Sony QX1, QX10, QX30 si alte noutati prezentate la IFA 2014

În cadrul expoziţiei anuale IFA organizată la Berlin, în Germania, începând de vineri, 5 septembrie, Sony lansează o gamă nouă de produse creată pentru a trezi curiozitatea și emoția utilizatorilor.

sony QX1
sony QX1

Camerele foto ILCE-QX1, DSC-QX30 şi DSC-QX10 (arămiu, roz)

Sony extinde şi gama de camere foto cu design de obiective, cu două noi modele ce se pot conecta la smartphone-uri*1 prin Wi-Fi, şi care pot fi folosite fie ataşate, fie separate, pentru a realiza fotografii și videoclipuri de cea mai bună calitate *2 din orice unghi.

ILCE-QX1 are la bază acelaşi senzor de imagine APS-C CMOS precum camerele mirrorless Sony, astfel încât amatorii de fotografii pot realiza imagini bokeh şi scene nocturne la o sensibilitatea mare cu nivel de zgomot redus. În premieră, camera QX1 este compatibilă cu obiective cu montură E.

DSC-QX30 este echipat cu obiectivul Sony G Lens cu zoom optic de 30x, tehnologie de stabilizare a imaginii Optical Steadyshot şi funcţia de auto-focus, care se regăsesc şi pe camerele Sony Cyber-shotTM. Imaginile realizate cu noile camere depăşesc capacităţile camerelor integrate în smartphone-uri.

*1: Este necesară folosirea unui smartphone sau a unei tablete compatibile cu “Play Memories Mobile”.

*2: Este necesară folosirea unui card de memorie pentru înregistrarea diferitelor tipuri de conţinut precum conţinutul video sau fotografiere continuă.

Smartphone-urile Xperia – Xperia Z3, Xperia Z3 Compact

Noile smartphone-uri Xperia încorporează cele mai avansate tehnologii de înregistrare audio video, precum şi prima experienţă de gaming PlayStation 4 pe un telefon mobil, prin intermediul aplicaţiei PS4 Remote Play.*1

Echipat cu un ecran de 5,2 inci, Xperia Z3 are o carcasă de aluminiu şi panou de sticlă temperată, combinând funcţionalitatea cu design-ul. Având o grosime de numai 7,3 mm şi o greutate de 152g, noul telefon este rezistent la apă şi la praf (IP65/68)*2. Smartphone-ul va fi disponibil în mai multe culori: alb, negru, arămiu sau verde-argintiu.*3

Xperia Z3 Compact este ideal pentru folosirea cu o singură mână, având un design elegant şi cântărind doar 129g. Smartphone-ul are cel mai înalt grad de rezistență la apă și la praf (IP65/IP68)*2 și este disponibil în culorile alb, negru, portocaliu şi verde.

Ambele dispozitive sunt echipate cu tehnologiile renumite ale camerelor Sony precum senzorul de imagine CMOS 1/2.3” Exmor RS, procesorul mobil de imagine BIONZ şi noul obiectiv superangular de 25mm Sony G-Lens. Astfel, noile smartphone-uri realizează fotografii şi înregistrări video de o claritate remarcabilă, în culori naturale. Sensibilitatea ISO 12800 şi tehnologia avansată de stabilizare a imaginii SteadyShot™ reduc zgomotul din imagine şi îmbunătăţesc expunerea şi reproducerea culorilor.

Tableta Xperia Z3 Compact

Cea mai subţire şi mai uşoară (6,4 mm şi 270 g) tabletă compactă*6 din lume promite noi experienţe de divertisment, pe care le poate oferi doar Sony. Concepută pentru a fi folosită cu o singură mână, cu panou FRP ranforsat, tableta dispune de acelaşi design elegant precum smartphone-urile Xperia Z3 şi Xperia Z3 Compact. De asemenea, tableta are cel mai înalt grad de rezistență la praf şi la apă (IP65/68)*2.

Xperia Z3 Tablet Compact este prima tabletă din lume care oferă suport pentru aplicaţia PS4 Remote Play*1, oferind utilizatorilor posibilitatea să redea jocurile PS4 pe ecranul său de 8 inci. Tehnologia TRILUMINOS™ pentru dispozitive mobile, împreună cu tehnologia Live Color LED, oferă imagini de cea mai bună calitate şi culori vii, indiferent că vorbim de rularea de jocuri video sau de vizionarea de filme.

La fel ca smartphone-urile noi, şi tabletele includ suport pentru redarea fişierelor High-Resolution direct prin ieşirea de căşti. A fost încorporată şi tehnologia Sony DSEE HX care îmbunătăţeşte calitatea fişierelor audio comprimate (MP3, AAC), apropiindu-le de standardul High-Resolution.*4 Ambele dispozitive sunt echipate cu tehnologii de reducere a zgomotului, eliminând aproximativ 98%*5 din sunetele ambientale.

*1: Funcţionalitate disponibilă pe Xperia Z3, Xperia Z3 Compact şi Xperia Z3 Tablet Compact începând cu noiembrie 2014. Sunt necesare folosirea unei console PS4, al unui controller wireless DUALSHOCK®4, al reţelei Sony Entertainment Network şi al unei conexiuni de Internet de mare viteză. Unele jocuri s-ar putea să nu ofere această funcţionalitate. Este necesară cea mai nouă versiune a System Software Update-ului pentru PS4. Aplicaţia PS4 Remote Play necesară pe telefonul Xperia.

