj spectaculos și aer curat. Cheile Doftanei, lacul Paltinu, pădurile și pajiștile superbe sunt atracțiile care merită văzute. Ar mai trebui să știi că după ce treci de Campina, șoseaua nu este chiar grozavă!

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

5. Grădina zoologica Bucov – fie că ajungeți sau nu la Valea Doftanei, puteți vizita Zoo Bucov. Acesta se află în cadrul Parcului Memorial Constantin Stere, chiar lângă Ploiești, parc ce cuprinde un lac minunat, o grădina botanică, locuri de relaxare și alei cu băncuțe cochete, pe lângă grădina zoologică
Informații despre program, tarif bilet găsiți pe site-ul oficial

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “5 destinatii de weekend langa Bucuresti”

  1. Din păcate n-am posibilitatea să călătoresc, nici măcar aproape de București. Vestea bună este că am parcul aproape.
    Funny, la un articol intitulat 5 DESTINATII DE WEEKEND LANGA BUCURESTI, singura fotografie este cu Ateneul. 🙂
    Tu ai făcut fotografia aceea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.