10 cele mai populare destinatii turistice pentru fotografi

Perioada vacanțelor este foarte aproape, așa că ma întrebam care sunt cele mai populare destinații turistice pentru fotografi, fie ei amatori sau profesioniști. Prin 2013 câțiva cercetători de la Universitatea Cornell au analizat 35 milioane de fotografii de pe Flickr ca să afle care sunt cele mai populare zece destinații turistice pentru pasionații de fotografie.

love locks paris poze fotografie turistica
destinatii turistice – lacatele dragostei Paris

Rezultatul îl vedeți în infograficul de mai jos, dar am informații mai recente despre cele mai populare destinații din lume pentru a le fotografia.

Ce mi s-a părut mie interesant la infograficul realizat de cercetătorii de la Universitatea Cornell, este faptul că ei au reușit să identifice care sunt locurile, clădirile cele mai des fotografiate din cele 10 orașe dar și modul în care au fost fotografiate. Așadar, dacă doriți să evitați ”clișeele”, vă recomand să studiați infograficul de mai jos (clik pe imagine)

destinatii turistice infografic fotografie turistica
destinatii turistice pentru pasionatii de fotografie

Dacă în 2013 top 10 destinații turistice pentru fotografi arăta astfel: New York, Londra, San Francisco, Paris, Los Angeles, Chicago, Washinghton, Seatle, Roma, Amsterdam, în 2018 situația s-a schimbat.

Statue of Liberty Paris France Europe photo travel
destinatii turistice – statuia libertatii Paris

Vă recomand să citiți: 10 aparate foto pentru calatorii

Cele mai populare 10 destinații turistice din întreaga lume pentru pasionații de fotografie

Dacă în 2013 Flickr a fost punctul de plecare, acum rezervările realizate în 2018 pe TripAdvisor i-au luat locul. Iată o privire la unele dintre cele mai fotografiate locuri, orașe din lume.

cel.ro

Dacă doriți să realizați panorame uluitoare, să fotografiați minuni naturale sau oameni captivanți, acum știți unde să le găsiți.

1. Paris, Franța
2. New York, SUA
3. Rovaniemi, Finlanda (în acest oraș, toamna, poate fi admirată și fotografiată Aurora boreală)
4. Oahu, Hawaii
5. Barcelona, Spania (O căutare rapidă pe Instagram a hashtag #Barcelona va aduce peste 46 de milioane de rezultate)
6. Sydney, Australia
7. Yellowknife, Northwest Territories, Canada (una din cele mai bune locuri pentru a privi și fotografia Aurora boreală)
8. Tokyo, Japonia
9. Veneția, Italia (nu uitați insula Burano)
10. Santorini, Grecia

Acest top 10 a fost realizat de revista Bazaar

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Desigur aceste informații sunt orientative, dar cred că vă sunt de folos, atât dacă doriți să le vizitați cât și dacă doriți să evitați locurile aglomerate! Pe voi ce locuri sau localități v-au impresionat cel mai mult? Puteti lăsa un comentariu cu topul vostru 10 destinații turistice pentru pasionații de fotografie.

fotostefan

One thought on “10 cele mai populare destinatii turistice pentru fotografi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.