17 carti electronice gratuite despre fotografie

Pe blog am tot prezentat diverse recomandări de carti electronice gratuite despre fotografie, dar a sosit momentul pentru o actualizare.

Ziua Mondială a Cărţii, 23 aprilie carti electronice gratuite fotografie
carti si carti electronice gratuite fotografie

Sunt necesare o mulțime de abilități și cunoștințe tehnice necesare pentru a reuși cu adevărat în domeniul foto, dintre care unele nu le puteți învăța doar prin încercări și erori. Aici intervin cărțile electronice și tutorialele.

Fie că doriți să realizați fotografii de familie mai bune, să învățați să apreciați fotografia de peisaj sau să începeți cu fotografia de stradă, există probabil o carte electronică în aceste recomandări.

Cărțile electronice (ebooks) au două mari avantaje față de cărțile tradiționale: în primul rând nu ocupă spațiu fizic, ci doar memoria PC-ului/laptopului, a telefonului sau a tabletei, iar în al doilea rând, așa cum deja intuiți, sunt foarte ușor de transportat și pot fi citite oriunde (când stai la coadă, în avion, autocar, etc).

Cărțile online prezentate acum în acest articol sunt în format pdf, Epub, Kindle care au ca temă fotografia și se adresează atât începătorilor cât și celor mai avansați. Cărțile electronice (ebooks), scrise în limba engleză, pot fi citite online sau puteți să le descărcați pe smartphone-ul, tableta sau pc-ul personal.

Pentru unele cărți trebuie să vă faceți cont sau să oferiți o adresă de email pentru link-ul de download, iar pentru alte ebooks trebuie să folosiți un iPhone sau iPad, ca să aveți acces la Apple Store. Dacă voi nu aveți un dispozitiv Apple, poate unul din prietenii vosștri au și vă pot ajuta.
O altă informație importantă este faptul că în timp unele din aceste cărți electronice gratuite despre fotografie, nu mai sunt disponibile sau nu mai sunt gratis. Așadar ar fi bine să le descărcați acum.

Aplicând principiul “niciodată nu este prea târziu pentru a învăța ceva nou”, am pregătit pentru voi lista cu 17 de carti electronice gratuite despre fotografie care pot fi descărcate urmărind linkurile de mai jos.

1. Photography Tips for Photographers – autor Kalem Aquil

recomandari carti electronice gratuite despre fotografie download pdf
Photography Tips for Photographers – ebook gratis

Pentru cei care și-au descoperit recent pasiunea pentru fotografie, precum și pentru fotografii cu experiență, această carte poate fi o resursă excelentă, care conține informații despre tot ceea ce intră în categoria fotografiei.

2. 6 Tips to Make Your Clouds Appear Dramatic – autor Robin Nichols

sfaturi fotografiere nori ebook gratis
fotografiere norilor

Norii pot atrage atenția asupra imaginilor dvs. și în această carte puteți afla cum să capturați cei mai dinamici și dramatici nori într-un peisaj.

3. Close up and Macro Photography – autor Michael Erlewine

carte gratuita fotografia macro close-up ebook gratis
macro si close-up

Iată o carte pentru toți fotografii de natură care experimentează cu frumusețea din lumea naturală. Este o resursă foarte cuprinzătoare despre tot ceea ce privește fotografia macro și close-up.

4. How to Photograph Strangers – autor Robin Nichols

sfaturi fotografierea strainilor carti electronice gratuite fotografie
recomandari – fotografierea persoanelor necunoscute

Există o anumită tehnică pentru a fotografia străini pe stradă sau în timpul călătoriilor dumneavoastră. Această carte abordează temerile dvs. și oferă sfaturi utile despre fotografierea străinilor.

5. Exposure: Understanding Light – autor Nigel Hicks

carte gratuita fotografie expunerea lumina lectii
carte – curs foto

Creată sub forma unui curs, această carte descrie elementele de bază ale luminii în fotografie pentru a-i face pe cititori să înțeleagă importanța acesteia în activitatea de fotografie profesională. Veți învăța toate acestea cu ajutorul cifrelor și imaginilor pentru o mai bună înțelegere.

6. Lighting Essentials – autori Simon McIntyre & Andrew Langcake disponibilă prin Apple Books

ebook gratis fotografie lumina
lighting

O carte despre cunoștințe practice și informații actualizate despre cele mai bune practici în domeniul iluminatului pentru videoclipuri, fotografie și alte aplicații. Este o resursă excelentă pentru începători în domeniul iluminării fotografice.

