12 carti despre istoria fotografiei

Cred că cei pasionați de fotografie ar trebuie să citească și câteceva despre istoria fotografiei. Astfel, dacă aveți timp, vă recomand 12 carti despre istoria fotografiei.

Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi lipscani carti despre istoria fotografiei
Noaptea Cartilor Deschise in Centrul Vechi

Din anii 1830 până în prezent, fotografia a parcurs un drum lung. Nu mai folosim plăci de sticlă pentru a capta negative, iar camerele pot face multe fotografii pe secundă. Pentru a înțelege modul în care fotografia a evoluat de la procese precum daguerreotipul la camera din smartphone, trebuie să citiți câteva cărți despre istoria fotografie.
Istoria fotografiei este legată de alte evoluții din ultimele două secole – inclusiv frământări politice, eliberarea femeilor și mișcarea pentru drepturile civile.

Putem spune că suntem privilegiați pentru că putem alege dintr-o varietate de cărți extraodinare. În ultimele zile am ”răscolit” ofertele magazinelor online și vreau să va arăt și vouă ce carti despre istoria fotografiei am găsit.

1. A History of Photography: From 1839 to the Present

carti despre istoria fotografiei recomandare
A History of Photography: From 1839 to the Present

Această carte – publicată de renumitul muzeu George Eastman – vă duce într-o călătorie de la invenția fotografiei până în prezent.
Verifică prețul pe acest site

2. The Changing Face of Portrait Photography: From Daguerreotype to Digital

poza coperta carte istoria fotografiei
The Changing Face of Portrait Photography: From Daguerreotype to Digital

De la Dorthea Lange la Richard Avedon, această carte folosește portrete din colecția de istorie fotografică a Muzeului Național Smithsonian de Istorie Americană pentru a evalua modul în care au evoluat viziunile noastre despre noi înșine cu istoria fotografiei. Cardurile din cabinet, instantaneele și portretele de studio, toate, ne spun ceva special.
Verifică prețul pe acest site

3. Victorian Photography, Literature, and the Invention of Modern Memory

recomadari carti istoria fotografiei engleza
Victorian Photography, Literature, and the Invention of Modern Memory

Începuturile fotografiei din secolul al XIX-lea au modificat pentru totdeauna felul în care oamenii abordează propriile amintiri individuale și colective, potrivit Jennifer Green-Lewis, profesor de engleză la Universitatea George Washington. O carte erudită, aceasta este fascinantă pentru cei care apreciază intersecțiile dintre cultură, psihologie și fotografie.
Verifică prețul aici sau aici

4. The New Woman Behind the Camera

carte fotografe fete fotograf
New woman behind camera

Publicată de National Gallery of Art și scrisă de curatorul Andrea Nelson, această carte prezintă 120 de fotografe din anii 1920 până în anii 1950. Această perioadă esențială, atât în fotografia populară, cât și în cea profesională, a văzut, de asemenea, o schimbare în viața femeilor din întreaga lume.
Verificați prețul pe acest site sau pe acesta

5. Ansel Adams: 400 Photographs

carte fotografii peisaj fotograf american ansel adams
Ansel Adams 400 photographs

Unul dintre cei mai renumiți fotografi ai secolului XX, Ansel Adams, este cunoscut pentru uimitoarele sale peisaje alb-negru. Acest volum explorează sute de imagini realizate de Adams, care au inspirat de atunci generații de fotografi.
Verificați prețul pe acest site sau pe acesta

6. Good Pictures: A History of Popular Photography

12 carti despre istoria fotografiei
Good pictures

Scrisă de Kim Beil, care predă arta la Universitatea Stanford, această carte de explorare a tendințelor fotografice este bine realizată vizual. Vă va răspunde la întrebări, cum ar fi de ce imaginile Instagram sunt în format pătrat și când fotografia instantanee a devenit populară.
Verificați prețul pe acest site

Citește și: 8 filme despre fotografie

7. The Photographer’s Eye

carte engleza photographer eye
Photographers eye

De la prima ediție din 1966, acest titlu creat de John Szarkowski, sortează și analizează 172 de fotografii din ultimele două secole. Publicată de Muzeul de Artă Modernă (MomA), cartea este la fel de bună ca un curs de teorie a artei.
Verificați prețul pe acest site sau pe acesta

evomag.ro

8. Eyes Wide Open! 100 Years Of Leica

carte fotografii realizate aparat foto leica
Eyes wide open

Începând cu anii 1920, Leica s-a impus ca un brand de camere foto. Deși astăzi camerele Leica sunt foarte scumpe, această carte este un mod perfect (accesibil) de a vă bucura de imaginile care au trecut prin aceste obiective excepționale, poate chiar alături de o cană de cafea Leica!
Verificați prețul pe acest site sau pe acesta sau pe acesta

9. On Photography

carti despre istoria fotografiei
On Photography – Susan Sontag

Carte Susanei Sontag este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să afle informații despre epoca fotografică. Colecția de eseuri, ilustrează modul în care fotografia este acum inseparabilă de cursul evenimentelor umane.
Verifică prețul pe acest site

10. The Mass Production of Memory: Travel and Personal Archiving in the Age of the Kodak

kodak istoria fotografiei memorii personale calatorii
Memory

Kodak a inventat instantaneul. Cu ajutorul camerele lor accesibile, oamenii obișnuiți își pot păstra amintirile cu ușurință în timp ce călătoresc sau sunt acasă. Profesorul de istorie Tammy Gordon relatează modul în care această nouă tehnologie a fost utilizată pentru a construi narațiuni despre călătorii și memorii personale.
Verifică prețul pe acest site

11. A World History of Photography: 5th Edition

coperta istoria fotografiei pina prezent
World history of photography

Conținând aproape 900 de imagini, această lucrare clasică a lui Naomi Rosenblum, cuprinde istoria fotografiei de la invenția sa. De asemenea, explorează teme precum fotoreportajul, publicitatea și portretele.
Verifică prețul pe acest site sau pe acesta

12. Hasselblad & the Moon Landing

carte fotografii aselenizare Apollo 12
Hasselblad & Moon landing

O cameră foto Hasselblad a capturat prima aselenizare din misiunea Apollo 12 în 1969. Legendarul brand de camere foto a fost personalizat și a fost dotat cu film Kodak pentru călătoriile în spațiu, de la mijlocul secolului.
Verifică prețul pe acest site sau pe acesta sau pe acesta

Tu ce carte despre istoria fotografiei ai citit? Poți lăsa un comentariu. Nu în ultimul rând acest carti despre istoria fotografiei pot fi oferite drept cadou unui/unei pasionat/e de fotografie!

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Îţi mulţumesc pentru suport

fotostefan

4 thoughts on “12 carti despre istoria fotografiei”

  1. Mi-a plăcut articolul. Cărțile au titluri inspirate și coperți atrăgătoare. Sunt convinsă că în interior este artă în adevăratul sens al cuvântului. Am să țin minte pentru Crăciun… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.