Sony A7C R si A7C II noile camere mirrorless din seria Alpha 7C

Sony anunță lansarea a două noi camere ce vor completa seria α7C de body-uri full-frame compacte cu obiective interschimbabile, Alpha 7C II și Alpha 7C R.

poza aparate foto mirrorless Sony A7C R si A7C II
Sony A7C R si A7C II

În serie se adaugă noua Alpha 7C R, cu senzor de înaltă rezoluție de 61MPi, dar și modelul Alpha 7C II, cu cele mai actuale performanțe în ceea ce privește imaginile statice și înregistrarea video 

Camera Alpha 7C II este echipată cu un senzor de imagine full-frame cu aproximativ 33,0 megapixeli efectivi și dispune de cele mai recente funcții pentru imagini statice și înregistrare video, totul într-un design compact și ușor (aproximativ 12 cm lățime x 7 cm înălțime x 6 cm adâncime și cântărește aproximativ 513 grame). Este versiunea de a doua generație a primei camere din seria α7C, renumită pentru combinația de performanță și caracteristici într-o dimensiune compactă, perfectă pentru o gamă largă de scenarii de fotografiere, cum ar fi fotografia de călătorie și cea de stradă.

sony Alpha 7C R sony Alpha 7C II mirrorless performant full frame
Sony Alpha 7C R & Alpha 7C II

Alpha 7C R este o nouă cameră foto full-frame compactă cu obiective interschimbabile, oferind imagini de înaltă rezoluție și o performanță de gradație bogată specifică unui senzor de imagine full-size cu aproximativ 61,0 megapixeli efectivi, același senzor care este integrat pe modelul Alpha 7R V, încorporat într-un corp compact și ușor (dimensiuni și greutate similare cu cele ale modelului „Alpha 7C II”ii, aproximativ 513 grame). Pe lângă instantaneele de zi cu zi, utilizatorii pot capta cu ușurință imagini de înaltă calitate cu o mare varietate de setări, cum ar fi portrete, natură sălbatică sau peisaje, imortalizând o gamă largă de imagini de înaltă rezoluție cu mobilitate maximă și greutate redusă.

Citește și: Test cu obiectivul Sony Sonnar T* FE 35mm F2.8 ZA

Ambele modele sunt echipate cu aceeași unitate de procesare pe bază de inteligență artificială (AI) și cu procesoarele BIONZ XR®, care se regăsesc în cele mai noi camere cu obiective interschimbabile de la Sony, cum ar fi Alpha 7R V și Alpha 6700. Funcția Real-time Recognition AF (autofocalizare) recunoaște o mare varietate de subiecți cu o precizie ridicată, iar stabilizarea imaginii in-body pe 5 axe oferă un avantaj de până la șapte trepte de expunere atunci când utilizatorii captează imagini statice. Când vine vorba despre performanța video, ambele modele suportă înregistrarea video de înaltă calitate 4:2:2 pe 10 biți, până la 4K60piii, și ambele modele sunt compatibile cu profilul de culoare S-Cinetone de la Sony pentru videoclipuri cu aspect cinematografic bogat. În plus, ambele modele dispun de stabilizare a imaginii Active Mode in-body, oferă funcția de încadrare automată bazată pe inteligență artificială, au suport pentru interfața audio digitală și alte caracteristici care ajută la filmarea de înaltă calitate.

„La Sony, ridicăm constant miza pentru creatorii de conținut. Odată cu lansarea modelelor Alpha 7C II și Alpha 7C R, le permitem creatorilor de conținut să aibă un nou instrument în kit-ul lor, care să-i susțină în obținerea unor imagini de înaltă calitate cu echipanente din categoria camerelor mirrorless cu obiective interschimbabile”, a declarat Yann Salmon- Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe.

Citește și: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

Pe măsură ce dorința de trimitere și partajare a conținutului captat pe rețelele de socializare a crescut, tot mai mulți creatori caută o combinație de dimensiuni compacte și performanțe imagistice ridicate în ceea ce privește camerele foto mirrorless cu obiective interschimbabile. Prin lansarea modelelor Alpha 7C II și Alpha 7C R, cu o mobilitate ridicată și posibilități de exprimare imagistică de înaltă calitate într-o dimensiune compactă, Sony oferă o soluție pentru gama largă de conținut abordată de o multitudine de creatori.

