Foloseste camera smartphone-ului pentru a importa informatii in Excel sau Word

Nu mai scrieți ci pur și simplu importați date în Excel și Word doar cu camera smartphone-ului dvs. Dacă și tu trebuie să lucrezi cu Excel și/sau Word tehnologia ne vine în ajutor.

foloseste smartphone import date excel word
Foloseste camera smartphone-ului pentru a importa informatii in Excel sau Word

Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Importarea datelor într-o foaie de calcul Excel folosind camera telefonului este destul de simplă.
Mai întâi, descărcați aplicația Excel (gratuit pentru iPhone și Android), înregistrați-vă sau conectați-vă și deschideți un document nou atingând semnul plus din colțul din dreapta sus al ecranului. Acolo, puteți alege dacă doriți o foaie de calcul goală sau unul dintre șabloanele gratuite ale platformei.

Atingeți celula în care doriți să introduceți date și apoi apăsați butonul Meniu din partea de sus a ecranului – arată ca un A cu un stilou deasupra. Din meniul emergent, atingeți Acasă (Home) și alegeți Inserare (Insert) din meniul drop-down.
Acolo, atingeți Date (data) dintr-o imagine și acordați permisiunea Excel de a utiliza camera dispozitivului dvs.

infinity.ro

Apoi, faceți o fotografie documentului întis pe o suprafață. Cel mai bine este dacă este aranjat pe rânduri și coloane și dactilografiat, nu scris de mână.

Faceți fotografia – păstrați hârtia pe o suprafață plană – și apoi decupați informațiile dorite. Apăsați Continuare (Continue).
Excel va previzualiza ceea ce doriți să importați. Dacă pare OK, apăsați Deschide (Open). Datele vor fi apoi digitizate.

Citește și: Minitrepiedul accesoriul pentru imagini mai bune sau lucrat de acasa

Același proces funcționează pentru Word. Descărcați aplicația (AndroidiOS), apăsați Plus, apoi Meniu, apoi Acasă (Home), apoi Inserați (Insert) și Scanați documentul (Scan Document).
Faceți o fotografie, decupați dacă este necesar și apăsați pe Confirmare (Confirm). Aveți date care pot fi folosite acum în Word.

Când vine vorba de importul de text din documente reale, aplicația Word este puțin mai sensibilă decât Excel și va ține cont și de format. Acest lucru poate fi enervant dacă ești interesat doar de textul simplu și poate greșii proporțiile paginii tale dacă scanezi ceva mare, cum ar fi un titlu de știri.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Foloseste camera smartphone-ului pentru a importa informatii in Excel sau Word”

  1. Ah, nu! Ai încredere în mine, sunt muuuult mai atehnică decât tine. 🙂 Dar e OK. La o adică știu la cine apelez. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.