Lacatele Iubirii împodobesc unul din podurile din Iași. Sute de cheițe stau pe fundul râului Bahlui, iar lacătele încuitate vor aminti cuplurilor peste ani de momentele de iubire.
Podul cu Lacătele Iubirii – varianta Iași
Pe malurile râului în inima Iașului, Podul Trancu devine martorul a sute de povești de iubire, ilustrate prin lacătele (adevărate) care îl împodobesc. Aceste simboluri romantice, fixate cu grijă de cupluri îndrăgostite, reflectă angajamentul și legătura lor specială.
Este un spectacol interesant, unde fiecare lacăt pare a spune o poveste unică, transformând podul într-un loc al iubirii și fidelității (cel puțin, așa sper eu!).
Scurt videoclip Lacatele Iubirii din Iași – în video se poate vedea și lucrarea Sowing Futures, autor Sebastian Comanescu :
Simbolul lacătului se dorește a fi unul plin de romantism: acesta reprezintă iubirea dintre două persoane care vor să rămână împreună până la adânci bătrâneţi. Cheia aruncată în apă reprezintă imposibilitatea ca cineva să-i mai poată despărţi vreodată.
Totuşi, din câte am observat, unii dintre amorezi au pus cele mai mari lacăte găsite în magazin, probabil mai greu de spart!
Podul Cu Lacate De Iubire – localizare
Locul mai exact al podului cu lacate de iubire din Iași se poate afla cu un click pe harta sau un punct de reper este Facultatea de Textile.
Chiar dacă obiceiul lacătelor iubirii (love locks) are origini în altă țără, totuși observăm că România nu se lasă mai prejos! Până în prezent am văzut aceste lacăte de dragoste în mai multe locuri din București, la Timișoara, Brașov (pe strada Sforii – cea mai îngustă din oraș), la Oradea
Citește și: City break in Timisoara – fotografii si sugestii trasee turistice
Am mai aflat că Podul Trancu a fost până în 2004 o simplă punte de lemn, pe care s-a circulat timp de 75 de ani. Acest pod a fost demolat, iar în locul său a fost construit podul pe care îl vedem astăzi, care leagă cele două maluri, la jumătatea distanţei dintre podurile mari din Tudor şi din Podu Roş.
„Podul iubirii” de la Iaşi are o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. Pe stâlpi și pe malurile din dreptul lui am văzut câteva graffiti foarte interesante.
- Expunere lunga in fotografie – intrebari si raspunsuri pentru fotografii reusite - 5 October , 2024
- Tutoriale foto pentru a va pregati pentru sezonul de toamna - 3 October , 2024
- Cele mai bune fotografii realizate cu drona, premiate la Drone Photo Awards 2024 - 1 October , 2024