Garmin VivoSmart HR bratara fitness cu functii smartwatch

De Black Friday 2017 vroiam să-mi cumpăr un smartwatch, dar modelele care aveau prețuri atractive mi s-au părut prea mari, pătrățoase, grele, în schimb am observat că brățarile fitness au dimensiunile dorite. Așa că în final mi-am cumpărat brățara fitness Garmin VivoSmart HR, iar dacă doriți să aflați câteva păreri despre acest model vă invit să citiți mai departe.

poza utie Garmin VivoSmart HR bratara fitness
Garmin VivoSmart HR bratara fitness

Unul din motivele pentru care mi-am dorit un smartwatch este de nu mai rata apeluri de pe telefonul mobil, care de cele mai multe ori este în modul silențios și vibrațiile lui nu mi se par suficient de puternice.

poza fotografie Garmin VivoSmart HR bratara fitness
notificari meteo
poza Garmin VivoSmart HR bratara fitness review test
notificari

Garmin VivoSmart HR chiar dacă este o brățară fitness are funcția Notificări de pe telefonul mobil: țin telefonul pe silent dar știu când sunt sunat deoarece vibrează brățara și pot să văd numărul de telefon, iar mesajele pot să le citesc pe ecranul brățării. Chiar dacă nu ești lângă telefon poți refuza apelul de la distanță sau să răspunzi fără să-l scoți din buzunar.

poza fotografie Garmin VivoSmart HR bratara fitness
distanta

Dacă nu doriți să fiți deranjați în anumite momente (de exemplu când urmăriți un film, sunteți la teatru, etc) puteți activa modul Do Not Disturb. Acest mod se activează automat dacă setați din aplicație ora de culcare și de trezire. Pe ecran este afișat un icon în forma Lunii.
VivoSmart HR are și alarmă, care trebuie setată tot din aplicația Garmin Connect. Eu nu am avut nevoie de ea.

test review Garmin VivoSmart HR bratara fitness
pasi parcursi

Altă funcție utilă prezentă la brățară fitness VivoSmart HR este Find my phone. Dacă v-ați rătăcit telefonul apăsați un buton și un icon de la brățară, iar telefonul va suna chiar dacă este pe vibrații, dacă vă aflați în raza de acțiune a bluetooth.

poza Garmin VivoSmart HR bratara fitness
Garmin VivoSmart HR bratara fitness mini smartwatch

Ecranul are o rezoluție de 160×68 pixeli, lungime de 25mm, lățime de 10.7mm, luminozitate lui (backlight) poate fi reglată, iar informațiile pot fi afișate în mod portret (înălțime) sau landscape (lățime). Informațiile afișate mi se pare ușor de citit din diverse unghiuri, însă nu am avut ocazia să-l testez în lumină puternică.

test review Garmin VivoSmart HR bratara fitness calorii
calorii consumate

Ecranul stă tot timpul aprins, iar dacă îl atingeți sau mișcați mâna mai mult îi crește luminozitatea. De asemenea pe întuneric se aprinde ca să zic așa. În aceste condiții, dacă vă întrebați cum este autonomia ei, nu-i problemă, deoarece bateria ține cam 5-6 zile cu bluetooth tot timpul activat. Probabil dacă faceți sport mai serios, primiți multe notificări s-ar putea să-i scadă autonomia.

poza senzor Garmin VivoSmart HR bratara fitness fotografie
senzor HR

VivoSmart HR se încarcă cu ajutorul cablului USB oferit la pachet, într-o perioadă de până la 90 minute, iconul de pe ecran vă anunță când s-a încărcat.

poza cablul usb garmin VivoSmart HR
cablu USB – VivoSmart HR

Garmin VivoSmart HR cu o greutate de numai 29.6g, este confortabilă de purtat, este Waterproof, iar materialul folosit, silicon parcă, este plăcut la atingere deși în primele zile am strâns cam tare brățara și mi-au apărut niște julituri/iritații destul de serioase, atât din cauza curelei cât și a senzorului HR. A trebuit să dau jos brățară de pe mână, dar de probă, până s-au vindecat iritațiile, am purtat-o pe mâna dreaptă, bineînțeles cureau mult slabită. Nu au mai apărut iritații, iar senzorul acela a funcționat bine.

poza ecran Garmin VivoSmart HR bratara fitness pasi
pasi

Softul pentru telefon poate nu-i cel mai intuitiv, dar te poți obișnui cu el. Are numeroase opțiuni, iar cei care fac mult sport pot seta diverși parametri sau pot să o calibreze pentru a opține informații mai exacte. De asemenea am văzut că are funcția MyFitnessPal pentru calorii consumate (alimentație, activități, etc), plus 4 mari moduri Run/Walk/Cardio/Other.

poza captura ecran app garmin connect
Garmin Connect

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

aplicatia connect Garmin VivoSmart HR bratara fitness
Connect – Garmin VivoSmart HR

Totuși cei care au nevoie de măsurători mult mai exacte și abateri mult mai mici, cred că trebuie să se îndrepte spre produse profesioniste și specializate pe activități.

