Despre nunta si fotografia de nunta

Am fost si la ultimul targ de nunti , E-mariage 2009, unde m-am uitat un pic si la preturile afisate sau spuse acolo.

E-Mariage 2009

E-mariage Fest, aprilie 2009

Si mi-am dat seama de ceva important si anume:cei mai multi inteleg sa plateasca in medie:

* 700-1000 euro pe rochia de mireasa – este cea mai importanta zi din viata unei mirese si vrea sa arate cat mai bine posibil – chiar daca inseamna o cheltuiala mare doar pentru o noapte;
* 700-3000 euro pentru muzica – ce conteaza ca e doar o noapte, ca pe o ureche intra si pe alta iese, ca e DJ sau formatie – important e sa placa invitatilor;
* 80-150 eur pentru un meniu;
* 800-2000 eur pentru aranjamente florale si huse la scaunele de doi lei pe care restaurantele inca le poseda de pe vremea lui… si nu conteaza ca restaurantul ar trebui sa se ocupe de imaginea in fata posibililor clienti, mirii platesc degraba firmele de decoratiuni, sa nu se faca de ras cu o locatie de 2 lei;
* bani dati pe: jocuri de artificii, limuzine sau trasuri, porumbei sau alte ‘nebunii’ de te doare capul.

Toate acestea sunt lucruri “normale” pentru miri si le au calculate la buget pentru ziua cea mare.
Cand vine insa vorba de pozele de la nunta lor, de o investitie pe viata, la care poate si nepotii se vor uita cu placere, atunci trebuie facute economii de proportii.
Adica mai pe sleau fotografu este capitolul unde se face marea economie.

flanco.ro/

Ca ce mare scofala face el acolo? Apasa pe un buton acolo aproape 20-23 de ore in continuu, de la ras-frezatul mirelui, la hora miresii .. ei si?
Ce conteaza ca ti-l doresti neaparat la nunta ta, ca “face poze bune”, ce conteaza ca are ani de experienta in spate, cand la 300 de euro gasesti pe net “firme de pozat-filmat nunti-botezuri”, care in banii astia:

* iti si filmeaza,
* iti si pozeaza,
* si iti mai dau si poze in album.

Nu conteaza ca uneori este acelasi om care in acelasi timp face ambele operatiuni: filmeaza si iti face si poze.
Si de asemenea nu conteaza ca acest om uneori este de fapt un pusti de 17-18 ani care stie sa manevreze ambele aparate pe auto, care e mai mult decat incantat sa primeasca pentru munca sa 50-75 de euro din cei 300 de euro.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Cam asa sta treaba de cele mai multe ori, si fotografii care s-au specializat pe nunti se chinuie sa le explice oamenilor, ca munca lor nu inseamna numai cele 20-23 de ore de fotografiat, ci mai inseamna si alte zeci de ore de post-procesare, de curent electric consumat, de bani investiti .

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.