Nikon a lansat NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S un teleobiectiv potrivit pentru calatorii

Noul teleobiectiv cu distanța focală fixă, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S, este proiectat pentru o portabilitate extrema, ușor și potrivit pentru călătorii.

poza zoom Nikon NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S mirrorless full frame
Nikon NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S

Pe lângă camera compactă și accesibilă Z30, Nikon a lansat și un nou super teleobiectiv pentru camerele mirrorless cu montură Z cu senzor full-frame, Z 400mm F4.5 VR S.

foto obiectiv zoom Nikon NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S mirrorless Z
NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S

Acest nou obiectiv supertele se alătură obiectivului Z 400mm F2.8 TC lansat pe la începutul acestui an, ca al doilea obiectiv de 400mm din gama Z-mount. Cu toate acestea, această nouă versiune F4.5 nu este doar semnificativ mai accesibilă, ci și mult mai compactă și ușoară.

sportmaniac.ro

De fapt, acest NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S este cel mai ușor obiectiv pentru mirrorless-uri full-frame de 400 mm pe care Nikon l-a produs vreodată, cântărind 1.160 g. Deși nu este cel mai luminos supertele de 400 mm, acest obiectiv compact și ușor este o alegere ideală pentru sporturi în aer liber, observații de păsări și fotografii cu animale sălbatice atunci când sunt necesare o utilizare portabilă și o configurație compactă.

Noul obiectiv zoom permite fotografilor să profite de distanța focală de 400 mm și de o calitate remarcabilă a imaginii, specifică obiectivelor din linia S.
Cântărind doar 1245 g (aprox.) și având o lungime totală de doar 234,5 mm, construcția să extrem de portabilă poziționează în mod hotărât obiectivul NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S într-o categorie aparte.

Fotografii pot chiar să țină acest obiectiv de super-telefotografie montat pe aparatul foto in timp ce se deplasează, ușurând drumul spre cele mai bune puncte de observare. Indiferent dacă fotografiați sau filmați, puterea de rezoluție remarcabilă permite obținerea unor imagini cu bokeh frumos, culori, contrast și claritate deosebite.

Citește și: 4 gadgeturi de vacanta

Puternicul sistem VR optic sincronizat are un efect de compensare echivalent cu până la 6 trepte când acest obiectiv este montat pe Z 9 .

poza aparat foto mirrorless nikon zoom
Nikon Z7 II – NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S

În ceea ce privește designul său optic, Nikon Z 400mm F4.5 VR S este compus din 19 elemente totale situate în 13 grupuri și include un element ED, două elemente Super ED și un element SR (Short-Wavelength Refractive).

Obiectivul folosește stratul de cristal Nano de la Nikon pentru a ajuta la reducerea efectelor ghosting și flare, în timp ce elementele ED și Super ED ajută la reducerea aberațiilor cromatice. CA este redusă și mai mult datorită elementului SR, care este un element specializat din sticlă de mare dispersie care refractă semnificativ lumina cu lungime de undă scurtă pentru un control mai precis al CA. Elementul SR acționează, de asemenea, ca un element optic normal, ceea ce permite modele de lentile mai flexibile și mai ușoare.

Comenzile sunt complet personalizabile, iar etanșarea avansată împotriva intemperiilor protejează atât obiectivul, cât și aparatul foto.

Autofocusul este asigurat de un sistem STM, care promite performanțe de focalizare rapide și silențioase. Obiectivul are o distanță minimă de focalizare de 2,5 metri și diafragmă circulară cu 9 lamele.
În plus, în ciuda faptului că este un obiectiv centrat pe fotografii, 400 mm F4.5 este potrivit și pentru aplicații video, cu sistemul de focalizare proiectat cu o funcție de compensare a focalizării breathing. Această funcție reduce deplasarea unghiului de vedere la focalizare.

Obiectivul este, de asemenea, compatibil cu teleconvertoarele Nikon cu montură Z de 1,4x și 2,0x pentru o acoperire și mai mare. Acceptă filtre de 95mm.

poza NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S  teleconvertor mirrorless nikon z
teleconvertor

Preț NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S

Obiectivul Nikon NIKKOR Z 400mm f4.5 VR S are un preț de 18.500 lei.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Echipamentele Nikon sunt disponibile în România la F64 (vezi oferta) – la eMag (vezi oferta) sau la Photosetup (vezi oferta).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.