Carcateristicile principale ale camerei Alpha 7C II

➤ Echipată cu un senzor full-frame Exmor R® CMOS cu iluminare din spate, cu aproximativ 33,0 megapixeli efectivi și cu cel mai recent motor de procesare a imaginii BIONZ XR®, pentru a obține performanțe imagistice ridicate. Pentru a capta fie imagini statice, fie filme, utilizatorii se pot bucura cu ușurință de captarea de imagini de înaltă calitate într-o gamă largă de scenarii, cum ar fi călătoriile sau instantaneele zilnice.
➤ În comparație cu modelul Alpha 7 IV, care măsoară aproximativ 13 cm x 9,6 cm x 8,1 cm și cântărește aproximativ 698 de grame, camera Alpha 7C II este cu până la 22% mai ușoară și are un volum cu până la 45% mai mic.
➤ Intervalul standard ISO variază de la 100 la 51200 atât pentru imagini statice, cât și pentru filme (ISO extins de la 50 la 204800 pentru imagini statice), permițând astfel fotografierea cu sensibilitate ridicată și fără zgomot.

Caracteristicile principale ale camerei ALPHA 7C R

➤ Echipată cu un senzor full-frame CMOS Exmor R® cu iluminare din spate cu aproximativ 61,0 megapixeli efectivi și cel mai recent motor de procesare a imaginii BIONZ XR®, pentru a obține performanțe imagistice de înaltă rezoluție și de înaltă definiție.
➤ În comparație cu modelul Alpha 7R V, care are aproximativ 13 cm x 9,9 cm x 8 cm și cântărește aproximativ 725 de grame, camera ALPHA 7C R este cu aproximativ 29% mai ușoară și are cu aproximativ 53% mai puțin volum.
➤ Sensibilitatea ISO standard variază de la 100 la 32000 atât pentru imagini statice, cât și pentru filme (ISO extins de la 50 la 102400 pentru imagini statice).
➤ În plus față de stabilizarea optică a imaginii in-body pe 5 axe cu 7,0 trepteiv, chiar și o ușoară neclaritate la nivelul unui singur pixel este detectată și corectată.
➤ Echipată cu un funcția Pixel Shift Multi Shooting care preia mai multe imagini și le sintetizează pe un PC, pentru a crea o imagine de înaltă rezoluție.
➤ Prin combinarea cu gripul de extensie GP-X2 inclus cu Alpha 7C Rv, utilizatorii pot fotografia confortabil cu o prindere stabilă chiar și atunci când fotografiază pentru perioade îndelungate de timp sau când utilizează un teleobiectiv.

Caracteristici comune ale modelelor Alpha 7C II și Alpha 7C R

1. Dimensiuni compacte și mobilitate ridicată

Ambele modele sunt ușor de manevrat și transportat. Dimensiuni compacte (ambele modele au aproximativ 12,4 cm lățime x 7 cm înălțime x 6,4 cm adâncime) și cântăresci aproximativ 513 grame – Alpha 7C II, respectiv 515 grame – Alpha 7C R. Atunci când sunt utilizate alături de obiectivul superangular cu zoom de 16-35mm F2.8 lansat astăzi, acesta atinge expresia excelentă a imaginii și AF (autofocalizare) de mare viteză, unice pentru seria G Master™, cu luminozitatea unei deschideri a diafragmei de F2.8 pe întregul interval de zoom. Utilizatorii pot alege obiectivul preferat din seria extinsă de peste 70 de obiective cu montură E de la Sony și se pot bucura de o varietate de imagini unice, atât pentru fotografii, cât și în filme.

2. Autofocalizare cu performanțe îmbunătățite de recunoaștere a subiectului, datorită unității de procesare AI încorporate

Echipate cu aceeași unitate de procesare AI ca α7R V, acestea recunosc subiecții cu o precizie ridicată, datorită sistemului Real-time Recognition AF. Spre exemplu, atunci când este fotografiată o persoană, chiar dacă aceasta adoptă o poziție complicată sau dacă fața îi este ascunsă, tehnologia de estimare a poziției poate fi utilizată pentru a capta și a urmări subiectul cu o precizie ridicată. În plus față de persoanele și animalele a căror recunoaștere a fost implementată pentru seria α7C, acum este posibilă recunoașterea păsărilor, insectelor, mașinilor, trenurilor și avioanelor ca subiecți care pot fi detectați cu aceeași precizie ridicată.

