Canon 6D Mark II – noul DSLR cu sistem autofocus cu 45 de puncte si LCD articulat

O dată cu lansarea dslr-ului entry level EOS 200D Canon a lansat și modelul EOS 6D Mark II – un aparat de fotografiat care doreşte să introducă utilizatorii de camere APS-C în lumea formatului Full Frame, în plus oferă un nou sistem autofocus cu 45 de puncte în cruce, un LCD articulat și tactil (touchscreen)

poza dslr Canon EOS 6D Mark II
Canon EOS 6D Mark II

Canon 6D Mark II este potrivit atât pentru cei pasionaţi de fotografie, cât şi pentru fotografii profesionişti.

poza aparat foto dslr canon EOS 6D Mark II
EOS 6D Mark II

6D Mark II este acum cel mai nou membru al familiei de aparate foto EOS format Full Frame şi totodată dorește să fie unul dintre cele mai ieftine. Acesta beneficiază de un senzor CMOS de 26,2 megapixeli şi beneficiază de un sistem de focalizare automată cu 45 de puncte în cruce, detecţie de fază şi tehnologia Dual Pixel.

poza aparat foto dslr Canon 6D Mark II grip
Canon 6D Mark II – obiectiv EF 24-105mm f/4 IS USM L II si grip

Noul senzor CMOS de 26,2 megapixeli al aparatului EOS 6D Mark II oferă utilizatorilor care folosesc în prezent modelul Canon EOS 6D şi modele EOS DSLR cu senzor APC-S, o calitate foarte bună a imaginii şi performanţă îmbunătăţită.

ISO 40.000 îmbunătăţit, care se poate extinde până la ISO 102.400, vă permite să rămâneţi flexibili, aşadar fotografii de documentare sau pasionați de fotografia de stradă (street photography) vor putea surprinde scene cu toată încrederea că detaliile vor fi surprinse chiar şi în cele mai întunecate nopţi.

poza dslr Canon 6D Mark II  EF 24-105mm f/4 IS USM L II
Canon 6D Mark II EF 24-105mm f/4 IS USM L II
poza aparat foto dslr Canon 6D Mark II
senzor Canon 6D Mark II

Procesorul de imagine DIGIC 7 oferă doar posibilitatea de filmare în rezoluţie Full HD la 60 de cadre pe secundă și este prezentă o conexiune pentru microfon extern. Filmarea în rezoluţie 4K este păstrată astfel doar pentru modelele superioare.
Totuși Canon 6D Mark II este primul aparat foto EOS care include funcţie încorporată de stabilizare a filmelor pe 5 axe, care atenuează tremurul atunci când filmarea se face din mână sau în mişcare.

poza aparat foto dslr canon 6d mk ii lcd rabatabil touchscreen
Canon 6D Mk II – lcd rabatabil touchscreen

La capitolul dotări speciale mai putem aminti LCD touchscreen de 3” cu balama „Vari-angle”, util la filmări şi tehnologiile WiFi, NFC, Bluetooth şi GPS. Nu în ultimul rând, 6D Mark II este o cameră foto rezistentă la praf şi apă.

Canon EOS 6D Mark II – specificații tehnice pe scurt:

•Senzor CMOS full-frame cu o rezoluție de 26.2 Megapixeli (format foto 3:2)
•Dual Pixel CMOS Autofocus;
•Sistem de autofocus cu 45 de puncte în cruce;
•Procesor de imagine DIGIC 7;
•Fotografiere în rafală 6,5 fps.
•ISO Maxim: 40,000 (extins ISO: 102,400);
•Înregistrare video Full HD 1080p la 60p, 30fps, 24fps (16:9);
•Timp sincronizare bliț extern: 1/180;
•Nu are bliț integrat
•Intervalometru da (pentru time-lapse)
•Slot de card SDXC (UHS-I);
•Ecran tactil și articulat de 3 inch;
•Module Wi-Fi, Bluetooth și GPS integrate;
•Dimensiuni: 144.0 x 110.5 x 74.8 mm;
•Greutate: 765 g.

poza dslr Canon 6D Mark II  EF 24-105mm f/4 IS USM L II blit extern
Canon 6D Mark II EF 24-105mm f/4 IS USM L II blit extern

Vă recomand să citiți: Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM cu ring-flash integrat

În ciuda faptului că performanţa foto a fost îmbuntătăţită faţă de modelele anterioare, Canon a refuzat să upgradeze semnificativ şi capabilităţile video ale acestor modele (200D și 6D Mark II).
Așadar cine are nevoie de video 4K trebuie să se orienteze spre alte modele, ca de exemplu EOS 5D Mark IV (prezentat aici) sau Sony A7S II (prezentat de mine în acest post)

Canon 6D Mark II va fi disponibil începând cu finalul lunii Iulie 2017 la un preț de 9.999 lei pentru body, iar kitul cu obiectivul EF 24-105mm f/4 IS USM L II va costa aproximativ 3.100 Euro

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

În acest moment modelul mai vechi Canon 6D (body) este inclus la promoția Canon CashBack (până la 31 iulie 2017) cu ajutorul căreia primiți 700 lei înapoi la achiziționarea lui.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.