Comisioanele Revolut modificate – cardurile Standard primele vizate

Comisioanele Revolut pentru cardul Standard vor fi modificate. La cardurile Premium și Metal, deocamdată, comisioanele rămân neschimbate.

comisioanele revolut 7 app aplicatie bancara
Comisioane Revolut – aplicatie bancara

Revolut a anunțat că va modifica comisioanele pentru cardurile Standard. Eu unul nu mă mir că aplicația fintech apelează la mărirea comisioanelor, chiar mă întrebam dacă vor reuși să treacă de pandemia coronavirus Covid-19 fără să umble la comisioane.

Nu cred că este greșit să afirm că majoritatea românilor și-au făcut un card Revolut Standard pentru al folosii în vacanță sau excursii în străinătate, iar cei plecați la muncă în străinătate transfera bani celor din România.

Citește și: Praga vazuta de sus – imagini foto video

Cursurile de schimb valutar avantajoase practicate de aplicația bancară Revolut, iar în anumite condiții comisioane mai mici decât la majoritatea băncilor tradiționale, au fost avantaje care nu au trecut neobservate / nefolosite.

comisioane revolut aplicatie fintech tranzactii bancare
Comisioane Revolut modificate

Dar coronavirusul nu doar că a dat peste cap turismul în toată lumea, dar o parte din românii plecați la muncă prin Europa s-au întors în țară. Astfel tranzacțiile prin aplicația bancară Revolut au scăzut, probabil, simțitor.

drmax.ro/

Alt motiv pentru care aplicația fintech Revolut a trebuit să modifice comisioanele la cardul/planul Standard este concurența băncilor. Dacă nu mă înșel, în urmă cu vreo 2 luni citeam niște comunicate de presă de la unele bănci din România, în care erau anunțate micșorarea sau chiar anularea unor comisioane la plățile externe.

Citește și: Coney Island destinatia pentru distractie, plaja si baie in Atlantic

Desigur Revolut nu se bazează doar pe clienții români, dar posibil ca situația din celelalte țări europene să nu fie mult diferită, astfel modificarea comisioanelor era de așteptat.

Dacă Revolut va deveni o bancă ca oricare alta, cred că vor pierde mulți clienți. Altfel spus fiți precauți în utilizarea aplicației bancare Revolut. Ar trebui să urmărim evoluția ”mișcărilor” bancare, să ne protejăm cumva de surprizele neplăcute.

Comunicat oficial Revolut referitor la modificarea comisioanele

”Pentru a-ți oferi mai multă liniște, adăugăm mai multe detalii în termenii noștri în legătură cu modul în care îți „protejăm” banii.

Știi senzația aceea de amețeală care îți vine când efectuezi o plată, iar câteva momente mai târziu îți dai seama că ai pus datele unui cont greșit? Ne-am ocupat de acest lucru, introducând o capacitate prin care echipele noastre de asistență pot inversa unele plăți greșit efectuate în conturile Revolut.

După cum probabil știi, dacă depășești limita noastră de schimb valutar gratuit într-o lună, trebuie să plătești un comision. Această limită scade la 5,000 RON pe lună (potrivit cercetărilor noastre, majoritatea utilizatorilor nu o atinge, oricum). Peste această limită, comisionul nostru va rămâne identic, la doar 0,5%, și te vom anunța dacă un schimb va face obiectul unui comision. Planurile noastre Premium și Metal oferă în continuare schimb valutar fără limite, așa cum au fost întotdeauna.

Vei beneficia în continuare de aceleași cursuri valutare interbancare în zilele săptămânii. În cazul schimburilor valutare efectuate în weekend, am crescut ușor adaosul pentru principalele valute, de la 0,5% la 1%, pentru a ne acoperi riscurile atunci când piața este dinamică (așa cum a fost cazul recent). Adaosul pentru alte monede rămâne la fel – vezi lista completă aici. (Nu uita, poți evita complet acest comision dacă faci schimbul valutar în zilele lucrătoare.)

Cele mai populare tipuri de plăți ale noastre, cum ar fi plățile către utilizatorii Revolut, transferurile interne și transferurile în euro în cadrul zonei unice de plăți în euro rămân gratuite. Dacă faci orice alt tip de transfer către un cont din afara țării tale, prima plată din fiecare lună rămâne gratuită, de asemenea, dar după aceea, se va aplica un comision de 2.5 RON pentru fiecare plată.

Dacă faci un transfer către o țară și transferul nu este în valuta oficială a țării, se va aplica un comision de 15 RON pentru transferurile în USD (cum ar fi, de exemplu, în dolari SUA către Brazilia) sau de 25 RON pentru transferuri în alte valute decât USD (cum ar fi, de exemplu, în lire sterline către Brazilia). Te vom informa întotdeauna în avans dacă un transfer pe care îl vei face va include un comision.”

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Aceste modificări vor intra în vigoare pe 12 august 2020. Dacă doriți să vă închideți contul din cauza lor, puteți face asta fără taxă.

Poți citi mai multe informații pe site-ul oficial Revolut

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.