3) Performanță video avansată

Modelele Alpha 7C II și Alpha 7C R condensează date video detaliate, de înaltă rezoluție, echivalente cu 7K și, respectiv, 6K, și pot reda imagini video 4K de înaltă calitate. Compatibile cu profilul de imagine S-Log3, care acceptă o latitudine largă de 14+ treptevi, ambele modele redau o gradație bogată, chiar și în scenele de contrast ridicat. De asemenea, în modul de filmare Log, LUT-ul importat de către utilizatori poate fi afișat pe imaginea de pe ecranul camerei, permițându-le utilizatorilor să filmeze în timp ce verifică imaginea finită în post-producție. În plus, camerele beneficiază de funcția S-Cinetone™, o caracteristică unică a Sony care poate crea un aspect cinematografic direct din cameră, fără postprocesare. Având la bază tehnologia Cinema Line de la Sony, S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, esențiale pentru o culoare a pielii cu aspect sănătos, pentru a oferi o calitate cinematografică. De asemenea, dispune de funcția Creative Look, care le permite utilizatorilor să modifice cu ușurință aspectul clipurilor video și al imaginilor statice.

4) Operabilitate și conectivitate

Datorită echipării cu ecran LCD tactil rabatabil în unghi variabil, operarea intuitivă și cel mai recent meniu tactil facilitează fotografierea confortabilă. În plus, rotița frontală configurabilă, permițând utilizatorilor să își atribuie funcțiile preferate, comutatorul pentru glisarea între imaginile statice/filme/S&Q și un vizor XGA de înaltă rezoluție, etc., fac camerele foarte ușor de utilizat. De asemenea, ambele modele sunt echipate cu sistem de stabilizare optică a imaginii in-body pe 5 axe de 7,0 trepteiv, pentru a îmbunătăți performanța de stabilizare a camerei.

promotie sony a7c ii sony a7c r mirrorless full frame
promotie Sony A7C II si A7C R

În ceea ce privește conectivitatea, camerele sunt compatibile, mai nou, cu aplicația pentru smartphone Creators’ Appvii, care încarcă rapid clipurile video și imaginile statice realizate cu camera într-un serviciu cloud, permițând utilizarea acesteia de la distanță și transferul de imagini direct de pe cameră pe dispozitivele mobile.

5) Proiectate cu grijă, după principii sustenabile

În ultimii 11 ani, Sony a înlocuit aproximativ 395 de toneviii de plastic virgin cu plastic reciclat în realizarea camerelor foto și video digitale.Materialele reciclate, inclusiv SORPLAS™ix, sunt folosite folosite pentru corpurile camerelor reducând astfel impactul asupra mediului, fără a afecta însă funcționalitatea. Mai mult decât faptul că ambele modele beneficiază de funcțiax Screen Readerx de la Sony, care citește cu voce tare meniurile și ecranele de redare video pentru a asista operațiunile, a fost adăugată o nouă funcție de afișare a meniului numită Magnify Display, pentru a sprijini activitățile creative ale unei varietăți de creatori.

f64.ro

Preț și disponibilitate Sony A7C II si A7C R

Modelul Alpha 7C II va fi disponibil începând cu luna septembrie a acestui an, la o varietate de distribuitori autorizați Sony: Camera: în jur de 11800 lei

Kit-ul compus din camera și obiectivul 28-60mm: în jur de 13300 lei

Modelul Alpha 7C R va fi disponibil începând cu luna octombrie a acestui an, la o varietate de distribuitori autorizați Sony: Camera: în jur de 18000 lei

Pentru preț actualizat verificați la Photosetup sau la F64 sau la eMag

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Note:
i Megapixeli efectivi aproximativi.
ii Greutatea include bateria și cardul de memorie.
iii ALPHA 7C II:QFHD (3840×2160). Înregistrarea 4K60p/50p este disponibilă numai în modul Super 35mm. ALPHA 7C R: Unghiul de vizualizare este de aprox. 1,2 x atunci când se filmează 4K 60/50p.
iv Conform cu standardul CIPA, direcția Pitch/Yaw, cu FE 50 mm F1.2 GM atașat, reducerea zgomotului la expunere lungă dezactivată.
v Gripul de extensie pentru „ALPHA 7C II” se vinde separat.
vi La filmarea în modul S-Log3. Măsurători interne Sony.
vii Verificați disponibilitatea regională a serviciilor și aplicațiilor.
viii Potrivit Sony. Materiale reciclate utilizate pentru corpurile și accesoriile produselor din aprilie 2012 până în martie 2023.
ix În funcție de perioada de producție, este posibil ca SORPLAS™ să nu fie utilizat pentru unele piese.
x Limbile acceptate diferă în funcție de regiunea de vânzare.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.