Sony FE PZ 16-35MM F4 G cel mai usor obiectiv compact superangular cu Power Zoom

Sony anunță lansarea celui de-al 66-lea obiectiv din gama sa cu montură E și prezintă FE PZ 16-35MM F4 G (SELP1635G), un obiectiv superangular cu zoom care oferă o calitate superioară a imaginii, performanță de autofocalizare sporită și operabilitate superioară menite să întrunească cerințele celor mai buni creatori de conținut din lume.

Sony FE PZ 16-35MM F4 G poza obiectiv power zoom SELP1635G
Sony FE PZ 16-35MM F4 G (SELP1635G)

Noul obiectiv a fost realizat pe baza experienței vaste Sony în ceea ce privește design-ul obiectivelor și include tehnologii de top în cel mai ușor[ii] obiectiv full-frame superangular cu zoom și cu o deschidere constantă a diafragmei F4, oferind performanță și control remarcabile. Obiectivul compact livrează imagini de o calitate rafinată, capabilități de expresie și control ce îi vor încânta pe cei mai pretențioși creatori de conținut din zilele noastre.

poza obiectiv camera mirrorless sony performanta
Sony FE PZ 16-35MM F4 G

Obiectivul este o alegere potrivită și pentru fotografie, datorită randării frumoase specifice obiectivelor din gama G, performanței uimitoare de autofocalizare, dar și power zoom-ului ușor de folosit, într-un obiectiv extrem de compact, perfect pentru body-urile ce dimensiuni mici ale camerelor. Datorită zoomului intern, lungimea rămâne constantă în timpul focalizării și al procesului de zoom, lucru care face ca obiectivul să fie potrivit pentru orice tip de activitate creativă, de la vlogging și producție de filme la captarea de imagini statice și peisaje.

„Există o nevoie tot mai mare pentru furnizarea de produse «hibride» care să poată oferi atât imagini statice de calitate, cât și conținut video, iar asta și pentru că cererea referitoare la crearea conținutului de înaltă calitate este în continua creștere, mai ales atunci când ne referim la mediul online”, a transmis Yann Salmon Legagneur, Director de Product Marketing, Digital Imaging, Sony Europe. „Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G este perfect conceput pentru a satisface nevoile utilizatorilor pretențioși și pentru a înlătura orice bariere care le-ar putea îngrădi creativitatea, fiind cel mai ușor obiectiv superangular power zoom cu deschidere constantă a diafragmei F4”.

Calitate superioară a imaginii

Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G oferă o combinație spectaculoasă între rezoluție uimitoare și un efect bokeh frumos, ambele într-un obiectiv compact. Structura optică include două elemente AA (cu asfericitate avansată), un element asferic standard, un element Super ED (dispersie foarte scăzută) și un element din sticlă ED, precum și un element asferic ED.

poza Sony FE PZ 16-35MM F4 G fotografie ochelari obiectiv superangular
fotografie cu Sony FE PZ 16-35MM F4 G

Aberațiile cromatice și sferice sunt controlate simultan pentru a oferi o performanță optică excelentă pe toată suprafața imaginii și un nivel de zoom de 16- 35 mm. Utilizarea elementelor AA într-un design optic avansat asigură și o performanță excelentă la prim-plan la orice nivel de zoom – distanța minima de focalizare fiind de 0.28 metri la 16mm și 0.24 metri la 35mm, cu un efect maxim de augmentare de 0.23x. Mai mult, un coating optimizat suprimă eficient efectele de flare și ghosting, pentru imagini clare și bine definite.

Citește și: Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS – review teleobiectiv potrivit pentru fotografie sport,natura

O deschidere circulară a diafragmei și aberația sferică realizată cu precizie se îmbină pentru a oferi un efect bokeh full-frame fluid, profund, care poate adăuga elemente suplimentare atmosferei și poate avea un mare impact vizual.

Performanță sporită de autofocalizare

Pentru prima dată la un obiectiv din gama Alpha, FE PZ 16-35MM F4 G utilizează șase motoare liniare Sony de tip XD (dinamică extremă), atât pentru realizarea focalizării, cât și a zoom-ului. Răspunsul extrem de rapid și fluid, dar și operarea silențioasă a sistemului le oferă utilizatorilor noi oportunități de exprimare creativă. Împreună cu body-ul flagship Sony Alpha 1, este posibilă menținerea unei focalizări precise la captarea de imagini statice în rafală, până la 30 de cadre pe secundă[iii].

poza oras cladiri obiectiv superangular Sony FE PZ 16-35MM F4 G
cityscape

Focalizarea este esențială mai ales la realizarea de filme în slow motion, 4K sau 8K. Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G este potrivit pentru body-urile[iv] din seria α pentru a obține focalizare precisă și pentru a urmări în mod silențios și fluid subiecții aflați în mișcare rapidă. Motoarele liniare XD de înaltă performanță, optica optimizată și controlul cu răspuns extrem de rapid contribuie și ele la performanța de autofocalizare extrem de precisă, fără a compromite dimensiunile compacte ale obiectivului.

