Land Rover Defender electric la Salonul Auto Geneva 2013

Mergând spre magazinul foto să las pentru service un card SD Lexar Professional defect am văzut reprezentantele unei mărcii auto legendare: Land Rover

land rover freelander si defender
Land Rover Freelander & Defender

Între timp am aflat că cei de la Land Rover s-au hotărât să prezinte la Salonul Auto de la Geneva şi nişte modele electrice pe baza caroseriei Defender.

Se pare că Land Rover Defender electric este surpriza britanicilor pentru Salonul Auto Geneva 2013!

4x4 electric
Land Rover Defender Electric

Land Rover profită de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva pentru a expune la standul său 7 vehicule electrice experimentale, bazate pe actuala generaţie Defender.

land rover salonul auto geneva
electrice

Potrivit comunicatului oficial, britanicii încearcă să demonstreze publicului că pot oferi inovaţii în ceea ce priveşte vehiculele cu zero emisii chiar şi în teren accidentat.

land rover defender
4×4

Modelul electric este un concept, bazata pe actuala generaţie Defender.Locul vechiului motor diesel de pe varianta de caroserie Defender 110 a fost luat de o unitate electrică. Motorul cu zero emisii asigură o autonomie de 80 de kilometri.

motor land rover defender
motor electric

Motorul cu zero emisii oferă 95 de cai putere şi un cuplu motor de 330 Nm. Acesta din urmă este livrat instant şi constant, ceea ce face posibilă utilizarea unei transmisii speciale, cu o singură treaptă de viteză. Tracţiunea integrală a fost păstrată.

noroi 4x4 land rover
noroi

Bateria cântăreşte nu mai puţin de 410 kilograme şi a fost amplasată în locul motorului. Asta face ca masa totală să crească cu 100 de kilograme faţă de versiunea convenţională şi să se înscrie între valori de 2055 până la 2162 de kilograme, în funcţie de tipul caroseriei.

Reprezentantii firmei Land Rover au declarat că nu au nici un plan de a produce în serie vreunul din conceptele prezentate la Salonul Auto de la Geneva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.