Sony power zoom de 18-110mm Super 35mm/APS-C – noul obiectiv pentru cei interesati de video

Sony a lansat obiectivul zoom pentru formate Super 35mm/APS-C, cu o plajă focală de la 18mm până la 110mm la capătul lungimii focale (27mm – 165mm echivalent în format 35mm[ii]) și zoom de 6.1x, dedicat producătorilor de film.

poza obiectiv 18-110mm Super 35mm/APS-C
Sony 18-110mm Super 35mm/APS-C

Dispozitivul are focalizare internă și o deschidere constantă a diafragmei F4, pentru a crea efecte frumoase de profunzime a câmpului și a obține o expunere stabilă pe toată distanța zoom-ului standard.

poza obiectiv sony SELP18110G
Sony SELP18110G

Partenerul ideal pentru camerele cu montură α, de la camera video profesională PXW-FS7 până la camerele cu obiective interschimbabile precum seriile α7 și α6300, obiectivul de tip G oferă o calitate a imaginii proiectată pentru utilizatorii profesioniști. Este compus din 18 elemente dispuse în 15 grupuri, inclusiv 6 elemente asferice și 3 elemente ED din sticlă (dispersie extrem de scăzută) și dispune de o diafragmă circulară cu 7 lamele. Design-ul complex asigură o imagine de înaltă rezoluție, fiind foarte potrivit pentru înregistrările profesionale de filme la calitate 4K.

foto obiectiv sony E PZ 18-110mm F4 G OSS (SELP18110G)
Sony E PZ 18-110mm F4 G OSS (SELP18110G)

SELP18110G este al doilea obiectiv[iii] dotat cu tehnologia Smooth Motion Optics (SMO), care a fost concepută pentru a elimina schimbările nedorite de imagine din timpul operării și înregistrării cu acest obiectiv. SMO corectează trei probleme particulare care pot avea un impact semnificativ asupra calității înregistrării:

– Focus Breathing, în care schimbările unghiului câmpului vizual în timpul focalizării sunt reduse la minimum datorită unui mecanism intern de focalizare.

– Focus shift, în care schimbările mici de focalizare care pot apărea în timpul acționării zoom-ului sunt eliminate prin reglarea precisă a focalizării.

– Axial shift, în care schimbările de imagini axiale din timpul zoom-ului sunt reduse la minimum datorită menținerii unei lungimi constante.

Gradul ridicat de operabilitate și funcționarea silențioasă a noului obiectiv îl recomandă pentru mediile profesionale de producție de film. Cele trei inele separate oferă control asupra focalizării, zoom-ului și diafragmei, cu efect optim de rotație pentru o impresie generală profesională. Suportă atât zoom servo, cât și manual, iar inelele pentru zoom sunt flexibile pentru a se potrivi preferințelor fiecărui utilizator în parte. Lungimea obiectivului rămâne constantă în timpul acționării, fiind ușor de utilizat împreună cu un parasolar și alte accesorii pentru obiective. În premieră pentru obiectivele α, inelele de focalizare de 0.8mm sunt dispuse pe obiectiv, oferind compatibilitate cu accesoriile standard de focalizare.

foto sony E PZ 18-110mm F4 G OSS
obiectivul Sony E PZ 18-110mm F4 G OSS

Performanța optică și operabilitatea sunt completate de un design rezistent la praf și umezealăi, acest obiectiv fiind ideal pentru utilizarea în spații deschise. Versatilitatea suplimentară este oferită de tehnologia Optical SteadyShot, care asigură stabilizarea imaginii în timpul mișcării operatorului, iar design-ul ușor și compact[iv] îl transformă într-o soluție cu adevărat mobilă. Mai multă flexibilitate este obținută atunci când este utilizat cu teleconvertoarele SEL14TC și SEL20TC cu raze de acțiune de 1.4x și 2.0x.

Sony SELP18110G dedicat producătorilor de filme și fotografilor profesioniști va fi disponibil în Europa din decembrie 2016, la prețul de aproximativ 4.000 de euro.

[i] Rezistența 100% la praf și umezeală nu este garantată.

[ii] Împreună cu o cameră foto cu obiective interschimbabile care încorporează un senzor de imagine de tip APS-C

[iii] Celălalt obiectiv care beneficiază de tehnologia SMO este SELP28135G

[iv] 1105g fără trepied

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.