Stejarul Veronicai Micle muza lui Mihai Eminescu

Teiul lui Eminescu poate să fie vedeta Iașului, dar dacă vrei să descoperi un secret bine păstrat în inima orașului, îndreaptă-ți pașii către stejarul dedicat Veronicăi Micle.

poza Stejarul Veronicai Micle muza lui Mihai Eminescu obiectiv turistic
Afla unde este Stejarul Veronicai Micle muza lui Mihai Eminescu

Ascuns cu grație printre blocuri, acest copac remarcabil trăiește lângă biblioteca Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași, oferind o incursiune în istoria fascinantă a orașului.

Descoperind Iașul în umbra Stejarului Veronicăi Micle

Mult mai puțin cunoscut decât Teiul lui Eminescu, situat chiar în centrul Iașului, învăluit discret printre blocuri, se găsește stejarul dedicat Veronicăi Micle.

poza steja secular iasi blocuri istorie mihai eminescu
Stejarul Veronicai Micle Iasi

Veronica Micle (1850 – 1889), născută Ana Câmpeanu, a publicat nuvele și traduceri în revistele vremii și un volum de poezii, dar este mai ales cunoscută pentru relația avută cu Mihai Eminescu, poetul național.

poza casa familiei micle biblioteca facultatii de medicina iasi
casa familiei Micle

flanco.ro/

poza placuta stejar batran copac secular monument istoric iasi veronica micle
stejarul Veronicai

Revenind la stejar, un copac remarcabil de vreo 16 m înălțime, acesta își are ”locuința” în imediata apropiere a bibliotecii Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași. Mai precis, cele două puncte de interes se află în spatele blocurilor de pe bulevardul Independenței, la câțiva pași distanță de strada Vasile Alecsandri.
Dă un click pe hartă și vei afla exact locul.

Scurt video – Stejar de 460 de ani martorul iubirii dintre Veronica Micle si poetul Mihai Eminescu

Povești și Amintiri

Pășind sub frunzele vechi ale acestui stejar venerabil (aprox. 460 de nai), poți simți istoria în aer. Clădirea bibliotecii adăpostește amintiri ale unei perioade când Veronica Micle și Ștefan Micle își împărțeau viața aici.

afla unde este amplasat stejarul secular veronica micle iasi obiectiv turistic
stejar secular – Iasi – Veronica Micle

Fiecare rădăcină a stejarului cu frunze mici (Quercus Robur – Parvifolia) pare să ascundă povești și secrete din urmă cu 460 de ani!

Citește și: Zbor Bucuresti Iasi: O calatorie deasupra Muntilor Carpati la bordul avionului ATR 72-600 al Tarom

Importanța stejaurului și a clădirii bibliotecii nu ar trebui subestimate în contextul istoriei Iașului, deoarece aici au locuit Veronica Micle și soțul său, profesorul universitar Ștefan Micle. Cu toate acestea, nici unul dintre cele două obiective turistice nu este semnalizat, iar turiștii care ajung aici, o fac din întâmplare.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.