Nikon 500mm F5.6E PF ED VR noul teleobiectiv compatibil cu formatul FX

Nikon 500mm F5.6E PF ED VR este noul teleobiectiv realizat de firma japoneză și este compatbil cu DSLR-urile format FX (full-frame).
Adoptarea unei lentile de faza Fresnel (Phase Fresnel – PF) a redus semnificativ dimensiunile și greutatea obiectivului, făcând din super-telefotografierea cu aparatul foto ținut în mâna o activitate mai ușoară și plăcută.

Nikon 500mm F5.6E PF ED VR poza teleobiectiv format fx
Nikon 500mm F5.6E PF ED VR

Dimensiunile noului obiectiv Nikon 500mm F5.6E PF ED VR au fost reduse în mare măsură, ajungându-se la un diametru maxim de 106 mm și la o lungime de 237 mm. Greutatea acestuia este de aproximativ 1.460 g (aproape aceeași greutate că a obiectivului AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR prezentat în această https://www.fotostefan.ro/noul-obiectiv-zoom-nikon-70-200mm-f2-8e-fl-ed/ postare), în vreme ce alte obiective de 500 mm cântăresc 3.000 g sau chiar mai mult.

Nikon 500mm F5.6E PF ED VR poza teleobiectiv usor dimensiuni compacte
Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

Utilizarea unei lentile PF și a trei lentile din sticlă ED permite o reproducere extrem de clară și de detaliată, făcând acest obiectiv compatibil cu aparatele foto digitale cu un număr mare de pixeli. În plus, materialele utilizate la dezvoltarea noii lentile PF de către Nikon reduc efectiv petele luminoase colorate circulare ce pot fi cauzate de lentilă PF. Imaginile extrem de clare sunt obținute prin efectele sinergice ale tehnologiilor de acoperire de la Nikon, începând cu acoperirea cu nanocristale, care este foarte eficace la controlarea formelor dublate ai a petelor luminoase.

Vă recomand să citiți: Nikon 70-200mm f4G VR – scurt test

Viteză de focalizare automată (AF) a fost crescută prin construcția mai ușoară a lentilelor din grupul de focalizare. De asemenea, obiectivul AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR este echipat cu un mecanism VR care oferă o compensare a tremuratului aparatului foto echivalentă cu o scădere cu 4 trepte* a timpului de expunere. În plus, a fost adoptat modul VR SPORT. Modul SPORT vă ajută în special când fotografiați subiecte care se mișcă rapid și imprevizibil, precum păsările sălbatice sau în scene cu evenimente sportive, dar și când se înregistrează filme, datorită stabilizării imaginii afișate în vizor.

Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR poza teleobiectiv dslr mirrorless
Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

Utilizarea adaptorului pentru montură FTZ va permite utilizarea obiectivului cu aparatele foto mirrorless cu montură Z.

nikon z6 adaptor nikon ftz teleobiectiv
Nikon Z6 – Nikon FTZ – teleobiectiv

Utilizatorii se vor putea bucură de fotografierea super-telefotografica la distanță focală de 500 mm, cu un sistem care este mult mai compact decât sistemele de până acum.

ishoot.ro

Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR va fi disponibil din luna septembrie la f64 la un preț de 3.600 Euro

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Modelul Nikon AF-S Nikkor 500mm/4E FL ED VR are un preț de 49.990 lei , iar modelul Nikon AF-S NIKKOR 500mm f/4G ED VR are un preț de 36.196 lei

* Măsurare efectuată în conformitate cu standardele CIPA în modul NORMAL, când se utilizează un aparat foto digital SLR echipat cu un senzor de imagine echivalent cu formatul de 35 mm, pe întregul cadru, al aparatelor foto pe film.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.