10 site-uri cu videoclipuri stock gratuite

Așa cum pasionații de fotografie sau graficienii folosesc diverse site-uri pentru a descărca fotografii gratuite pentru proiectele lor, la fel pot proceda și cei interesați de videografie. Vă prezint zece site-uri cu videoclipuri stock gratuite.

poza editare video tableta videoclipuri gratuite
10 site-uri cu videoclipuri stock gratuite

Photo by Jackson Hayes on Unsplash

Indiferent dacă sunteți un editor video profesionist sau un videograf hobbyist, puteți utiliza gratuit mii de videoclipuri de înaltă definiție. Un video stock este un videoclip filmat pentru a fi folosit în mai multe materiale, în diferite contexte, cu scop personal sau comercial.

Site-urile de video stock gratuite de mai jos nu sunt într-o ordine anume, iar majoritatea oferă clipurile spre download, unele cer o adresă de e-mail, altele un cont, iar altele să menționezi autorul.

Site-uri videoclipuri stock gratuite:

1. Videvo

site videoclipuri stock gratuite vivedo
Vivedo – clipuri stock

Videvo este un site clipuri gratuite foarte bine întreținut, care încarcă noi videoclipuri gratuite săptămânal.
Au cam tot ce aveți nevoie, de la un timelapse al unui peisaj urban până la activitățile obișnuite ale oamenilor în viața lor de zi cu zi. De asemenea, puteți descărca videoclipuri despre natură, fundaluri cu efecte vizuale și altele asemenea.

Puteți edita și manipula videoclipul pentru utilizare necomercială sau comercială. Videvo vă solicită să-i sprijiniți prin partajarea paginii lor pe social media.

2. Pixabay.com

pixabay site descarcare gratuita clipuri video
Pixabay Videos

Pixabay este un site recomandat cu altă ocazie pentru fotografii, ilustrații și imagini vector gratuite. Acum îl recomand și pentru videoclipuri gratuite.

3. Archive.org

site-uri cu videoclipuri stock gratuite archive
Archive

Archive.org, cred că numele spune destul de mult. Este o colecție cuprinzătoare a numeroase clipuri interesante, dar mai vechi. Este o organizație non-profit care adăpostește milioane de fotografii, muzică, site-uri web, cărți, filme și multe alte fișiere.

f64.ro

Tot Archive.org este site-ul unde găsiți proiectul Way Back Machine, cu ajutorul căruia ”călătoriți înapoi în timp” pentru a vedea cum arătau site-urile web când au fost create pentru prima dată sau în orice moment ulterior al timpului până astăzi.

4. Video Pexels

site descarcare gratis videoclipuri
Video Pexels

Construit inițial ca platformă pentru accesarea și partajarea imaginilor stoc, astăzi, s-a ramificat într-o bibliotecă video gratuită.
Video Pexels are sute de clipuri de înaltă calitate, de la oameni, natură, timelapse și tot ce aveți nevoie pentru a crea un videoclip frumos.
Deocamdată nu există limită la numărul de videoclipuri pe care le puteți descărca.

Citește și: Imagini realizate cu filtru ND variabil Hoya NDX si echipament Sony

Alegeți clipurile și apoi puteți să le utilizați în scopuri necomerciale și comerciale. De asemenea, nu este necesară nici o atribuire.

5. Distill

videoclipuri gratuite download free
Distill

Distill oferă gratuit clipuri de înaltă rezoluție cu subiecte precum arhitectură, natură, animale, tehnologie, oameni, etc. Dacă doritți puteți să vă abonați și veți primi pe email, la 10 zile, 10 videoclipuri gratuite.

6. Life of Vids

site de unde poti descarca gratui videoclipuri
Life of Vids

Life of Vids destul de popular printre creatorii de imagine, conține, momentan, ceva peste 200 de videoclipuri de înaltă rezoluție, care pot fi folosite cum doriți.
Site-ul nici măcar nu necesită atribuire, dar încurajează dacă îl puteți utiliza, astfel încât să poată crea mai multe videoclipuri pentru ca oamenii ca noi să se bucure.

7. Vimeo

descarca clipuri gratuite vimeo
Vimeo

Vimeo, vărul elitist al YouTube, are și o secțiune dedicată celor care doresc să descarce gratuit videoclipuri. La data publicării acestui articol, erau disponibile pentru descărcat gratuit 258 de videoclipuri.

8. Mazwai

videoclipuri gratuite oameni natura animale stock video
Mazwai

Site-ul Mazwai are una dintre cele mai bune compilații de filme gratuite cu oameni, natură și viața de zi cu zi. Creatorii clipurilor necesită adesea atribuire pentru munca lor, deci asigurați-vă că verificați acest lucru înainte de descărcare.

O caracteristică interesantă și utilă la Mazwai este editorul său încorporat cu ajutorul căruia puteți specifica porțiunile din clip pe care doriți să le descărcați, astfel încât să nu trebuie să descărcați întregul videoclip.

9. Pond5

lista site-uri videoclipuri stock gratuite
Pond5

Site-ul Pond5 ne pune la dispoziție peste 10.000 de videoclipuri. Toate acestea sub din Domeniul Public, ceea ce înseamnă că sunt libere să fie utilizate și distribuite după cum aveți nevoie. Deși videoclipurile pot fi de acum zeci de ani, cu toate acestea, este o resursă excelentă pe care să verificați.

10. Clip Canvas

videoclipuri invatare editare video filmare
Clip Canvas

Clip Canvas oferă clipuri contracost dar și gratuit. Momentan sunt disponibile 172 de videoclipuri care pot fi descărcate gratuit, care de obicei durează cel mult 10-20 de secunde.
Pentru a descărca toate videoclipurile, trebuie mai întâi să creați un cont pe site.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

Lista nu este exclusivistă, dacă știi și tu alte site-uri cu videoclipuri stock gratuite, poți lăsa un comentariu.

Conținutul video este foarte popular, iar cu ajutorul site-urilor cu videoclipuri stock gratuite puteți și voi realiza proiecte interesante, fie ele personale sau comerciale.

De asemenea dacă doriți să învățați video editare, dar nu aveți conținut video, site-urile menționate sunt o bună sursă. În plus, cei pasionați de videografie pot folosii aceste site-uri de stock pentru inspirație sau să învețe tehnici de filmare.
Utilizare plăcută!

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.