Prima zi la a III-a editie Bucharest Jazz Festival

În drum spre casă m-am oprit câteva minute în piaţa George Enescu, unde se desfaşoară cea de a III-a ediţie a Bucharest Jazz Festival.

pianistul lucian ban
Lucian Ban

În prima seară, pe scena amenajată lângă Ateneul Român, au urcat:

Iordache – saxofoane, flaut, compoziţii, aranjamente
Sebastian Burneci – trompetă
Florian Radu – trombon principal
Toni Kühn – clape
Dan Alex Mitrofan – chitară
Uţu Pascu – bas
Tavi Scurtu – baterie

jazz Iordache
Iordache

Iordache cântă jazz, funk și improvizații libere, ghidat de legile hazardului. Grupul s-a format în 2003, la inițiativa saxofonistului Mihai Iordache, inspirat inițial de Sun Ra Arkestra. Până în prezent, trupa a cântat în cadrul celor mai importante festivaluri de jazz din țară, precum Gărâna Jazz Fest (Caraș-Severin), Jazz and More (Sibiu), Green Hours International Jazz Fest (București), Stufstock (Vama Veche), Fânfest (Roșia Montană), Jazz TM (Timișoara), dar și din străinătate, ca de pildă la Locomotiva Jazz (Ungaria), la festivalul Belles Roumaines (Luxemburg) sau Jerusalem Book Fair (Israel).

Iordache jazz saxofon
jazz

saxofon jazz iordache
jazz

Spectacolele încep în jurul orei 20, dar scaunele de acolo se ocupată încă de la ora 19. Din câte am văzut eu este destul de curat acel spaţiu, aşa că se poate sta şi pe jos.

imagine panoramica jazz bucuresti
panoramic

Pe toată durata festivalului în Piața Enescu este organizat standul Jazz Made in Romania, dedicat caselor de discuri și editurilor care publică titluri de jazz românesc.

spectatori bucharest jazz festival 2014
spectatori

Alte evenimente conexe care se vor desfășura la Hanul Gabroveni sunt: lansarea în premieră, pe 3 iulie, a celor mai noi trei titluri din literatura de specialitate; dar și o serie de proiecții reunite sub titlul „Jazz în Film” pe 5 și 6 iulie.

Tot la Hanul Gabroveni, care va fi sediu Arcub, se află expozitia de afişe poloneze de jazz.
Dacă doriţi să ascultaţi jazz de calitate nu rataţi Bucharest Jazz festival, care se va desfăşura până pe 6 iulie, iar accesul la toate evenimentele este gratuit; programul poate fi consultat aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.