Art Walk Street-AWS 2017 in Piata Revolutiei din Bucuresti

În perioada 23–24 septembrie 2017, în Piaţa Revolţiei din Bucureşti a avut loc cea de-a 5-a ediţie a primului festival outdoor de arta din România, Art Walk Street AWS, un concept cultural cu totul nou în România dedicat manifestărilor de tip urban-art.

poze foto Art Walk Street-AWS 2017 Piata Revolutiei Bucuresti
Art Walk Street-AWS 2017 – Piata Revolutiei din Bucuresti

Art Walk Street AWS se doreşte a fi cel mai mare festival outdoor de(spre) artă din România ce îşi propune ca pe termen lung să devină motivul întâlnirii lumii artistice şi al exprimării libere, un schimb cultural şi expunere pentru arta contemporană, cu recurenţă anuală, accesibilitate pentru publicul larg şi vizibilitate internaţională.

poze tablou portret Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
portret – pictura

Misiunea #AWS este aceea de a crea o mai bună deschidere către artă şi viaţa culturală pe de o parte şi pe de altă parte de a creşte vizibilitatea artiştilor din România, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, în solidaritate cu toate instituţiile publice din domeniu.

poze tablouri Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
Art Walk Street 2017

Cea de-a 5-a ediţie a primulul festival outdoor de artă din România, #artwalkstreet, s-a desfășurat în aer liber în Piața Revoluției (mai exact de la Statuia lui Iuliu Maniu pana la Monumentul „Memorialul Renasterii), într-un spaţiu neconvenţional care a fost un loc de expunere şi socializare pentru toate categoriile de artişti, fie ei consacraţi, debutanţi, studenţi sau elevi ai instituţiilor de învaţământ de specialitate.

poza biciclist sculptura albastra Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
in piata Revolutiei – Bucuresti
poze tablouri picturi anca ana ruxandra pop Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
Art Walk Street 2017 #AWS – ARP

Într-o atmosferă plăcută, într-un loc străbătut de toti iubitorii de artă (în zonă se află Muzeul Național de Artă al României – MNAR), Art Walk Street AWS din Piața Revoluției, a oferit în cele două zile un colaj de evenimente outdoor: expoziţii de tablouri ale unor pictori consacrați, newcomers în pictură, lucrări ale studenţilor din cadrul UNArte – National University of Arts şi a elevilor liceului de arte plastice “Nicolae Tonitza”, demonstrații live de tehnici de pictură, ateliere de pictură, galerii de artă.

poza tablou pictura anda varlam Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
tablouri – Anda Varlam
poza tablou pictura andreea gheorghiu Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
pictura – Andreea Gheorghiu
tablouri bogdan cazacincu Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
lucrari – Bogdan Cazacincu

Lista astiștilor poate fi consultată pe acest site sau pe pagina de facebook

poza veioza lampa led Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
Lightnum – Dan Marincovici
poza tablou pictura andreea ungureanu Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
tablou – Andreea Ungureanu

poza tablouri pictura eli sultan Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
tablouri – Eli Sultan
poza arta instalatie glodeanu dumitru mihai Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
arta – Glodeanu Dumitru Mihai
poza tablou 3D glodeanu dumitru mihai Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
Glodeanu Dumitru Mihai

Vă recomand să citiți: În vizită la Muzeul de Artă Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck

criando.ro

Sâmbătă, când am trecut eu prin zonă, am fost martor al demonstrației live de pictură și susținut de h.e.art – humans embodying art.

poza fete desenand pictand vopsele
h.e.art – humans embodying art

Din câte am înțeles a fost primul life act creativ, corporal şi mental prezentat de 16 adolescenţi din cadrul Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” sub coordonarea Valentina De Piante Niculae, Sofia Ovejan, Anca Maria.

h.e.art – humans embodying art este visul unei echipe care crede într-o formă de educaţie integrată după studiile neuroştiinţei, ale neuroplasticităţii, ale conştiinţei încorporate.

Axat în jurul trinomului conștiință-identitate-corp, proiectul își propune dezvoltarea conceptului de conștiință de sine prin mișcare și implementarea sa graduală în practicile educaționale (coregrafie, educație fizică și terapie prin dans).

poza pictura picioare vopsele h.e.art humans embodying art Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
humans embodying art

floria.ro

poze picioare pictura vopsele culori h.e.art humans embodying art Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
live – pictura

Proiectul răspunde semnalului de alarma pe care ni-l adresază învățatorii si educatorii despre copii din ce în ce mai agitați, autiști sau violenți. Copiii devin oglinda noastră, a fragmentării minții de corp. Noile descoperiri ale neuroștiinței nu duc la o revizuire a programelor de studii, ci, din contra, la o cerebralizare a lor, uitând că procesele corticale se servesc de cele perceptive legate de corporalitate, de primul simț prezent în corp, acela chinestezic, și de simțul placerii, complet uitat pe băncile scolii.

poza foto tablou pictura h.e.art humans embodying art Art Walk Street 2017 #AWS Piata Revolutiei Bucuresti
tablou – pictura moderna

Pe termen lung, proiectul ar putea schimba paradigmele unei educații lipsite de corp, aducând în atenția elevilor și pedagogilor învățarea prin mișcare, transformarea percepțiilor senzoriale în scheme mentale, conștientizarea sensibilității sistemului nervos și vizualizarea lui ca o rețea care parcurge tot corpul.

h.e.art – humans embodying art este un proiect inițiat de Valentina De Piante Niculae în colaborare cu Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, Bucuresti, sector 4, Centrul Gifted, Montage, Asociatia Tandem si Istituto Formazione Feldenkrais – Della Pergola

Trecătorii au putut să se bucure de artă fără eforturi financiare, fără a pretinde lux, ci doar arta frumosului, iar eu îi felicit pe organizatori și sper ca aceste eveniment să devină o tradiție în București.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Art Walk Street AWS este un eveniment ce face parte din proiectul Bucureşti Memoria | Explorarea | Imaginarea Oraşului, ce lansează candidatura independentă a oraşului Bucureşti la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.
#lifeact #heART #humansembodyingART #artwalkstreet #AWS

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.