Fantanile de la Unirii cu jeturi luminoase si colorate

Intr-un post anterior va aratam cum se lucreaza la fantanile arteziene din piata Unirii, din Bucuresti, ei bine acum este momentul sa vedeti si rezultatele (partiale) respectivelor lucrari.

fantani arteziene bucuresti piata unirii
fantani cu jeturi luminoase si colorate

Spun partiale, pentru ca fantana mare, din centru, inca nu are jeturi luminoase, colorate. Oricum jocurile de apa colorata sunt chiar interesante.

Ca sa fie mai clar, apa nu este colorata, este cit se poate de limpede, dar la baza “tasnitorii” sunt niste sisteme de iluminat pe baza de leduri color si lumina lor creaza efectul de apa color.

sistemul scada fantana arteziana
scada

Din cite am inteles fantanile sunt dotate si cu senzori (cica sistemul SCADA), astfel atunci cand bate vantul puternic, jeturile de apa se reduc automant.

scada fantani unirii bucuresti poza
sistem scada

In seara in care le-am fotografiat – filmat eu, vantul batea destul de tare si nu am obervat nici o reducere a jeturilor; poate senzorii nu sunt activati sau poate vantul nu era suficient de puternic sa-i activeze.

fantani color bucuresti
in piata unirii – bucuresti

evomag.ro

jet de apa luminos si colorat
jet apa color
Un fel de "discoteca" la fananile arteziene din piata Unirii
jocuri de lumini si apa

Si filmarea:

Va recomand sa cititi: Test Garmin VivoSmart HR bratara fitness cu functii smartwatch

Proiectul este dezvoltat de Primaria Municipiului Bucuresti si Apa Nova Bucuresti si va fi implementat pana in 2015. Apa Nova Bucuresti avand “ambitia” nu numai de a repara cele 21 de fantani arteziene existente pe bulevardul Unirii, dar sa mai construiasca altele pina la piata Alba Iulia!
Nu este prima “tentativa” de colorare a fantanilor arteziene din Capitala; fantana de la Universitate a fost si ea colorata, iar fantana cu jeturi de tip parabole are si ea jocuri de lumini colorate.
UPDATE: Spectacolul multimedia al fantanilor din piata Unirii Bucuresti

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.