*2: Conform standardelor IP65 şi IP68, dispozitivele Xperia Z3,Xperia Z3 Compact şi Xperia Z3 Tablet Compact sunt protejate de praf şi de apă. Toate porturile şi intrările trebuie acoperite, dispozitivele sunt rezistente la praf (i) şi la jeturi de apă cu presiune scăzută din orice direcţie (ii), conform IP65; şi/sau (iii) pot fi ţinute sub apă la o adâncime de 1,5 m pentru o perioadă de până la 30 de minute, conform IP68.

*3: Verde argintiu disponibil doar în anumite regiuni.

*4: Fidelitate maximă de 96KHz/24 bit.

*5: Bazat pe cercetări Sony. Folosit împreună cu căştile care elimină zgomotele de fundal MDR-NC31EM sau MDR-NC31, MDR-NC033, MDR-NWNC33, MDR-NWN33S comercializate din octombrie 2009 pentru a fi folosite cu Walkman®. Zgomotul de fundal nu este eliminat complet.

*6: Tabletele compacte sunt definite de Strategy Analytics ca tablete cu diagonala ecranului mai mare de 7 inci şi mai mică de 9 inci. Z3 Tablet Compact este rezistent la praf şi la apă (în conformitate cu standardele IP65/68), având la bază un procesor cu patru nuclee Qualcomm MSM8974AB la 2.5GHz şi 3GB memorie RAM. Specificaţii verificate de serviciul SpecTRAX al Strategy Analytics din septembrie 2014. Pentru mai multe informaţii despre rezultatele Strategy Analytics vizitaţi: www.sonymobile.com/testresults

Noile dispozitive excelează și la capitolul audio, fiind compatibile cu fişierele de înaltă fidelitate direct prin ieşirea de căşti. De asemenea, a fost încorporată şi tehnologia Sony DSEE HX care îmbunătăţeşte calitatea fişierelor audio comprimante (MP3, AAC), apropiindu-le de standardul High-Resolution *4. Ambele dispozitive sunt echipate cu tehnologii de reducere a zgomotului, eliminând aproximativ 98%*5 din sunetele ambientale.

Seria de televizoare 4K Ultra HD BRAVIA TV S90B (75/65)/Colaborarea cu partenerii pentru conţinut 4K

sony TV S90B
sony x9

Noua serie S90B (cu diagonala de 75 sau 65 inci) este combinaţia dintre un ecran LCD curbat şi un sistem audio surround puternic. Astfel, noua serie de televizoare BRAVIA® 4K Ultra HD oferă o experienţă unică de vizionare. Noile televizoare creează în caminul utilizatorilor atmosfera de cinema datorită tehnologiilor proprietare 4K X-Reality® PRO, X-tended Dynamic Range şi TRILUMINOS® Display, dar și soluţiilor audio avansate.

Sony își propune să aducă tehnologia 4K mai aproape de utilizatori, oferind conţinut diversificat în colaborare cu o serie de parteneri. Amazon va oferi încă din acest an conţinut Ultra HD prin intermediul serviciului său de streaming, “Amazon Instant Video and Prim Instant Video”, iar televizoarele BRAVIA 4K vor fi compatibile cu acest serviciu în SUA, Marea Britanie şi Germania. Pe partea de transmisii, ASTRA oferă un canal demo cu continţut 4K disponibil prin satelit (19.2°Est). Acest serviciu va fi demonstrat pe noile televizoare BRAVIA 4K în cadrul standului Sony de la expoziţie.

sony NWZ-A15
NWZ-A15
Gama de produse Sony audio High Resolution oferă utilizatorilor o experienţă care depăşeşte calitatea CD-urilor. Odată cu extinderea conţinului audio Hi-Res oferit de Sony Music Entertainment (SME), grupul Sony se implică activ în dezvoltarea pieţei audio de înaltă fidelitate atât din perspectiva dispozitivelor, cât şi din perspectiva conţinutului.

sony-Walkman-WS610
sony Walkman WS610

Sony a lansat şapte noi produse, printre care un nou Walkman, căşti şi amplificatoare portabile, completând gama actuală de 32 de produse audio Hi-Res .*1 Walkman-ul NWZ-A15 este cel mai mic şi mai uşor player audio digital※2 din lume care poate reda fişierele audio Hi-Res. De asemenea, au fost lansate trei noi căşti compatibile cu fişierele audio Hi-Res.*1*3 SME a anunţat noi piese în format Hi-Res de la artişti cunoscuți precum Pharrell Williams sau Kasabian. În plus, grupul Sony îşi consolidează colaborarea cu o serie de distribuitori pentru a facilita descărcarea fişierelor audio Hi-Res.

*1: Numărul de modele lansate în Europa. Diferit de numărul de modele lansate la nivel mondial.

*2: Începând cu 3 septembrie 2014. Dimensiuni: 43.6 x 109 x 8.7 mm, greutate: aproximativ 66g.

*3: Produse compatibile: MDR-Z7, MDR-1A, MDR-1ADAC.

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.