7. 10 Tips to Improve your Travel Photography – autor Michael Chia disponibilă prin Apple Books

carte electronica gratuita fotografia turistica
10 sfaturi fotografia turistica

Călătoria îți oferă foarte multe oportunități de a surprinde cele mai magnifice imagini doar dacă știi cum să procedezi. Această carte oferă 10 dintre cele mai utile sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de fotografie de călătorie, ca un profesionist.

8. Airplane Photography – autor Herbert Eugene Ives

carti electronice gratuite fotografie poze avioane
avioane – imagini

Cartea este o frumoasă colecție de fotografii cu avioane de odinioară. Veți găsi câteva dintre cele mai interesante imagini ale evoluției industriei aeronautice și lucrările manuale ale fotografilor.

books-express.ro

9. National Geographic Ultimate Field Guide to Photography

free ebook National Geographic Ultimate Field Guide to Photography
National Geographic Ultimate Field Guide to Photography

Iată un ghid despre unele dintre cele mai bune trucuri pentru fotografii profesioniști și amatori.

10. The Professional Portrait Photographers Collective Vol. 1

recomandari fotografia portret ebook gratis
portretul – recomandari fotografiere

Aceasta este o colecție de sfaturi și experiențe de viață ale unora dintre cei mai buni fotografi de portret din domeniu. Veți găsi o mulțime de lucruri inspiraționale, precum și exemple de fotografie.

11. Portrait Guide to Posing Women’s Hands

sfaturi fotografierea mainilor pozitii carti electronice gratuite fotografie
fotografierea mainilor

Un portret nu este complet dacă mâinile subiectului nu sunt în poziția care trebuie. Această carte electronică vă spune despre ipostazele profesionale, mecanica comunicării non-verbale și strategiile pentru o comunicare eficientă cu clientul dumneavoastră.

12. Introduction To External Flash Photography – autor Evan Sharboneau

sfaturi fotografierea cu blitul extern
folosirea unui blit extern in fotografie

În această carte electronică, Evan Sharboneau vă spune tot ce trebuie să știți despre utilizarea într-un bliț extern pentru camera dvs.

13. Black & White Fine Art Photography – autor Highton Ridley
Scrisă de un fotograf premiat cu mai multe premii, această carte povestește cititorilor despre lumină, despre textură și ton în fotografia de artă. De asemenea, puteți cumpăra oricare dintre lucrările prezentate în carte.

Citește și: Apple iPad Pro noua tableta cu procesor mai puternic, suport pentru mouse si scaner LiDAR

14. DSLR Guide – autor Ryan Koo

carti electronice gratuite fotografie sfaturi filmare dslr
sfatuir filmare cu DSLR – carte electronica gratuita

Camera dvs. DSLR poate crea videoclipuri impresionante dacă știți cum să o folosiți la întregul său potențial. Și acest ghid vă va ajuta doar cu asta. Veți învăța să vă optimizați camera DSLR pentru cinematografie și cum să creați videoclipuri uimitoare cu aceasta.

15. Guide To Portrait Photography Basics – autori Adorama & Mason Resnick, diponibilă prin Apple Books

carte electronica gratuita fotografia portret
fotografia portret – carte electronica gratuita

Un ghid complet și informativ despre fotografia de portret. Autorul încearcă să evidențieze tehnicile și cele mai bune practici în crearea fotografiilor de portret.

16. 5 Tips for Success When Starting Out in Night Sky Photography – Free Quick Guide – autor Shari Hunt

recomandari fotografierea cerului noaptea
night sky photography – free ebook

Shari Hunt este expertă în fotografierea cerul nopții și oferă în această carte câteva dintre cele mai apreciate lecții și tehnici de imagine pe care le-a învățat prin experiența sa în domeniu.

17. The Photographer’s Guide to Copyright – autor Photoshelter

carte electronica gratuita copyright fotograie
copyright fotografie

Chiar dacă legile copyright diferă de la țară la țară și uneori apar modificări cred că este bine să citiți și această carte electronică gratuită. Fotografia profesională necesită multă muncă grea și, astfel, pentru a vă menține munca în siguranță împotriva încălcării drepturilor de autor, aceast ebook reprezintă toate informațiile utile pentru a vă ghida prin procesul de copyright și dinamica acestuia.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lista pentru cărţile electronice (eBooks) despre fotografie rămâne deschisă, aşadar, dacă ştiţi şi alte titluri interesante, care se pot descărca gratuit, puteți lăsa linkurile mai jos, la rubrica comentarii (Leave a reply).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.