Lacatele Iubirii pe un pod din Iasi – imagini foto-video

Lacatele Iubirii împodobesc unul din podurile din Iași. Sute de cheițe stau pe fundul râului Bahlui, iar lacătele încuitate vor aminti cuplurilor peste ani de momentele de iubire.

poza lacatele iubirii iasi podul trancu riul bahlui
Lacatele Iubirii pe un pod din Iasi

Podul cu Lacătele Iubirii –  varianta Iași

Pe malurile râului în inima Iașului, Podul Trancu devine martorul a sute de povești de iubire, ilustrate prin lacătele (adevărate) care îl împodobesc. Aceste simboluri romantice, fixate cu grijă de cupluri îndrăgostite, reflectă angajamentul și legătura lor specială.

fotografie lacate de dragoste iasi romania
lacate de dragoste Iasi
poza podul trancu lacate dragoste iubire obicei
obicei de dragoste

Este un spectacol interesant, unde fiecare lacăt pare a spune o poveste unică, transformând podul într-un loc al iubirii și fidelității (cel puțin, așa sper eu!).

poza podul lacatelor de dragoste iasi Facultatea de Textile
love locks Romania

Scurt videoclip Lacatele Iubirii din Iași – în video se poate vedea și lucrarea Sowing Futures, autor Sebastian Comanescu :

Simbolul lacătului se dorește a fi unul plin de romantism: acesta reprezintă iubirea dintre două persoane care vor să rămână împreună până la adânci bătrâneţi. Cheia aruncată în apă reprezintă imposibilitatea ca cineva să-i mai poată despărţi vreodată.

fotografii marturii ale dragostei orasul iasi
marturii ale iubirii
fotografie marturii ale iubirii iasi podul trancu raul bahlui
cateva marturii ale iubirii in Iasi

Totuşi, din câte am observat, unii dintre amorezi au pus cele mai mari lacăte găsite în magazin, probabil mai greu de spart!

Podul Cu Lacate De Iubire – localizare

love locks romania iasi city bridge
Podul Trancu – Podul Lacatelor Iubirii
fotografii iasi obicei indragostiti lacate pod riul bahlui
pod peste riul Bahlui – Iasi

Locul mai exact al podului cu lacate de iubire din Iași se poate afla cu un click pe harta sau un punct de reper este Facultatea de Textile.

fotografie lacatel iubirii iasi podul tancu raul bahlui
in Iasi
love locks romania bridge iasi city
Love Locks Romania
iasi orasul indragostitilor lacate de dragoste Podul Trancu
Podul Trancu – Facultatea de Textile

Chiar dacă obiceiul lacătelor iubirii (love locks) are origini în altă țără, totuși observăm că România nu se lasă mai prejos! Până în prezent am văzut aceste lacăte de dragoste în mai multe locuri din București, la Timișoara, Brașov (pe strada Sforii – cea mai îngustă din oraș), la Oradea

Citește și: City break in Timisoara – fotografii si sugestii trasee turistice

Am mai aflat că Podul Trancu a fost până în 2004 o simplă punte de lemn, pe care s-a circulat timp de 75 de ani. Acest pod a fost demolat, iar în locul său a fost construit podul pe care îl vedem astăzi, care leagă cele două maluri, la jumătatea distanţei dintre podurile mari din Tudor şi din Podu Roş.

f64.ro

„Podul iubirii” de la Iaşi are o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 6 metri. Pe stâlpi și pe malurile din dreptul lui am văzut câteva graffiti foarte interesante.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.