Aplicatii gratuite pentru camera foto a telefonului mobil Android si iPhone

În aceste zile, există sute de aplicații disponibile pentru camerele foto ale telefoanelor mobile și poate fi dificil să selectați opțiunea perfectă care să vă ajute să obțineți fotografia dorită. Și, deși aplicațiile standard pentru camere foto ale smartphone-uri sunt destul de decente, este întotdeauna o idee bună să aveți la îndemână o aplicație dedicată pentru a vă extinde capacitățile de fotografiere a telefonului.

Aplicatii gratuite camera foto  telefonului mobil Android iPhone
Aplicatii gratuite pentru camera foto a telefonului mobil Android si iPhone

Photo by Zana Latif on Unsplash

În acest articol, vă prezint cinci aplicații gratuite pentru camera foto a telefonului mobil disponibile pentru smartphone-uri Android și iOS.

1. Open Camera (Android)

aplicatie gratuita aparat foto telefon mobil open camera
Open Camera

Open Camera este una dintre cele mai versatile opțiuni din aplicațiile gratuite pentru camera foto a telefonului mobil disponibile pentru Android și este o alternativă excelentă open-source la aplicația de cameră foto Android încorporată.
Complet gratuit, Camera Open oferă o multitudine de funcții pentru lucrul cu aparatul foto al smartphone-ului.

În primul rând, Open Camera oferă funcțiile de bază pe care le oferă multe alte aplicații dedicate camerei foto a telefonului mobil. ISO, expunere, ajustări de focalizare, balans de alb – totul este acolo. Dar Open Camera oferă, de asemenea, o mulțime de alte funcții și caracteristici personalizabile, inclusiv funcționalitate RAW, detectarea feței, o funcție de imagine fantomă (care utilizează o suprapunere a imaginii pentru a ajuta la alinierea), modul de rafală, reducerea zgomotului, expunerea și focalizarea paranteză și multe altele.

Citește și: Doua aplicatii utile pentru fotografi

În plus, primiți o histogramă pe ecran, numeroase grile și ghidaje, o funcție panoramică atât pentru camerele din față, cât și pentru cele din spatele smartphone-ului, focus peaking, zebra stripes și chiar opțiunea de a declanșa camera de la distanță făcând zgomot.
Deși este posibil ca interfața să nu fie la fel de cizelată ca și alte aplicații de fotografie, Open Camera are, de asemenea, o interfață grafică personalizabilă care activează sau ascunde diferite funcții conform cerințelor utilizatorului.

2. Darkr (iOS) – gratuit + achiziții în aplicație

poze alb negru filtre gratuite iphone dakr
Darkr

Ți-ai dorit vreodată să poți avea un proces asemănător camerei obscure în iPhone? Darkr este o aplicație care permite utilizatorilor iPhone și iPad să capteze și să editeze imagini exclusiv în alb-negru, în timp ce utilizează simulator de camere foto cu film și un proces inspirat din camera obscură.

Aplicația Darkr are o serie de funcții interesante; în primul rând, fotografierea de bază JPEG se realizează cu o interfață fixă a camerei de 35 mm (deși puteți importa și fotografii existente din memoria iPhone-ului). Există alte două simulări ale camerei (format mediu și mare) disponibile pentru cumpărare.

ishoot.ro

Darkr oferă și un format distinct de editare. În modul Cameră întunecată, aplicația redă imaginile ca negative. Apoi, odată ce este ales un negativ, utilizatorul este prezentat cu o interfață simulată a benzii de testare pentru a selecta expunerea dorită. Aveți opțiunea de Dodge și Burn, în timp ce selecția diferitelor tipuri de filme, straturile de editare și aplicarea tonurilor sunt toate disponibile ca achizițiile în aplicație (in-app purchases).

3. KD PRO Disposable Camera (iOS și Android) – gratuit + achiziții în aplicație

aplicatie gratuita smartphone camera unica folosinta
KD PRO Disposable Camera

KD PRO Disposable Camera este o aplicație concepută pentru a imita o cameră foto de unică folosință. Disponibilă atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS, aplicația este o abordare distractivă a fotografiei retro. Cu mai multe filtre, un autodeclanșator, efecte sonore, un contor de cadre, efect opțional efecte parazite de lumină și ștampile de timp personalizabile, KD PRO face din fotografia cu smartphone o întoarcere nostalgică la fotografia clasică.

Funcțiile plătite includ posibilitatea de a importa imagini, de a vizualiza fotografiile originale și de a personaliza culoarea camerei. În plus, pentru această experiență autentică de cameră de unică folosință, puteți chiar să măriți „timpul de developare a filmului” la până la trei zile.

4. RAW+ (iOS) – primele 100 de cadre gratuit + achiziții în aplicație

aplicatie gratuita iphone camera foto raw
RAW +

Descriindu-se ca o „cameră minimalistă pentru puriști și profesioniști”, RAW + este o aplicație pentru camera foto a Iphone-ului cu accent pe experiența practică. Cu funcționalitate receptivă, o dimensiune echilibrată de spațiu liber pe ecran, glisoare mari și o estetică simplă, RAW + prinde viață atunci când este utilizat în orientare peisaj (landscape), ceea ce împarte cu ușurință comenzile manuale pentru un control ergonomic mai mare.

RAW + oferă expunere manuală completă, reglare manuală a focalizării, presetări ale balansului de alb, o histogramă RGB, plus avertismente de supraexpunere și subexpunere.
Aplicația acceptă, de asemenea, fotografierea RAW, precum și ProRAW, un format de fișier Apple care combină informațiile unui fișier RAW standard cu procesarea imaginilor iOS pentru un control și o flexibilitate creativă suplimentară.

5. Footej Camera 2 (Android) – gratuit + achiziții în aplicație

Aplicatii gratuite pentru camera foto a telefonului mobil Android si iPhone
Footej Camera 2

Simplu și ușor de utilizat, Footej Camera 2 are o serie de caracteristici, inclusiv control manual complet, modul rafală, modul panoramă, time-lapse, HDR + (pentru telefoanele Pixel 2) și fotografiere RAW. Footej include, de asemenea, o funcție GIF automatizată, care preia o explozie de imagini și le compilează într-un GIF.

Citește și: Photography Simulator – joc video de fotografie wildlife pentru PC

În timp ce aplicația de bază gratuită Footej Camera 2 vine cu o mulțime de funcții, un upgrade plătit la Footej Camera 2 Premium va crește numărul maxim de fotografii în rafală (limitat la 20 în versiunea gratuită) și va îmbunătăți calitatea JPEG și GIF. Pachetul Premium adaugă, de asemenea, o histogramă și reduce intervalul de rafală sub 500 ms.

Bonus: aplicațiile gratuite Adobe Lightroom și Photoshop Camera au fost deja prezentate și vă recomad să le testați și voi!

Există o mulțime de aplicații utile pentru camerele foto ale telefonului mobil – atât de multe încât este aproape imposibil să le testăm pe toate. Cu toate acestea, aplicațiile enumerate aici sunt capabile să extindă potențialul creativ al fotografiei cu smartphone-ul.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Aveți o aplicație gratuită pentru camera foto a telefonului mobil preferată? Pe care dintre aceste aplicații intenționați să le încercați? Împărtășiți-vă gândurile în comentariile de mai jos!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.