OnePlus #TrueColors: subiectele preferate ale romanilor pentru fotografii

Dacă ați fi unul dintre cei care credeați că în România, cel mai frecvent facem poze cu mâncarea noastră tradițională, vă înșelați. Analiza a peste 5500 de fotografii făcute de români arată că suntem foarte interesați de nuanțele cerului și de vegetație.

poza cu telefon smartphone OnePlus 9  peisaj natura cer brazi #truecolor
OnePlus #TrueColors: subiectele preferate ale romanilor pentru fotografii

De fapt, aceste motive ne plac atât de mult încât facem chiar mai multe poze cu cerul, copacii și alte plante decât facem selfie-uri sau chiar poze cu cei dragi.

Seria OnePlus 9 co-dezvoltată cu Hasselblad captează cele mai naturale fotografii color, care le permit utilizatorilor să își arate adevăratele culori. Odată cu lansarea seriei OnePlus 9, OnePlus și comunitatea sa au început căutarea adevăratelor culori ale lumii. După mai mult de o lună de căutări, cu peste 100.000 de imagini distribuite, din Finlanda până în în România, OnePlus ajunge acum la finalul acestei misiuni. Compania a analizat conținutul imaginilor care au fost partajate, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Am putea crede că românilor le place să împărtășească poze cu mâncarea lor, mai ales că bucătăria românească este întotdeauna un subiect atractiv pentru feed-ul de Instagram, dar aceste imagini nu sunt în topul celor mai frecvente fotografii realizate. Cel mai proeminent lucru pe care le place românilor să-l fotografieze este cerul. Atât de mult încât cele mai multe fotografii făcute în România în timpul #TrueColorsRomania includ cerul (59%). În contextul actual, preferăm de cele mai multe ori să ne petrecem timpul afară plimbându-ne, motiv pentru care regăsim în fotografiile românilor mai degrabă plante (51%), nori (30%) sau apa (22%) decât câini și pisici (4%).

Un alt aspect care a fost analizat este cea mai populară culoare care se regăsește în imaginile împărtășite de români folosind #TrueColorsRomania. Deși cerul și natura sunt dominate de nuanțe de albastru și verde, cea mai des întâlnită culoare este Charred Crimson (o nuanță de purpuriu).

Citește și: 6 Recomandari telefoane midrange pentru fotografie 2021

Utilizatorii încă mai au timp să participe și să schimbe cele mai populare culori și subiecte ale fotografiilor românilor. De asemenea, cei mai norocoși participanți vor avea ocazia să descopere adevăratele culori ale lumii sau să câștige un OnePlus 9 Pro. Tot ce trebuie să facă pentru a participa este să posteze o fotografie pe Instagram și să folosească #TrueColorsRomania.

Metodologie

Datele din statisticile OnePlus provin din imaginile postate pe Instagram folosind hashtagul #TrueColors, plus datele din aplicația noastră de scanare True Colors, adunate pe o perioadă de șase săptămâni. În total, am analizat 21.030 de imagini la nivel global. În România au fost analizate 5617 imagini pentru a ajunge la informațiile prezentate mai sus.

evomag.ro

Datele au fost colectate din zece locații diferite: Benelux, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia, Marea Britanie, Franța, India, Polonia și România.

Date din România: 5617 imagini analizate
Cele mai populare subiecte sunt cerul (59%), plantele (51%), norii (30%) și apa (22%).

Cele mai des întâlnite culori în România sunt:
#857360
#A4765B
#F6DDB8

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “OnePlus #TrueColors: subiectele preferate ale romanilor pentru fotografii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.