Imagistică, power zoom și operare rafinată pentru aplicațiile solicitante dedicate realizării de filme

Pe baza feedback-ului primit de la creatori de conținut de top, Sony a realizat obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G pentru a oferi imagini rafinate și controlul de care au nevoie utilizatorii. Acesta integrează cea mai nouă tehnologie în materie de obiective pentru a reduce substanțial efectul focus breathing, dar și schimbările axiale sau ale punctului de focalizare care pot apărea în procesul de realizare a zoom-ului, pentru a se asigura că sunt captate imagini de cea mai înaltă calitate. Focalizarea, zoom-ul și deschiderea diafragmei sunt toate procese extrem de silențioase și reduc semnificativ zgomotul și vibrația care pot interfera cu înregistrarea video.

poza camera video sony obiectiv superangular power zoom
camera video obiectiv superangular power zoom

Cu un sistem electronic power zoom nou proiectat și alimentat de un motor liniar XD, obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G oferă control avansat instantaneu, la fel ca răspunsul obținut prin zoom-ul manual. Un buton de zoom care oferă posibilitatea unei viteze variabile a zoom-ului face mai simplă executarea foarte lentă, la viteză constantă. Power zoom minimizează mișcarea camerei care poate apărea la operarea unui inel de zoom, iar atunci când este folosit cu body-uri compatibile utilizatorii pot personaliza direcția inelului de zoom pentru a se potrivi condițiilor de înregistrare.

Citește și: Sony A7 III vs A7 IV

O altă funcționalitate spectaculoasă este și abilitatea de a folosi butoane și controale de pe body-uri sau accesorii compatibile pentru a controla zoom-ul de la distanță.

În plus, cu Linear Response MF inelul de focalizare răspunde precis și liniar, astfel încât controlul să fie subtil și intuitiv la focalizarea manuală, iar un inel pentru gestionarea deschiderii diafragmei face ca operarea manuală să fie rapidă, directă și ușoară.

Mobilitate superioară, control și fiabilitate

Design-ul renumit la nivel global și tehnologia de top se întrepătrund într-un obiectiv compact și ușor, care oferă și power zoom pentru focalizare fără precedent, dar și inele pentru deschiderea diafragmei – fapt care îl face ideal pentru mobilitate și operabilitate în mișcare. FE PZ 16-35MM F4 G este cel mai ușor[v] obiectiv superangular power-zoom din lume și cântărește doar 353 de grame, cu aproximativ 30% mai puțin decât SEL1635Z, având dimensiuni de doar 80.5 mm x 88.1mm și un diametru al filtrului de φ72mm.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lungimea obiectivului rămâne constantă în timpul procesului de zoom și focalizare, în așa fel încât utilizatorul beneficiază de echilibru ideal și de o manevrare optimă. Păstrarea unui echilibru constant este un aspect care face din acest obiectiv alegerea ideală pentru înregistrarea de filme cu echipament montat pe un gimbal. Inelul de focalizare poate fi ușor controlat cu un deget în timpul înregistrării video, iar focalizarea adiacentă și inelele de zoom sunt distincte prin structură, pentru a fi ușor de diferențiat și de operat prin atingere, în timp ce privirea este concentrată pe urmărirea acțiunii de pe ecran.

Alte funcționalități impresionante ale obiectivului FE PZ 16-35MM F4 G sunt butonul de blocare a diafragmei, care poate fi activat pentru a preveni mutarea accidentală a inelului de deschidere între setările [A] și F4 – F22, dar și butonul de personalizabil focus hold, pentru control convenabil.

Nu în ultimul rând, obiectivul are un design[vi] rezistent la praf și umezeală, dar și un element frontal cu acoperire din fluorină, care ajută la menținerea obiectivului curat și îl fac potrivit pentru utilizare în natură.

f64.ro

Preț și disponibilitate

Obiectivul FE PZ 16-35MM F4 G va fi disponibil începând din luna mai 2022, la dealerii autorizați Sony, la un preț estimat de 7400 lei. Pentru preț actualizat verifică la Photosetup sau la F64 sau la eMag.

[i] Potrivit unui studiu Sony realizat în martie 2022 pe obiective cu zoom cu deschidere constantă a diafragmei F4 pentru senzori full-frame de 35mm

[ii] Potrivit unui studio Sony realizat în martie 2022, pe obiective cu zoom cu deschidere constantă a diafragmei F4 pentru senzori full-frame de 35mm

[iii] Mod de fotografiere în rafală Hi+”. Eficient la o viteză de declanșare de 1/125 sec. sau superioară. În mod AF-C la viteze de fotografiere de 1/250 sec. sau superioare numărul maxim de cadre pe secundă la fotografierea în rafală depinde de modul de fotografiere.

[iv] Mai multe informații despre compatibilitate puteți accesa la: https://www.sony.net/dics/breathing/​

Disponibil doar în modul de filmare. Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii pot varia subtil atunci când este utilizată această funcție. Compensarea nu ar putea să acopere toate situațiile.

[v] Potrivit unui studiu Sony realizat în martie 2022 pe obiective cu zoom cu deschidere constantă a diafragmei F4 pentru senzori full-frame de 35mm

[vi] Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.