11 filme pentru seara de Halloween

Halloween: unii sunt amuzați, iar alți supărați de preluarea acestui eveniment, sărbătoare – numiți-l cum doriți. Dar cred că seara de Halloween este un moment bun pentru a vedea un film de groază, thriller sau o comedie/parodie horror !

poza film foto recomandari filme pentru seara de Halloween
filme pentru seara de Halloween

Photo by Eric TERRADE on Unsplash

11 filme pentru seara de Halloween

Așadar, dacă nu aveți altceva planificat, iată lista cu filme de vizionat în seara de Halloween:

1. Seria de filme Scream (1996, 1997, 2000, 2011) – Această serie este o satiră/parodie la adresa clișeelor din filmele de groază.

2. Psycho (1960) – se pare că acest film, regizat de Hitchcock, a deschis o nouă eră pentru filmele de groază.

3. Halloween (1978) – mi se pare că sunt și niște versiuni mai noi, dar acesta din 1978 este destul de înfricoșător și cu suspans. Unele persoane, mai pricepute în arta cinematografică, spun că acest film a stabilit standardul pentru filmele de groază.

4. The cabin in the woods (2011) – un film ciudat, amuzant și cât se poate de înfricoșător pentru seara de Halloween

5. The Conjuring (2013, 2016, 2021) – o serie de filme pentru seara de Halloween

6. Poltergeist (1982) – te cam ține în suspans!

flip.ro

7. The Silence Of The Lambs (1991) – performanțele excepționale ale lui Anthony Hopkins și Jodie Foster, într-un thriller remarcabil al regizorului Jonathan Demme.

8. Alien (1979) – primul film dintr-o serie ce ajunge până în 2017 și care îmbină genurile SF și horror într-un mod excepțional.

9. The shining (1980) – am înțeles că filmul nu respectă întocmai cartea lui Stephen King, dar Jack Nicholson face un rol excepțional.

10. Horror of Dracula (1958) – cum era să uităm de acest personaj celebru? Acesta este doar unul din multele filme inspirate din cartea lui Bram Stoker.

11. The Exorcist (1973) – nerecomanda celor slabi de inimă! Filmul lui William Friedkin despre inocență și puterea credinței a băgat în sperieți câteva generații.

Bonus: The Addams Family – cred că serialele, filmele și jocurile din seria The Addams Family pot fi vizionate și alături de copii ceva mai mari. Astfel, seara de filme de Halloween poate include toată familia.
Bonus 2 – dacă aveți cont pe Netflix, acesta are o colecție impresionantă de filme și seriale numai bune pentru seara de Halloween. Filmele și seriale sunt încadrate la categoria Halloween.

Citește și: 8 filme despre fotografie

Desigur lista de filme de vizionat în seara de Halloween poate conține sute de titluri. Tu ai mai include alte titluri în această listă? Sau, poate o întrebare mai bună, tu ai un film preferat care poate fi văzut în seara de Halloween? Lasă un comentariu.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “11 filme pentru seara de Halloween”

 1. Bună lista, mulțam, Ștefan!
  Tăcerea mieilor este cel mai bun film de vizionat de Halloween totuși. Am citit cartea și este foarte bună de asemenea. The Shining, posibil, nu am văzut filmul, dar am citit cartea, care m-a dezamăgit cumplit.
  Alien este extraordinar. Sigourney Weaver este excepțională și odată cu filmul ăsta a. devenit actrița mea favorită pentru eternitate, e minunată.
  Alien a băgat toți sperieții în mine, dar pe atunci a revoluționat filmele SF.
  Este o listă bună, lucru pentru care te felicit și dacă ar fi să adaug la ea, aș pune doar următoarele părți ale Tăcerii Mieilor, Hanibal Lecter 2 și 3. ca să avem o noapte de Halloween de toată groaza.
  Felicitări pentru articol, Ștefan și mulțam încă o dată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.