Ultimă specificare cu privire la parteneriatul MNAC – Salonul de Proiecte

Având în vedere că pe rețelele sociale circulă un text care denaturează adevărul despre evoluția relației dintre Muzeul Național de Artă Contemporană și Salonul de Proiecte, MNAC face o ultimă specificare pe acestui subiect.

expozitie foto
vernisaj

1. MNAC a oferit Salonului de Proiecte un spațiu de 200 mp la etajul 3 din sediul de la Palatul Parlamentului, pentru găzduirea programelor sale până la clarificarea statutului clădirii MNAC 21 (fosta Anexă MNAC).
2. Legat de respectivul spațiu, MNAC a agreat să intre într-un parteneriat financiar și logistic cu Salonul de Proiecte, pentru un număr specific de evenimente ale acestuia, și pentru o perioadă de timp limitată.
3. Salonul de Proiecte a respins în mod explicit și public ambele opțiuni, cu motivația că nu erau “adecvate”.
4. Salonul de Proiecte a decis astfel în mod unilateral să înceteze colaborarea cu MNAC, drept care orice comparație cu situații în care instituții culturale și/sau persoane active în cultură au fost expulzate din spațiile lor de lucru este abuzivă.

“Berliner Zimmer”
“Berliner Zimmer” -Anexa MNAC

5. MNAC nu a lansat până la această dată nici un apel de proiecte referitor la spațiile MNAC 21 (fosta Anexă MNAC).
6. Când se va lansa un apel de proiecte pentru ocuparea spațiilor de la MNAC 21, Salonul de Proiecte va fi binevenit să participe, alături de alte organizații/inițiative culturale.

Vezi si: Apel de proiecte website si logo MNAC

7. MNAC își rezervă dreptul să dezvolte strategii referitoare la sediile sale în concordanță cu misiunea instituției și luând în considerare contextul cultural, urban și financiar al prezentului.
8. MNAC este dedicat în mod structural cercetării scenei artei tinere din România și sprijină constant, cu mijloacele ce îi stau la îndemână, inițiativele alternative ce activează în câmpul culturii vizuale.
9. Orice alte interpretări ale politicilor MNAC vor fi responsabilitatea unică a autorilor acestora și vor fi tratate ca atare.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.