Concerte in aer liber pina la 24 septembrie in Piata Festivalului George Enescu

Sâmbătă, 2 septembrie 2017 au început concertele de muzică clasică în aer liber la Piața Festivalului George Enescu. Evenimentul a debutat cu un concert extraordinar susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului francez Benoît Fromanger.

poze Orchestra Simfonica Bucuresti Festivalul International "George Enescu" 2017 Benoît Fromanger
Orchestra Simfonica Bucuresti – Benoît Fromanger – Festivalul International “George Enescu” 2017

Piața Festivalului face parte din seria de proiecte dedicate Festivalului George Enescu, al treilea cel mai important eveniment muzical din lume, după BBC Proms și Festivalul din Lucerna.

foto poza Orchestra Simfonica Bucuresti  dirijor Benoît Fromanger  Festivalul International "George Enescu" 2017
Orchestra Simfonica Bucuresti – dirijor Benoît Fromanger – Festivalul International “George Enescu” 2017

Festivalul este organizat pentru a oferi publicului accesul gratuit la concerte de muzică clasică. Astfel, până pe 24 septembrie 2017, în Piața George Enescu, spectatorii vor avea ocazia să asculte cele mai bine cotate orchestre, ansambluri și dirijori din România, alături de generația nouă de muzicieni, soliști și instrumentiști internaționali.

poze fotografii Festivalul International "George Enescu" 2017
Festivalul International “George Enescu” 2017

Piața Festivalului înseamnă 19 mari orchestre, ansambluri și soliști din 10 țări care vor concerta live între 2 și 10 septembrie în Piața George Enescu. Repertoriul acestei ediții trece de la Anotimpurile lui Vivaldi în versiunea Symphactory Orchestra (luni, 4 septembrie), la muzica lui Mozart și Ceaikovski în versiunea Orchestrei de Cameră Radio (marți, 5 septembrie), la tangoul argentinian al lui Piazzola interpretat la vioara Stradivarius Elder de Alexandru Tomescu (miercuri, 6 septembrie), la lucrările baroc ale instrumentiștilor de la Bucharest Baroque Ensemble (joi, 7 septembrie).

poze fotografii Piata Festivalului George Enescu muzica gratuit
Piata Festivalului George Enescu

Programul Piața Festivalului continuă și în perioada 11 – 24 septembrie cu recitaluri zilnice susținute de elevi și studenți din toată țara, urmate de transmisiuni în direct ale concertelor de la Sala Mare a Palatului, din cadrul Festivalului George Enescu.

Un scurt fragment video din concertul susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului francez Benoît Fromanger:

În intervalul 17:00 – 19:00, pe scena din fața Ateneului urcă tinerii muzicieni de la școli, licee și universități din București, Cluj Napoca, Sibiu, Tulcea, Timișoara, Galați, dar și SUA. Transmisiunile live încep de la ora 19:30, în zilele de luni, marți și miercuri, iar joi, vineri, sâmbătă și duminică de la ora 20:00 unde poate fi ascultată muzica marilor compozitori în interpretarea unor orchestre legendare precum Royal Philarmonic Orchestra, Filarmonica della Scala, Israel Philharmonic Orchestra, Orchestre National de France.

Accesul la toate concertele din cadrul #piatafestivalului George Enescu este gratuit.
Programul complet https://arcub.ro/wp-content/uploads/2017/09/Program-Piata-Festivalului-George-Enescu.pdf

Televiziunea Română va transmite majoritatea concertelor festivalului #georgeenescu de la Sala Palatului, în direct şi înregistrate, astfel: 21 de concerte de la Sala Palatului (dintre care 9 transmise în direct la TVR 3 şi online, pe TVR+), 35 de concerte de la Ateneul Român (dintre care 10 transmise live la TVR 3 şi TVR+), 7 concerte înregistrate în Sala Auditorium (Sala mică a Palatului). Transmisiunile şi înregistrările vor fi realizate în exclusivitate în format HD.

Toate concertele festivalului vor fi difuzate online, prin live streaming, pe enescu.tvr.ro, platforma TVR dedicată evenimentului.
De asemenea, cele mai multe dintre concertele festivalului vor putea fi ascultate în direct la Radio România Muzical: 70 concerte care se vor desfăşura la Sala Mare a Palatului (seria “Mari orchestre ale lumii”), la Ateneul Român (seriile “Recitaluri şi concerte camerale” şi “Concertele de la miezul nopţii”), Sala mică a Palatului (seria “Recitaluri şi concerte camerale”) şi Sala Radio (seria “Muzica secolului XXI”). Concertele de la Ateneul Român şi Sala Mare a Palatului vor putea fi ascultate în direct şi la Radio România Cultural.

Printre concertele difuzate live de cele două posturi de radio se numără câteva dintre cele mai aşteptate din ediţia 2017 a Festivalului Enescu: recitalurile susţinute de Jonas Kaufmann şi Dmitri Hvorostovski, concertele Orchestrei Filarmonicii din München, dirijor Valery Gergiev, ale Filarmonicii Regale din Londra, cu pianista Martha Argerich solistă sau ale Filarmonicii din Israel, cu Zubin Mehta dirijor.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Transmisiunile directe vor putea fi ascultate şi live online, pe site-urile romania-muzical.ro şi radioromaniacultural.ro, precum şi pe aplicaţiile Radio România Muzical şi Radio România Cultural pentru telefoane inteligente.

Concertele pentru care nu au existat drepturi de transmisie live din partea artiştilor vor fi difuzate în intervalul 25-28 septembrie, la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.