Muzeul de Arta din Cleveland ofera pina la 34.000 de imagini gratuite cu opere de arta

Devine din ce în ce mai frecvent ca muzeele să-și digitizeze colecțiile. Muzeul de Artă din Cleveland (Cleveland Museum of Art – CMA) este cel mai recent muzeu care s-a alăturat tendinței. După ce și-a digitizat colecția de opere de arta, a făcut-o accesibilă publicului online prin programul Open Access, astfel până la 34.000 de imagini gratuite sunt disponibile celor interesați.

imagini gratuite opere arta Cleveland Museum of Art
imagini gratuite – Cleveland Museum of Art – Panoramic View of the Alps, Les Dents du Midi – Gustave Courbet

Muzeul de Artă din Cleveland (CMA – Cleveland Museum of Art) a împărtășit imaginile din colecția sa permanentă, care se află în domeniul public deschis. Aceasta înseamnă că puteți descărca, distribui, reproduce, reutiliza și remixa imaginile în scopuri științifice, non-comerciale, în unele cazuri și comerciale.

fotografie gratuita venetia insula muzeu arta cleveland
fotografie gratuita – Muzeulde Arta din Cleveland – Venice – Island of San Giorgio, San Lazzaro degli Armeni, the Lido

Prin programul Open Access aveți acces la imagini conform Creative Commons Zero (CC0). Conținutul CC0 poate fi folosit gratuit, atât în scopuri comerciale, cât și necomerciale, fără acordul sau permisiunea prealabilă a CMA, inclusiv copierea, modificarea, distribuirea sau afișarea.

Cleveland Museum of Art free photos rome building arch
fotografie gratuita – Arch of Constantine, Rome – Cleveland Museum of Art
Piazza del Popolo Rome italy free photo fotografie gratuita roma piata
Piazza del Popolo, Rome, Italy – imagine gratuita – Muzeul de Arta Cleveland

Vă recomand să vedeți: Roma – poze vechi si noi

Pentru a vedea imaginile care au licența CC0 bifați opțiunea Open Access. De asemenea imaginile cu licența CC0 sunt semnalizate cu simbolul corespunzător, cum puteți vede în imaginea de mai jos, marcat cu roșu.

simbol cc0 poza gratuita tablou dora wheeler
simbol CC0 – imagine gratuita – Muzeul de Arta Cleveland

Din cele aproximativ 30.000 de imagini gratuite, 483 sunt fotografii cu licența CC0, dar în total pot fi vizualizate 5830 de fotografii.

Directorul CMA, William Griswold, a afirmat într-o declarație de presă cu privire la acest proiect:

“Cu Open Access, muzeul face ca colecția sa de artă din toate perioadele și părți ale lumii să fie mai ușor accesibilă și mai relevantă pentru public. Ca lider mondial în rândul muzeelor, CMA se angajează în transparență și acces universal și anticipăm că alte instituții din întreaga lume vor întreprinde inițiative similare pentru a atrage noi audiențe și pentru a aduce arta la viață tuturor.”

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

De asemenea, CMA a făcut acces la imagini și date de colectare disponibile prin intermediul application programming interface (API).

fotostefan

2 thoughts on “Muzeul de Arta din Cleveland ofera pina la 34.000 de imagini gratuite cu opere de arta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.