Luminile de sărbători din Bucureşti – Crăciun 2014

Primăria Capitalei a dat startul iluminatului de Sărbători mai devreme cu o săptămână decât a făcut-o în ultimii ani. Dacă startul iluminatului se dădea de obicei de moş Nicolae, anul acesta s-a dat în ajun de Sfântul Andrei, sâmbătă, 29 noiembrie. Aproape trei milioane de beculeţe, întinse pe 24 de kilometri, au împodobit Bucureştiul timp de o lună.

lumini sarbatori bucuresti
lumini sarbatori de iarna Bucuresti

Din pacate vremea nu a fost de parte celor interesati sa fotografieze aceste luminite de Craciun. Eu, anul acesta, nici nu am avut prea mult timp să mă ocup de fotografierea respectivelor luminiţe, dar printre picături, uneori la propriu (erau picături de la burniţă), am fotografiat câteva lumini, iar dacă doriţi să le (re)vedeţi vă invit să citiţi în continuare.

liminite ateneul roman iarna 2014
luminite craciun 2014

Din Piaţa Universităţii au fost aprinse aproape trei milioane de beculeţe de tip LED, care împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 24 de kilometri, pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu şi Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, în Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui şi Piaţa George Enescu, precum şi pe bulevardele Buzeşti – Berzei, Ferdinand, Dacia şi Constantin Prezan.

bucharest christmas market 2014
bucharest christmas market 2014
lumini luminite craciun 2014
lumini Craciun 2014 Bucuresti

Tot pentru sărbătorile de iarnă au fost împodobite Piaţa Operei şi intrarea către Opera Română, parcarea de la Universitate şi intersecţiile str. Mihail Sebastian-Calea 13 Septembrie, bd. Vasile Milea-bd. Timişoara şi Şos. Progresul-Calea Rahovei.

opera romana lumini
Opera Romana Bucuresti
ateneul roman bucuresti craciun 2014
Ateneul Roman Bucuresti

Au mai fost aprinse beculeţe pe Calea Dorobanţi, bulevardul Aviatorilor, bulevardul Carol, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, precum şi în pieţele Charles de Gaulle, Rosetti, Presei Libere şi Roma.

lumini fantana unirea bucuresti
fantana Unirea

În parcul Oraşelul Copiilor , iar cele din parcul Alexandru Ioan Cuza (Titan sau IOR) pot fi văzute aici.

Restul imaginilor pot fi văzute pe această pagină sau pe acesta

fotostefan

One thought on “Luminile de sărbători din Bucureşti – Crăciun 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.