Ziua Europeana a Limbilor 2017 – Bucuresti

Ziua Europeană a Limbilor este o sărbătoare internațională, stabilită la inițiativa Consiliului Europei care a fost celebrată pe data de 26 septembrie, sau în apropierea acestei date, începând cu anul 2001. În acest an, evenimentul dedicat acestei sărbători s-a desfășurat pe data de 23 septembrie 2017, în grădina Casei Filipescu Cesianu pe Calea Victoriei 151 din București.

poze foto Ziua Europeana a Limbilor 2017  Bucuresti foisor curtea casei Filipescu Cesianu
Ziua Europeana a Limbilor 2017 – Bucuresti, foisor curtea casei Filipescu Cesianu

În capitala României, Ziua Europeană a Limbilor este organizată în fiecare an de către institutele culturale ale țărilor europene, care aparțin rețelei European Union National Institutes for Culture (EUNIC).

poze fata costum german bucuresti toamna
Ziua Europeana a Limbilor 2017 – Casa Filipescu Cesianu, Bucuresti

Scopul acesteia este de a-i încuraja pe europeni să învețe limbi străine și de a le prezenta avantajele pe care această activitate le oferă, dat fiind că în Europa există culturi și limbi diferite.

fotografii Ziua Europeana a Limbilor 2017 #EDLangs Casa Filipescu Cesianu Bucuresti
stand – Ziua Europeana a Limbilor 2017

Numeroși copii, însoțiți de părinți, au fost sâmbătă, 23 septembrie, în grădina Casei Filipescu – Cesianu, pentru a participa la activitățile dedicate Zilei Europene a Limbilor, eveniment organizat sub forma unui târg lingvistic de către Reprezentanța Comisiei Europene în România și membrii Clusterului EUNIC România – Rețeaua Institutelor Naționale de Cultură din Uniunea Europeană.

poze fotografii #EDLangs Ziua Europeana a Limbilor 2017  Bucuresti Casa Filipescu Cesianu
#EDLangs – Ziua Europeana a Limbilor 2017 – Bucuresti, Casa Filipescu Cesianu

Vă recomand să vedeți: Concerte si focuri de artificii la sarbatorirea zilei limbii Române in Bucuresti

poze fotoreportaj #EDLangs Ziua Europeana a Limbilor 2017  Bucuresti Casa Filipescu Cesianu
lectii limbi straine

ottobroker.ro

Noutatea acestui an a fost prezența Centrului Național de Cultură al Romilor, care participă pentru prima dată la această manifestare.

Panoramă de la #EDLangs în curtea Casei Filipescu Cesianu:

poza fotografie panoramica Ziua Europeana a Limbilor 2017 #EDLangs Casa Filipescu Cesianu Bucuresti
imagine panoramica

14 Institute și reprezentanțe diplomatice au propus vizitatorilor ateliere lingvistice pentru copii, lecții demonstrative și sesiuni de « speak dating » pentru studenți și adulți. Toți cei care au participat la minim două activități au avut posibilitatea să câștige premiile puse în joc de organizatori (cursuri de limbă, ateliere lingvistice, invitații la evenimente culturale, dicționare etc.), cu ocazia tombolei care a încheiat evenimentul.

Organismele participante la #EDLangs : Ambasada Suediei, British Council, Centrul Ceh, Centrul Național de Cultură al Romilor, FCG, Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul francez din București, Institutul Goethe, Institutul Italian, Institutul Polonez, Institutul turc Yunus Emre.
Intrarea la evenimentul Ziua Europeana a Limbilor 2017 #EDLangs a fost liberă.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.