Canotca si placa de SUP pe Dambovita

Pe la finalul săptămânii am fost pe bulevardul Unirii să văd care mai este starea fântânilor din zonă , astfel am aflat și eu că pe Dâmboviță ne putem plimba cu canotca sau placă de SUP (Stand Up Paddle), în apropierea Bibliotecii Naționale, probabil cât mai este vremea frumoasă.

poza canotca placa sup riul dambovita bucuresti
canotca si placa SUP – Dambovita – Bucuresti

Așadar după noul pod de peste lacul Herăstrău, Capitala României are o nouă zonă interesantă: un debarcader, un ponton plutitor verde, o mini livadă de meri plutitori și o insulă din plante naturale.

poza placa sup sport nautic dambovita bucuresti
sport nautic – placa sup

Rămâne de aflat cât timp va rezista acest proiect, adică dacă va fi reluat vară de vară, că iarna este mai greu pe Dâmbovița.

poza sport placa sup barca riul dambovita bucuresti
sport – placa SUP

Știu că Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 se străduiește de câțiva ani să transforme râul Dâmbovița într-un spațiu de agrement, mai ales zona de lângă Biblioteca Națională.

poza biblioteca nationala bucuresti riul dambovita
Biblioteca Nationala Bucuresti – riul Dambovita

Dar fără sprijinul autorităților locale nu știu dacă vor reușii să continue proiectul în fiecare vară; anul acesta Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a primit un bine meritat ajutor din partea unui producator de cidru

sportmaniac.ro

Cei de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement ar trebuie să se ocupe de curățare râului Dâmbovița, alfel plantele acvatice vor pune stâpânire pe tot râul.

poza alge plante acvatice riul dambovita bucuresti
plante acvatice – Dambovita

Plăcile de SUP sunt responsabilitatea SupAcademy România. Stand Up Paddle sau paddleboarding este o derivaţie a Surfului și chiar dacă numele indică o poziţie stând în picioare pe placă, SUP-ul se poate practică şi stând culcat sau în genunchi pe board, în funcţie de nivelul practicantului sau de condiţiile în care se află la respectivul moment.

Vă recomand să citiți: Fantanile de la Unirii cu jeturi luminoase si colorate

Stand Up Paddle sau vâslitul din picioare cum am zice noi pe românește a fost inspirat din tradiţia locuitorilor din Hawaii şi a început să fie privit ca activitate distinctă începând cu anul 2005, iar din 2010 şi până în prezent a înregistrat o adevărată explozie de popularitate.
Plăcile SUP se găsesc de cumpărat dar trebuie să vă interesați unde aveți voie să le folosiți!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

#SmartCity #SmartRiver #naturainvadeazaorasul #debarcaderulverde

fotostefan

One thought on “Canotca si placa de SUP pe Dambovita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.