Classical Christmas Market – Opera Nationala Bucuresti

Classical Christmas Market este, conform organizatorilor, primul târg de Crăciun din România care pune în valoare, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă și este deschis publicului până la 31 decembrie, pe Esplanada Operei Naţionale Bucureşti.

Classical Christmas Market poze targul de craciun opera bucuresti
Classical Christmas Market 2021 – Opera Nationala Bucuresti

Organizat de Opera Naţională Bucureşti şi Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, alături de Programul Naţional Cantus Mundi, „Classical Christmas Market” este amenajat pe o suprafaţă de 12.000 mp şi conţine decoruri şi activări de poveste, desfăşurate în jurul patinoarului.

Atracția principală, un patinoar uriaș!

poza pationar targ craciun opera bucuresti
pationoarul – Classical Christmas Market Bucuresti

Atracția principală a târgului Classical Christmas Market este patinoarul, unde o sesiune de o oră și 30 de minute pe gheață costă 20 de lei. Cine nu are patine le poate închiria de la fața locului pe baza buletinului de identitate, tot la 20 de lei, perechea.

Există șase serii de patinaj: 10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30, 16.00-17.30, 18.00-19.30 și 20.00-21.00, ultima serie fiind mai scurtă, ținând cont de măsurile impuse de autorități.

poza brazi craciun luminite targ Classical Christmas Market
brazi de Craciun – Classical Christmas Market – Opera Bucuresti

Intrarea la Târgul de Crăciun de la Operă este gratuită și se face doar cu prezentarea unui certificat de vaccinare anti-COVID. Târgul este deschis zilnic între orele 10.00 și 21.00.

Citește și: Parcul Sticlariei – sora mica a Deltei Bucurestiului

Publicul se poate bucura de scena specială a colindătorilor, pregătită pentru spectacolele şi concertele copiilor din Programul Naţional Cantus Mundi şi nu numai, de Ateliere Spiriduşilor şi workshopuri pentru cei mici, de zboruri uimitoare cu sania deasupra patinoarului, plimbări cu Express-ul OCC – trenuleţul partenerilor de la Opera Comică pentru Copii (o călătorie costă 6 lei), dar şi cu trăsura cu cai (biletul costă 18 lei), de tradiţionalele căsuţe cu bunătăţi de sărbători şi multe alte surprize, toate colorate sonor cu multă muzică bună.

poza trenulet luminite craciun targ opera bucuresti
trenuletul

Video Târg de Crăciun la Opera Națională București:

Pe parcursul Târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii eveniment: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” de Wagner (regia Silviu Purcărete – 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie), spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski (15, 18, 23 şi 29 decembrie).

f64.ro

De asemenea, sunt programate reprezentaţii cu spectacolul „La Traviata” de Verdi (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” de Mozart (18 decembrie) şi „La Boheme” de Puccini (29 decembrie) – organizate de Opera Naţională Bucureşti, precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Classical Christmas Market – Opera Nationala Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.