Garmin VivoSmart HR nu are GPS încorporat, dacă doriți așa ceva trebuie să cumpărați modelul VivoSmart HR+
De asemenea brățara VivoSmart HR vă permite să controlați de la distanță camera de acțiune Garmin VIRB 360

poza ceas smartwatch Garmin VivoSmart HR bratara fitness
ceas

Garmin VivoSmart HR – Caracteristici generale:

Activitate monitorizată: pași, etaje urcate/coborâte, ritm cardiac, calorii arse, monitorizare somn (totalul orelor de somn, cu perioadele agitate și/sau cele de somn profund)
Setează obiective: învață activitatea utilizatorului și stabilește obiective zilnice
Sistem de operare compatibil: Android 4.3 sau mai recent, iOS 7 sau mai recent
Sincronizare automată cu smartphone-ul
Notificații smart: apeluri, sms-uri și alte alerte atunci când e conectat cu telefonul compatibil
Display: Touchscreen OLED cu dimensiuni 25.5mm x 10mm și rezoluție 160×68 pixeli
Tip senzor: accelerometru
Rezistență la apă: până la 5 ATM
Funcții ceas: calendar, oră și dată, alarmă
Conectivitate: Bluetooth
VIRB control

Vă recomand să citiți: GoPro Hero 6 – noua camera video de actiune

Ce imi place mie la Garmin VivoSmart HR :
– cureau este moale și plăcută la purtare (sper să fie și foarte rezistentă, dar, doar timpul va dezvălui acest aspect)
– acumulatorul ține 5-6 zile
– ecranul este suficient de vizibil
– poți ține telefonul pe silent, iar brățara primește și afișează notificări (apeluri, SMS, mail-uri, Facebook, WhatsApp notificări meteo, etc)
– poți răspunde sau respinge un apel de pe brățară
– este rezistentă la apă
– poți controla volumul audio al player-ului de pe telefon
– la anumite intervale de inactivitate iți zice “Move!”

cel.ro

Ce nu imi place mie la Garmin VivoSmart HR :
– pentru actualizarea datelor din aplicația Garmin trebuie să fi conectat la internet
– datele despre activitate sunt stocate pe serverele Garmin, de altfel trebuie să-ți faci cont ca să poți folosii app-ul Connect
– alarma trebuie setată din aplicația de pe telefon
– cablul USB pentru încărcare este proprietar Garmin, dacă l-ai pierdut nu știu dacă poate fi cumpărat altul

Vă recomand să citiți: Test cu memoria USB 3.0 SanDisk Cruzer Ultra Flair 128GB

Deși VivoSmart HR nu este un smartwach (nu puteți vorbi la ceas în loc de telefon, nu puteți citi email-uri), totuși face o treabă bună în această direcție, datorită noficărilor afișate lizibil.

Ca și brățară fitness, Garmin VivoSmart HR cred că este o bună opțiune pentru toți cei care vor să își facă o imagine despre starea lor de sănătate. Sleep tracker-ul și monitorizarea pulsului sunt binevenite, informațiile adunate, ușor de accesat din app-ul Garmin chiar îți oferă posibilitatea tragerii unor concluzii la finalul unei perioade de timp determinate. Este ușor de purtat și odată calibrată, cred că oferă informații destul de exacte despre numărul de pași, despre pulsul tău de-a lungul zilei, calorii, etc. Totuși VivoSmart HR nu este un aparat medical deci nu vă așteptați la precizie maximă.

Eu mi-am cumpărat brățara Garmin VivoSmart HR (negru) de Black Friday când a avut o reducere de 140 lei, prețul final fiind de 299,99 lei. În momentul publicării acestui articol VivoSmart HR (negru) costă 309 lei.

Pentru preț actualizat verificați aici sau aici, iar pentru varianta pe albastru vedeți și aici

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

10 thoughts on “Garmin VivoSmart HR bratara fitness cu functii smartwatch”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.