Doua cursuri de fotografie online gratuite

Pe internet putem găsii diverse informaţii utile despre fotografie, doar că nu întotdeauna informaţiile sunt cât de cât structurate într-un fel de programă de învăţământ. În cazul în care sunteţi interesaţi de două cursuri online gratuite despre fotografie, predate în limba engleză, vă invit să citiţi mai departe.

PRIX HENRI CARTIER-BRESSON 2015
grafic

Primul curs se referă mai mult la tehnologia foto şi este “predat” în limba engleză de Marc Levoy , fost profesor la Standford, actualmente inginer la Google.

curs foto online gratuit in limba engleza
Lectures on Digital Photography by Marc Levoy

Cursul lui Marc Levoy este din 2011, dar a fost actualizat cu informaţii noi, iar ca durată necesită 11 săptămânii de studii.
Conform autorului, cursul “Lectures on Digital Photography” se doreşte a fi “o introducere în aspectele tehnice, ştiinţifice, artistice ale fotografiei digitale”, dar cum menţionam anterior mie mi s-a părut că este un curs foarte tehnic şi mai puţin despre fotografierea în sine.

curs foto online gratuit predare in engleza
formule

Am urmărit câteva lecţii şi cred că acest curs poate fii interesant pentru cei interesaţi mai mult de latura ştiinţifică a fotografiei digitale (calcule, formule, fizică, optică, etc) şi mai puţin de partea de realizare a pozei (compoziţie, expunere, etc).

formule fotografie digitala curs online gratuit
fotografie digitala – aspecte tehnice

Cursurile sunt în format video, fiecare cu o durată de 1 oră și se găsesc pe canalul de youtube al lui Marc Levoy

f64.ro

Pe cel de-al doilea curs online “Exposing Digital Photography” nu am avut timp să-l parcurg mai cu atenţie, dar la o prima vedere se pare că nu este chiar atât de tehnic ca primul. Conform autorilor, membrii ai Harvard Extension School, veţi afla informaţii despre setările de expunere, citirea histogramei, modul în care funcţioneză senzorii şi lentilele obiectivului dar şi informaţii despre editare fotografiilor.

Exposing Digital Photography Harvard Extension School
Exposing Digital Photography

Acest Exposing Digital Photography este alcătuit din 12 module, a căror structura poate fi verificată pe această pagină, iar fiecare modul prezintă informaţiile atât în format video cât şi prin documente pdf.
Parcurgerea celor 12 module, conform autorului, necesită pînă la 15 ore de studiu, în ritmul dorit de cursant.
Voi ce cursuri online urmăriţi sau aţi parcurs?Puteţi să le menţionaţi la rubrica Comentarii (Leave a reply)

fotostefan

One thought on “Doua cursuri de fotografie online gratuite”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.