Canon EOS C100 si C500 si scrisoare deschisa catre Canon

Dupa ce si Canon a lansat doua noi camere video din gama Cinema EOS System, respectiv Canon EOS C100 si C500 mi-am adus aminte de filmuletul de pe vimeo: “Open letter to Canon” (scrisoare deschisa catre Canon) si va spun ca merita sa-l vedeti si voi (dureaza doar 2 minute):

An open letter to Canon from safetyhammer on Vimeo.

Chiar daca personajul face haz de necaz eu cred ca este un bun semnal de atentionare, chiar de alarma! Adica sa nu va imaginati ca daca veti cumpara una sau ambele camere Canon despre care am sa va vorbesc mai jos, sau alte marci, veti ajunge in mod automat la performantele lui Vincent Laforent.
Ca sa aveti cel putin rezultatele lui Vincent trebuie sa munciti, sa studiati, sa investiti destul mult pentru dobandirea calitatilor necesare realizarii unor bune proiecte/filme.

Revenind la Cinema EOS System Canon EOS C100 este o camera video potrivita pentru cei care filmeaza fara o echipa intreaga sau pentru cameramanii care au folosit camere video Canon dar nu sistemul amintit anterior.

EOS C100
Canon EOS C100

Canon EOS C100 poate inregistra secvente video Full HD si este compatibila cu obiectivele cu montura Canon EF. Camera are un senzor CMOS Super 35mm de 8,3MP cu filtru Bayer, poate utiliza valori ISO intre 320 si 2000, iar secventele video sunt stocate in format AVCHD pe carduri SD, cu color sampling 4:2:0.
Canon EOS C100 va fi disponibila la un pret aproximativ de 7.999 USD.

Canon EOS C500

EOS C500
Canon EOS C500

EOS C500 este o cameră digitală capabilă de rezoluţii 4K (4.096×2.160 pixeli), proiectată pentru filme şi producţii video digitale de înaltă rezoluţie, ce permite capturi RAW pe care le poate înregistra pe echipamente externe. Alături de obiectivele EF Cinema Lenses şi cu montură EF cu Cinema Lock, devine mult mai simplu pentru operatori să schimbe obiectivele chiar în timpul filmării.
EOS C500 va fi disponibila comercial incepand cu luna octombrie la un pret de aproximativ 30.000 USD.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.