Rezultatele Campionatului Mondial de Sport Electronic

La Campionatul Mondial de Sport Electronic, desfăşurat la Sala Polivalentă, din Bucureşti, între 1-3 noiembrie 2013 sud-coreenii au făcut din nou legea, la fel ca si la DreamHack 2013, echipele din această ţară reuşind să-şi adjudece primele locuri pe podiumul mondial.

Campionatul Mondial de Sport Electronic
Echipa Coreei de Sud

Anul acesta a fost anul Coreei de Sud, care a cucerit tot la competițiile masculine de League of Legends (LoL), unde a învins echipa Olandei, și Alliance of Valiant Arms (A.V.A.), unde membrii echipei Astrick au câștigat în fața Thailandei. Valoarea premiilor câștigate de cele două echipe ajunge la 20.000 de euro în cazul LoL, respectiv 13.000 de euro pentru A.V.A.

În cazul competițiilor feminine, campionatul de Tekken Tag Tournament 2 a fost câștigat de coreeanca Yi Sub Yang, care a învins-o pe reprezentanta Rusiei și a obținut titlul de campioană mondială și un premiu în valoare de 2.000 de euro, în timp ce câștigătoarea medaliei de aur la Starcraft 2 este Madeleine Leander, din Suedia, cunoscută în lumea sportului electronic sub nickname-ul MaddeLisk. Aceasta a câștigat în fața reprezentantei Franței și a primit, la rândul său, un cec în valoare de 2.000 de euro.

Madeleine Leander MaddeLisk
(s) Madeleine Leander

Campionatul Mondial de Sport Electronic a fost organizat de Federația Internațională de Sport Electronic (International eSport Federation — IeSF), de Liga Gamerilor Profesioniști (Professional Gamers League — PGL). În cadrul evenimentului încheiat duminică, peste 200 de jucători profesioniști din peste 50 de țări s-au luptat pentru premiile în valoare de 37.000 de euro și titlurile de campioni mondiali.

Conform organizatorilor aproximativ 5.000 de spectatori au fost prezenți la Sala Polivalentă în cele 3 zile de eveniment, pentru a-și încuraja echipa sau jucătorul favorit. De asemenea, în urma unei tombole, spectatorii prezenți la campionat au câștigat diverse premii puse în joc de partenerii evenimentului, în valoare totală de peste 7.000 de euro. În cadrul campionatului, pentru prima oară în istoria gaming-ului românesc, au fost efectuate teste antidoping în colaborare cu laboratorul antidoping de la București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.