Singurul premiu obţinut de România în finala concursului Young Creative Chevrolet Europe

Ioana Davidoaia – singurul premiu obţinut de România în finala concursului Young Creative Chevrolet Europe

Young Creative Chevrolet Europe
Ioana Davidoaia

Ioana Davidoaia, studentă în anul II la masterat la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, specializarea Design vestimentar, a obţinut un binemeritat loc pe podiumul competiţiei pan-europene Young Creative Chevrolet, ediţia a VI-a, dedicat studenţilor din academiile şi universităţile de artă de pe continentul nostru.
Ioana Davidoaia a obţinut locul II la secţiunea modă din cadrul YCC 2012, fiind singura reprezentantă a României în rândul câştigătorilor din acest an.

YCC 2012
Ioana Davidoaia

Ioana Davidoaia a obţinut un premiu cu o valoare financiară de peste 4000 de Euro şi va participa la gala de premiere din data de 19 octombrie 2012 care va avea loc la Hollywood / Los Angeles (SUA). La secţiunea Modă a concursului, premiul I a revenit unei studente din Slovacia, iar premiul III unui grup de tineri designeri vestimentari din Ungaria.

Young Creative Chevrolet (YCC) este un concurs anual de design şi artă dedicat studenţilor europeni în domeniul artelor aplicate. Chevrolet Europe a lansat YCC în 2007 cu scopul de a încuraja creativitatea şi de a sprijini artiştii debutanţi la început de carieră. În fiecare an, tinerii artişti sunt provocaţi să răspundă la indicaţiile de creaţie din diferitele discipline de arte aplicate, precum modă, fotografie, video şi arte vizuale. Anul acesta au fost înscrişi în competiţie studenţi provenind din peste 280 de instituţii de artă din 24 de ţări europene. În cadrul competiţiei naţionale, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca a obţinut cinci premii, după cum urmează: premiul I (obţinut de Ionica Bădoi) şi premiul III (obţinut de Bellevari Timea) la secţiunea Arte Vizuale, premiul I (obţinut de Ioana Davidoaia) şi premiul III (obţinut de Aitai Lorincz) la secţiunea Modă şi premiul II (obţinut de Alin Sterian) la secţiunea Video.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.